I poslije njega...ON
Moderator: sanela
Re: I poslije njega...ON
...
Last edited by ruzicasti oblak on Wed May 27, 2009 10:46 am, edited 1 time in total.
Iako vidim da je ovo interesantno pitanje za vecinu,sto bi mi junki rekli''A pogadja te u srzruzicasti oblak wrote:Htjela bih se nadovezati na ovu vrlo interesantnu diskusiju o porodici i njenoj ulozi u formiranju ličnosti. Složila bih se sa sašom da je uloga porodice vrlo bitna. No, potrebno je razmotriti šta je to što podrazumjevamo pod "normalnom" porodicom. Ideal "normalne" porodice kao i ideal "normalnog" čovjeka i moderna psihijatrija sve više odbacuje kao krajnje nehuman, jer ne poštuje individualnost. Tendencija sada i u psihijatriji (koja se čak može osporavati kao nauka uopšte) jeste da se na svakog pojedinca, a samim tim i na svaku porodicu, može gledati kao na kolektivitet patologija. Pojednostavljeno, ovakva perspektiva nudi mogućnost da se svaki čovjek prepozna, do izvijesne mjere, u bilo kakvoj destruktivnosti, usmjerenoj prema sebi ili prema okolini. Ako ovako postavimo stvari, onda umjesto da se trudimo dostići taj imaginarni ideal "normalnog" čovjeka, naučimo se živjeti život tako što ćemo eliminisati, ili minimizirati, svoje vlastite nesavršenosti. Preko zimskog raspusta sam gledala sjajni "Revolutionary Road" Sama Mendesa, koji na jedan vrlo suptilan i umjetnički krajnje razrađen način promatra ideal "normalne" porodice. Svima bih ga preporučila.

Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
Ma ja, udri po tubu...
Ne vređam se, dragi moj Vudde, pa zamisli kakva je to budala koja može pomisliti da će se svako složiti sa njim...A i normalno da ću mnoge nervirati ovde, previše mi je jeretička poruka-svako se može skinuti i imati srećan i ispunjen život. Ta ajte molim vas...
A ovo sa normalnom porodicom, pa baš zato i jeste pod navodnicima, jako je teško dati primer sa kojim ćemo se svi složiti i reći-ovo je ideal normalnosti. Nema toga ni u ovoj mojoj omiljenoj knjizi...
Nego, što kaže moja premudra doskočica, da smo nešto znali, ne bi sad bili ovde...Daklem, nije bitno ko je kriv, bitno je da se lečimo...

Ne vređam se, dragi moj Vudde, pa zamisli kakva je to budala koja može pomisliti da će se svako složiti sa njim...A i normalno da ću mnoge nervirati ovde, previše mi je jeretička poruka-svako se može skinuti i imati srećan i ispunjen život. Ta ajte molim vas...
A ovo sa normalnom porodicom, pa baš zato i jeste pod navodnicima, jako je teško dati primer sa kojim ćemo se svi složiti i reći-ovo je ideal normalnosti. Nema toga ni u ovoj mojoj omiljenoj knjizi...
Nego, što kaže moja premudra doskočica, da smo nešto znali, ne bi sad bili ovde...Daklem, nije bitno ko je kriv, bitno je da se lečimo...
SAMO CEO ŽIVOT...
...
Last edited by ruzicasti oblak on Wed May 27, 2009 10:46 am, edited 1 time in total.
Mlogo ti meni Sale pominjes ''budala'' ovud...
Te ''budala ko nevidi da je porodica najvaznija...'' pa onda ''kakva je to budala,koja moze pomisliti da ce se svako sloziti...''
Salim se,svijet je pun budala,tako da nece da shkodi.Od glave visak ne boli.
Bili bi na nekom seminaru, gdje panduri zauzmu najbolja mjesta...U stau ih 'ebem

Te ''budala ko nevidi da je porodica najvaznija...'' pa onda ''kakva je to budala,koja moze pomisliti da ce se svako sloziti...''

Salim se,svijet je pun budala,tako da nece da shkodi.Od glave visak ne boli.
MUUUUAAAAahahahaha, sto rece Zonada smo nešto znali, ne bi sad bili ovde
Bili bi na nekom seminaru, gdje panduri zauzmu najbolja mjesta...U stau ih 'ebem
Last edited by vudd on Tue Feb 17, 2009 8:32 pm, edited 1 time in total.
saša-ex wrote: I naravno da je manje bitno ko je "kriv" a mnogo više ono što si i sam provalio, a to je da nismo narkomani postali samo zato što nam se droga dopala ili slučajno...već zato što postoje ozbiljni razlozi, na kojima treba raditi.
Fakat.Nego, što kaže moja premudra doskočica, da smo nešto znali, ne bi sad bili ovde...Daklem, nije bitno ko je kriv, bitno je da se lečimo...
prvo smo mi pronasli drogu, a onda na nas. Bili smo plodno tlo za razvijanje narkomanije.
YES vudd, sto kazu "LETU STUKE" "dok pametni sute, govore budale..cekaju finale"
A moja je neka teorija o porodici slicna sa svima ovima, ali porodica moze biti prorok ili porok. (nije samo igra rijecima, nazalost)
A za pojedince odavde vjerujem da su predodredjeni da ucine nesto vise u zivotima, ne samo za sebe...da je i to jedan od razloga zasto su prosli kroy pakao, ali ne i ostali tamo.
samo neka smo HELLO.
...
Turkce konusiyor? Ben bilmiyorum sen.O abla, hos geldIn...Moze i bez ovih kvacicaruzicasti oblak wrote:Vudd - prvo, ako ti smeta sto ti pisem na temi samo reci, odmah cu da prestanem. Nekako mi je interesantno raspravljati sa vama na temu psihijatrije, jer sam sigurna da ste manje-vise svi nekada dosli u kontakt sa psihijatrijskim metodama i psihijatrijskim poimanjem svijeta. Nemam namjeru ovdje dokazivati vlastitu uracunljivost, jer je dokazujem manje-vise svaki dan u stvarnom zivotu. Do sada, hvala Bogu, ne ide mi lose. Dobro, 'give or take some.' Sigurna sam da vas zbunjuje sto se moje pisanje stilski mijenja iz dana u dan. Mene je prestalo to zbunjivati. Prihvatila sam cinjenicu da govorim 'mnogo jezika,' gdje lingvisticko shvatanje jezika definisemo vrlo siroko. Evo naprimjer, primjetices da ova poruka nema 'nasih' slovnih oznaka (kvakica na slovima), da bi se oznacili glasovi ch, sh, zh itd. dok je prijasnja imala sve te oznake. Razlog za to je vrlo jednostavan. Prvu poruku sam pisala od kuce, gdje mi je kompjuterska tastatura formatirana za juznoslavenske jezike, dok ovu pisem iz biblioteke, gdje je tastatura formatirana za turski jezik, pa bih ti mogla ubaciti slova kao sto je ş, ç, ğ, ü itdSve naj!

E Ruzicasti o.nesmeta mi tvoje pisanje ovde.Ne kontam odakle si to izvukla(ok kontam

Last edited by vudd on Tue Feb 17, 2009 6:48 pm, edited 1 time in total.
...
Last edited by ruzicasti oblak on Wed May 27, 2009 10:47 am, edited 1 time in total.
Tamam be,evet...Ne dosadjujes mi oblace ruzicastiruzicasti oblak wrote:Ben de Turkce konusuyorum ve sana, abi, hos buldun diyecegemSada vidiš, stigla sam kući iz biblioteke i imam naša slova, a nemam turska. To je moja sudbina-izgleda da nikada neću imati sva slova koja su mi potrebna da bih se pravilno izrazila; šta da radim. Moraću i to da prihvatim. Razmišljam o tome da otvorim svoju temu da ne bih tebi dosađivala. Mogla bih pisati o uzbudljivom životu jednog asistenta/doktoranta u Istanbulu? Šta misliš ti o tome?

Abla ''oblak'',iyi aksamlar
vudd-usta (al' mu ga daje vudd po stranim jezicima,samo nece po svom