Ruzicasta, nemoj da si na kraj srca... Taman smo poceli da se lijepo druzimo.ruzicasti oblak wrote:Mislim da moje pisanje na ovom forumu prestaje imati bilo kakvog smisla. Mislim da ne pomažem nikom, a kod sebe stvaram osjećaj duboke, egzistencijalne usamljenosti. Ostala sam neshvaćena, a to mi je tužno saznanje.
E vidis, ja mislim da je lijenost jako korisna, a rad covjeku samo oduzima vrijeme... Naravno, nisam prvi koji je dosao do takve ideje, postojao je citav narod prije mene koji je to provalio, a ti zivis medju nekim njihovim potomcima. Oni su, jebes ga, imali armiju robova iza sebe da ih potpomazu u neradu, ja trenutno nemam nikoga. Zato me malo zajebava finansijska situacija, ali istrajacu dok se berza ne oporavi i ja opet uzmem pare iz horizontale...Moje vidjenje problema lijenosti je sljedeçi: lijenost je bolest koja se lijeçi radom. Kakvim radom?
Evo ozbiljno - za mene je pretjeran rad slican drogiranju; obje stvari su bjezanje od sebe...
Jelena, znam da je tesko povjerovati, ali ona je na pravom mjestu. Ovaj dzanki forum je jedinstveno mjesto, nema nijedno drugo u virtuelnom svijetu u kojem se konkretno prica o zivotu. Na brdu drugih se mlati prazna slama, nadobudni krelci dokazuju nevidjeno opste znanje i to...