Ima li nade za nas ???

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

vudd

Re: Ima li nade za nas ???

Post by vudd »

Sagitarius wrote:
Onda sebi kazem - sretan si sto si tako lud i sjeban i nenormalan. :)
Koliko ima gore poremećenih individua od narkomana...
Mislis normalnih?
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
Sagitarius

Post by Sagitarius »

E baš tih :D
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Kakva markacija.. Čuj NARKOMANI..!!
Ja baš sebe ne smatram za narkomana.. Pogotovo sada kada sam čista već više od 10 meseci i planiram da tako zauvek i ostane ..
Prema tome, zašto bih sama sebe markirala, kada ne moram ??
To mislim na sve nas koji smo čisti.. Po čemu smo mi to nenormalni i narkomani??
El se drogiramo?? Ne (više)!
El dilujemo?? Ne!!
Ništa ne radimo više što "klasični" narkomani rade, zbog čega se i nazivaju tako ..
Prema tome, čemu markacija ??
Ebem li ga..
Sad sedim i razmišljam šta sam sve pisala unazad i koja su me sve stanovišta bila.. I osećam se kao neko dvostruka ličnost.. Upravo ono o čemu je, čini mi se ADHD pisao..
Dvostruka ličnost i nikada ne znam kad će koja u meni proraditi..
Zato sam i postavila ovu sliku, mnogo mi se svidela.. Baš me ono asocira na mene :-D
I piškila bih, i kakila .. A ne možeš i jedno i drugo u isto vreme..
Al* sam mudra, hmh?? :-D
A šta ćeš ..
Pozdrav od mene ..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
vudd

Post by vudd »

sanela wrote:
Zona Sumraka wrote:izvinjavam se vas dvoje sto upadam, ali mala digresija
A ja kad kažem normalno, mislim da je definicija "normalnog" skroz široka i u nju se svašta može uključiti. Evo ja se družim sa jako različitim ljudima u svemu - načinima ponašanja, razmišljanja, stavovima, navikama, pozadinama, ali svi smo normalni... odnosno nismo se drogirali.

znaci svasta se moze ukljuciti u tu definiciju, ali dovoljno je da se ne drogiras?...bas bih volila da cujem tu kompletnu definiciju "normalnog"...
Pa ja mislim da mi svi stvaramo svoju definiciju normalnog... moja je široka i podrazumijeva sve, osim destrukcije i samodestrukcije. Drogiranje podrazumijeva i jedno i drugo, pa mi zato nije normalno...
Pa citav ljudski rod maximalno radi na destrukciji i samodestrukciji...Pobise sve sto gamize ,zagadise sta stignu...Pogledaj novine,gledaj TV,gluposti pun kurac.Dojucerasnji advokat,doktor,profesor,uzoran muz,otac,komsija pobio ovoliko- onoliko...guzio konja,kravu,macku...Svestenici,svecinici,hodze jebu djecake i obrnuto.Ocevi i majke ''vole''sinove i kceri...i od njih prave sledece generacije ''normalnih''itd

Moj kum i ja sjedimo i razmisljamo(to je vrlo opasan posao,k'o demineri :) )Kontamo,ja sam bivsi narkoman i glup,on je samo glup...Njemu je nenormalnije ovo moje :lol: ,jer on nije destuktivan i autodestruktivan.Nismo se slozili sa mojim misljenjem, da glupost ne pogadja onog ko je nosilac iste,nego uzu i siru okolinu,sto opet dodje kao destruktivno :-D

Spasi me Boze normalnih
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

vudd wrote:Spasi me Boze normalnih
Hehehehe, spašen si ti od njih, ne brini :-D
Evo, nema ih nigde u tvojoj široj ni užoj okolini :-D
Pozdrav vudd i voooooliiiim teeee :-D
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
sanela

Post by sanela »

evo ja sam normalna
aha, šta ćete sad... :smt016
paramparcad

Post by paramparcad »

nisi,nisi...ali nema veze,ozdravices i ti jednog dana samo ako se budes drzala terapije...
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

Pa ja mislim da mi svi stvaramo svoju definiciju normalnog... moja je široka i podrazumijeva sve, osim destrukcije i samodestrukcije. Drogiranje podrazumijeva i jedno i drugo, pa mi zato nije normalno...
jbga onda ja sigurno imam usko poimanje te definicije, posto do dana danasnjeg nisam srela ni jednu jedinu "normalnu" osobu...
Henri

Post by Henri »

meni ružno zvuči to dvostruka ličnost. čak i u šali!!!
sad kad si čista, možeš da se testiraš na ADHD. ne da juriš dijagnozu, već informativno.
meni je otkrivanje i dijagnostikovanje skinulo onaj narkomanski žig, u mojoj glavi...za početak.
a na meni je da to promijenim u glavama moje okoline. terapija je vrlo korisna jer se ne vrti oko zavisnosti.
drugi pristup ljekara, drugi fol totalno...blah, možda lupam al eto...
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

ADHD wrote:meni ružno zvuči to dvostruka ličnost. čak i u šali!!!
sad kad si čista, možeš da se testiraš na ADHD. ne da juriš dijagnozu, već informativno.
meni je otkrivanje i dijagnostikovanje skinulo onaj narkomanski žig, u mojoj glavi...za početak.
a na meni je da to promijenim u glavama moje okoline. terapija je vrlo korisna jer se ne vrti oko zavisnosti.
drugi pristup ljekara, drugi fol totalno...blah, možda lupam al eto...
A ebem li ga..
Ružno ili lepo, sve je to za ljude.. :lol:
Post Reply