I against I-moja ispovijest

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Baba Naca

Re: I against I-moja ispovijest

Post by Baba Naca »

Ja ti sve verujem draga, bas SVE!
Znam da si lepa, znam da si visoko obrazovana i intiligentna i znam da volis da radis i sama zaradjujes za sebe!
Danas te mnoooogo lakse citam nego nekada, danas mi vise lici na NAS jezik,
nego onaj kojim si "pre" pisala, kako rece Bojanol "juznokorejski film bez prevoda".

Ajde pisi sta si to smislila, samo molim te neka bude sto
dalje od roditeljske kuce!!!
Tata ti "ode",
ubice te LOODAK,
a majka ko i sve crnogorske majke MUCHI!!!
BEŽ.......Hero...
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
jana

Post by jana »

Heroina,nemoj mi zamjeriti sto stvari gledam iz svoga ugla.Mozda imas problem u komunikaciji sa svojim bliznjim.Ja samo znam da za svaku svadju i za svaki konflikt treba dvoje.Mozda tvoja depresija utice na tvoje bliznje,da su izmoreni,da trebaju pomoc,da ti trebas pomoc i oni.Da se malko oslobodite pritiska zajednickog bivanja,sta se realno moze uciniti sa obe starane?Mi smo jedna slucajno odabrana grupa ljudi koji te citamo,medjutim tu,u tvojoj porodici,ti djelujes isto sa svojim personalitetom,svakoga casa,ne samo rijecima,nego te tvoji bliznji i posmatraju vizuelno i to je jos jedan dodatni efekat spoznaje tvojega stvarnog stanja.Zelim ti reci da nije lako ni njima ni tebi.
Nasilje fizicko i verbalno,ne opravdavam ni u kojem slucaju,ali daj skoncentrisi se na to sta je uzrok za varnice,i probaj se u tom dijelu definisati koji je tvoj udio u takvim stanjima.Pozdrav!
vudd

Post by vudd »

jana wrote:Heroina,nemoj mi zamjeriti sto stvari gledam iz svoga ugla.Mozda imas problem u komunikaciji sa svojim bliznjim.Ja samo znam da za svaku svadju i za svaki konflikt treba dvoje.Mozda tvoja depresija utice na tvoje bliznje,da su izmoreni,da trebaju pomoc,da ti trebas pomoc i oni.Da se malko oslobodite pritiska zajednickog bivanja,sta se realno moze uciniti sa obe starane?Mi smo jedna slucajno odabrana grupa ljudi koji te citamo,medjutim tu,u tvojoj porodici,ti djelujes isto sa svojim personalitetom,svakoga casa,ne samo rijecima,nego te tvoji bliznji i posmatraju vizuelno i to je jos jedan dodatni efekat spoznaje tvojega stvarnog stanja.Zelim ti reci da nije lako ni njima ni tebi.
Nasilje fizicko i verbalno,ne opravdavam ni u kojem slucaju,ali daj skoncentrisi se na to sta je uzrok za varnice,i probaj se u tom dijelu definisati koji je tvoj udio u takvim stanjima.Pozdrav!
Pa najbolje bi bilo da kupi neki keks,kilu voca nekog,neki sok nagazirani od 2 litra i da sjedne i iskomunicira sa bratom...Majka nek bude svjedok.
Ako dobije po glavi,znaci da definisanje problema nije uspjelo,i da njen personalitet nije pozeljan u kucu...
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Meni se sve vise vrzma po glavi recenica:
Kad je neko lud, ne budi mu...sestra!!!
vudd wrote:Ako dobije po glavi,znaci da definisanje problema nije uspjelo
Bas tako,
Hero, cuvaj glavu...ono sto se sacuvati moze!
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
heroinapg

Post by heroinapg »

Baba Naca wrote:Ja ti sve verujem draga, bas SVE!
Znam da si lepa, znam da si visoko obrazovana i intiligentna i znam da volis da radis i sama zaradjujes za sebe!
Danas te mnoooogo lakse citam nego nekada, danas mi vise lici na NAS jezik,
nego onaj kojim si "pre" pisala, kako rece Bojanol "juznokorejski film bez prevoda".

Ajde pisi sta si to smislila, samo molim te neka bude sto
dalje od roditeljske kuce!!!
Tata ti "ode",
ubice te LOODAK,
a majka ko i sve crnogorske majke MUCHI!!!
BEŽ.......Hero...
Nije bakuta Bojanol-Box to rekao. Ispravljam te Bakuta, jer je Bojan u toku hepeninga u mom zivotu.To je rekao neko ko stvarno nije bio u toku i to je ostalo tako i sprdala sam se i sprdam s tim i sama sam svjesna svoje konfuznosti. generalno, mi koji smo bolesni od bolesni smisla-narkomanije, po defaultu smo zakomlikovali svoj zivot.
NA jednostavne stvari nismo umjeli da odgovorimo u zivotu, te smo se utopili u narkomaniju ili alkoholizam. Receno je da su te stvari ëmocije. Na ponovno javljanje tih emocija, pravili bismo recidiv. Sami ne bismo znali drugacije da odgovorimo na ono sto nas je ubacilo u bolest
Sad se sjetih...mvp na Bobanovoj novoj ispovijesti. "..Tamo je ocigledno sta se desilo i da trika nije bilo da covjek shvati sta sam pisala/ mislila. Zna se da je Bobanova starija ispovijest izbrisana. Od ranije sam pratila sta se nasem dragom Bobanu desava. Posle sve muke izgubio je i posao. Ja sam pisala tamo njemu direktnom linijom.
mvp je upao s komentarom.
Komentar je usao u anale. Stvarno je mnogo jak. Naravno da sa i ja prsla od smijeha..Smijesno mi je da dodajem da ne zamjeram covjeku. Na kraju krajeva i da je uvrijedio, ovo je samo forum. A vjerujem da nije htio.
CAkstavise, komentar mi je pomogao da udjem u anale. Prsla sm od smijeha kad je Nensina majka u BG sjela pored mene. Bas si je ti dovela da sjedne..Kada je cula da sam iz Crne Gore, pitala me je: Dolazi li heroinapg
Spomenula je i ovaj komentr, nasmijale smo se obije. tada sam joj rekla da sam to ja (nije znala kako igledam)

Suludo mi je i ne kontajte da se pravdam. Pravda se covjek koji je kriv. Nema sto da se izvinjavam, nisam kriva.
heroinapg

Post by heroinapg »

Jano nema ja sto da zamjeram nikome, pogotovu nekom ko obraca paznju na mene i zeli da pomogne. Apolutno. Dosadno bi bilo da svako ima isto misljenje. Pa od zivotinja se razlikujemo samo tom sposobnoscu misljenja. MA, daleko od toga zamjeram. ne mogu a da ne prokomentarisem, uz svjesnost o tome da ces i dalje shvatati da zelim da ti naturam svoje. Pa meni i terbaju razlicita misljenja. Ni dokakvog resenja, ni docega se ne bi doslo da svako isto misli.

depresija?
PRVO I OSNOVNO-depresija nije trenutna stvar.
Tu totalno i definitivno grijesis, jano. Itekako mi je drago zbog toga. Definitivno vjerujem da je i tebi. Bila bi zlo da ti nije drago. U pravu sam! Znam. Svi mi zelimo pomoci jedni drugima. Ne bismo se, zboga, na tudjoj nesreci sladili.
Depresivna sam bila kada i skoro svako od nas. od subdepresije patila nekoliko mjeseci po uspostavi apstinencije. Sama iako sam subjekat, i trenutno bez ljekarskog misljenja, ama po nekom bezveznom clanku skinutog s gugla, ma o bilo cemu nisi u pravu. vidim dvoje ljudi samo na ovoj stranici-Nacu koju sam imala cast i priliku da upoznam i vudda-kojeg kao da poznajem. ..
Evo ovaj vudd napr-nekako sam sigurna da, djavoli me znali, ako ga zovnem drveni, a nisam iz Vojvodine...da ce da se odusevi, zar da? :butthead:
...jano. Citala sam sta si ti pisala. Ne zlim da te uvrijedim i postujem apslutno svakog.
Al apsolutno. Svako od nas ima svoje muke i svakome je svoja muka najteza.
Citala sam dovoljno tvojih postova. Ne vidim da neko nekog ovdje tjera da ista radi a ne da cita i smara se. Suludo mi je spominjati da niko nikog da tjera da cita.
Mi smo jedna slucajno odabrana grupa ljudi koji te citamo,medjutim tu,u tvojoj porodici,ti djelujes isto sa svojim personalitetom,svakoga casa,ne samo rijecima,nego te tvoji bliznji i posmatraju vizuelno i to je jos jedan dodatni efekat spoznaje tvojega stvarnog stanja.
Voljela bih i zelim ti, jano, da izbacis iz sebe konkretno i direktno svoje muke-LICNO TVOJE. Ne treba se zanositi i stereotipno komentarisati, a kamoli kada se o ljudskim zivotima radi. Ovaj forum je-po 10000 put ponavljam- itekako poseban
JA ti se jano ne uvijam mnogo. Ne mnogo, nego nimalo. Zbog istine sam u zivotu masu stradala. Zbog rijeci. Sto nisam naucila da cutim. *ovo se ne tice mog i bratovog odnosa! Molila bih te, jano, da se sto se tice bratovog i mog odnosa..koji nikada nije ni postojao.. Trenutno spustis loptu. NA to ni moj pokojni otac nije uspio da utice, majka mu nije dozvoljavala da promijeni Pretpostavljam kako ces shvatiti ovu molbu da ne analiziras ove odnose, ali...Bog mi je svjedok da nema lose namjere,. MORAM SE KONACNO OSVRNUTI NA SEBE. U protivnom cete se ovdje otvoriti topic gdje cete tuziti i naricati za mnmom i sjecati me se po.. (prosta je ta matematika, nazalost. Teskom mukom sam postavila jednacinuPonavljam da nemam namjeru, niti zelim da te uvrijedim! Vjerujem da ces i sama shvatiti. Meni treba pomoc.itekako. Usudjujem se ovdje da izlazem stvari..I to moram spomenuti, jer me ljudi pitaju KAKO MOZES PO INTERNETU i slicno. Nazalost je sve istina. Dok sam se drogirala moguce je bilo da sam se pokrivala drogom. tjsigurno sam. Tada je droga pricala iz mene. Dovoljan period-i kvantitativno i kvalitativno dug je prosao, da sam 98% sigurna da mogu realno da..zivim. )*(razlicita misljenja i stavovi mi itekako trebaju. NApisacu vam i sta sam konkretno preduzela, realno!!!!!!!inicirala 1. korak u eventualnom resenju mi je suvog zlata vrijedno vase misljenje, ukoliko stvarno imate vremena i zivaca i sami znate.ne bih drobila da ne treba. Moze bna blic da izgleda i kao sto Vlado ti rece da sam gorda, ponosna i selektivna. Ima i tu istine, naravno. Dajte mi sansu, molim vas.)
Ne sutiram i odbijam pomoc, daaaaaaaaaaaleko od toga, prijeko mi je potrebna.
Eto, vudd ej negdje spomenuo..procitala sam se i nasmijala, jer je zivu istinu o meni rekao, a ne znamo se. Spomenuo je moju jurisddikciju.
Sad bi mi napr. bilo lakse i korisnije da se totalno okrenem sebi, prelomim i napisem..
Ali Ovo ALI je rezerva. STAGOD STAVITE ISPRED APSTINENCIJE,narusice je kao kulu od karata.
U ovom slucaju. ne mogu a da se ne osvrnem na tebe jano..DAcu sebi za pravo a onda direktnom linijom..pa pucajte..trebam vas
Ja nisam tvoja cerka, Jano, bar tolko mi mozes vjerovati.
Ljudi, ocajncicki vas trebam. Vas i vasu pomoc. Vracam se da dovrsim...
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Ma dovoljno je ovako odgovoriti :
jana wrote:Heroina,nemoj mi zamjeriti sto stvari gledam iz svoga ugla.Mozda imas problem u komunikaciji sa svojim bliznjim. Nasilje fizicko i verbalno,ne opravdavam ni u kojem slucaju,ali daj skoncentrisi se na to sta je uzrok za varnice,i probaj se u tom dijelu definisati koji je tvoj udio u takvim stanjima.Pozdrav!
Nije samo problem u komunikaciji ako te neko otkine od batina. Ako je taj neko jos tvoj brat, te ako je to vec obrazac koji se konstantno ponavlja, onda je to zlostavljanje. Zlostavljanje nikad nema realno opravdanje. To je patoloski obrazac ponasanja. Nisam psiholog niti psihijatar, ali toliko znam.

Sve i da se drogira, a ona je apstinent kojem se ne vjeruje ( to nije jedini povod naravno), ne zasluzuje da dobije batine. Covjeku se moze desiti da u afektu nekoga osamari ili nesto, ali ovo to uveliko prevazilazi.

A ako pitas njenog brata, on ce iz petnih zila pokusati da od zrtve napravi krivca. Mislim da je to odbrambeni mehanizam poremecenog organizma, da opravda svoje bolesno ponasanje.

Osim toga, ona nije samo fizicki zlostavljana. Njoj se uopste ne dozvoljava da komunicira u porodici. Zamisli kakav je to zivot u kuci u kojoj ti non stop mac od nasilja visi nad glavom, a zabranjeno ti je da komuniciras sa bilo kim... Npr. obratis se majci, dobijes batine.

Meni je to van pameti. Ja imam sestru, mogu da se slazem sa njenim ponasanjem ili ne, ali nikad bilo sta od toga ne bih mogao iskoristiti kao opravdanje da je istucem. Ne mogu to ni da zamislim. Opravdanje ne postoji.
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Vlado_M wrote:Nije samo problem u komunikaciji ako te neko otkine od batina. Ako je taj neko jos tvoj brat, te ako je to vec obrazac koji se konstantno ponavlja, onda je to zlostavljanje. Zlostavljanje nikad nema realno opravdanje. To je patoloski obrazac ponasanja. Nisam psiholog niti psihijatar, ali toliko znam.

Sve i da se drogira, a ona je apstinent kojem se ne vjeruje ( to nije jedini povod naravno), ne zasluzuje da dobije batine. Covjeku se moze desiti da u afektu nekoga osamari ili nesto, ali ovo to uveliko prevazilazi.

A ako pitas njenog brata, on ce iz petnih zila pokusati da od zrtve napravi krivca. Mislim da je to odbrambeni mehanizam poremecenog organizma, da opravda svoje bolesno ponasanje.

Osim toga, ona nije samo fizicki zlostavljana. Njoj se uopste ne dozvoljava da komunicira u porodici. Zamisli kakav je to zivot u kuci u kojoj ti non stop mac od nasilja visi nad glavom, a zabranjeno ti je da komuniciras sa bilo kim... Npr. obratis se majci, dobijes batine.

Meni je to van pameti. Ja imam sestru, mogu da se slazem sa njenim ponasanjem ili ne, ali nikad bilo sta od toga ne bih mogao iskoristiti kao opravdanje da je istucem. Ne mogu to ni da zamislim. Opravdanje ne postoji.

Oke Vlado.. Ali šta preduzeti dalje, to je ono ?? :smt017 :smt011
Ljubac Heroino, mislim na tebe ..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
heroinapg

Post by heroinapg »

jana wrote:Heroina,nemoj mi zamjeriti sto stvari gledam iz svoga ugla.Mozda imas problem u komunikaciji sa svojim bliznjim.Ja samo znam da za svaku svadju i za svaki konflikt treba dvoje.Mozda tvoja depresija utice na tvoje bliznje,da su izmoreni,da trebaju pomoc,da ti trebas pomoc i oni.Da se malko oslobodite pritiska zajednickog bivanja,sta se realno moze uciniti sa obe starane?Mi smo jedna slucajno odabrana grupa ljudi koji te citamo,medjutim tu,u tvojoj porodici,ti djelujes isto sa svojim personalitetom,svakoga casa,ne samo rijecima,nego te tvoji bliznji i posmatraju vizuelno i to je jos jedan dodatni efekat spoznaje tvojega stvarnog stanja.Zelim ti reci da nije lako ni njima ni tebi.
Jano..Ovo je neki moj osvrt i posebno tebi odgovaram, jer si ti SUOVISNIKuzgred, za 15ak minuta mi pocinje sjednica, pa cu nastaviti, ukoliko se ne produzi, kasnije. Svakako ti moram odgovoriti. Visa sila.
Neke elementarne stvari jano moras shvatiti.
u jednu mi apsolutno mozes vjerovati.
JA NISAM TVOJA CERKA, jano.
Molila bih te, u svoje ime naravno, radi ostalih da obratis paznju i brojis do 10 prije engo sto savjetujes ljude ovuda.*Svi mi) Sto se mene tice, neces se ogrijesiti. Po ne znam koji put cu ponoviti, sigurno poSlednji, bar za neko vrijeme. Ovo nije obican forum. Svojim postovima mozemo uticati na covjeka i njegov zivot. Masu puta smo razgovarali o tome.
Ne mogu da mijenjam svijet, mogu sebe. Ne mogu da mijenjam druge. Mogu dati svoje misljenje. 100 puta sam mogla da odcutim i bolje bih prosla ne znam kolko puta. Ali, ja nisam htjela da prolazim: :roll: heheh ..Ma, nisam egoista. KAd puca po meni, to mogu istrpjet, al kad se vec drugih tice..Ukoliko i malo mogu da uticem. MA ne moram uticati, samo da mi je savjest mirna
ZAkljucili smo i fakat je da se povodom toga nista ne moze. Na kraju, sredini i pocetku.
IZBOR JE TVOJ, ZA IZBOR SE IZBORI
Kacim se za carobnu djelotvornost ovog foruma sad konkretno iz svoje situacije.

UKOLIKO CITATE, A S OBZIROM DA ZAISTA I REALNO TREBAM POMOC, MOLIM VAS DA DATE BILO KAKVU SUGESTIJU, MISLJENJE. NE ZELIM DA MI SE DIZE SPOMENIK. NE TRASIM POMOC. ZELIM SAMO DA ME OSTAVE NA MIRU

zovu me hitno...nastavljam obavezno..ovo je, kao i sve, bez editinga..jano daj treba mi pomoc prava istinska.
ne lazem..umrijecu a da se nece bar istina znati.
jana

Post by jana »

Ma,ja se izvinjavam sto ovdje stavih i jedno slovo,covjece.Svako dobro heroina!
Post Reply