TESTOVI NA HEROIN

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

iwana

Re: TESTOVI NA HEROIN

Post by iwana »

ma ne pijem ti ja nista osim hep. inace sam vec na terapiji 6 god i svako toliko nam traze test i ja znam da meni treba malo duze iako pijem dosta tekucine, ali 17 dana i to se ona druga crtica nije ni pojavila
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Hepovi ti usporavaju izlučivanje metabolita heroina.
pejaaa

Post by pejaaa »

koj test ti koristis? nisam znao da postoji test samo na heroin?! pa valjda je za sve opioide? i normalno da je pozitivna, kad je na metadonu!
iwana

Post by iwana »

mi smo svi na metadonu i svako toliko radimo test na heroin tj. radi nam ga doktorica. to je test iskljucivo za heroin das mokracu i ona onda kapne par kapi na prozorcic testa i za par sekundi se mora pokazati crtica, slicno kao i test za trudnocu. kako nisi cuo za to?
Sagitarius

Post by Sagitarius »

pejaaa wrote:koj test ti koristis? nisam znao da postoji test samo na heroin?! pa valjda je za sve opioide? i normalno da je pozitivna, kad je na metadonu!
Metadon i svi sintetski opioidi,ne daju pozitivan rezultat na MOP test,koji otkriva metaboite prirodnih i polu-prirodnih opijata,dobivenih iz opijuma(heroin,morfij,kodein...).
Za njih postoje posebni testovi.
pejaaa

Post by pejaaa »

Sagitarius wrote:
pejaaa wrote:koj test ti koristis? nisam znao da postoji test samo na heroin?! pa valjda je za sve opioide? i normalno da je pozitivna, kad je na metadonu!
Metadon i svi sintetski opioidi,ne daju pozitivan rezultat na MOP test,koji otkriva metaboite prirodnih i polu-prirodnih opijata,dobivenih iz opijuma(heroin,morfij,kodein...).
Za njih postoje posebni testovi.
nisam znao... znaci obican test na primer petica (opijati,metamfetamin,thc...) ne moze da izvali metadon i ostale sinteticke opioide?
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Ne može,poseban je test za opijate "morfinskog" tipa(morfij,kodein,heroin),dok za subutex i metadon postoje drugi testovi.
U nas na Zavodu,imaju testove,koji pokazuju sve,ima nekih 6 trakica,za sve droge,pa i za sub i diazepame(apaurini).
Jedino na tramal ne testiraju,jer u nas nije baš lako doći do njega,pa nema k'o u Srbiji i Bosni da se mularija nagutava s tramalima,jer ih mogu kupit u apoteci,a kad si navučen na hors,taj tramal,je više "k'o budali šamar".
pejaaa

Post by pejaaa »

i u beogradu je tesko danas naci trodon nekad ga nama po mesec dana(u dilerskoj prodaji). a nekad si mogao da ga kupis na kilo!
Sagitarius

Post by Sagitarius »

I bolje,to je gori otrov od dopa.
iwana

Post by iwana »

nama nekad rade pored testa na heroin test i na hep, jer neki daju tudju mokracu, tako da budu negativni na heroin ali i na hep sto ne smije biti jer bi kao trebao piti hep
Post Reply