evo mene ponovo-POMOZITE MI!!!!

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

stelijum

Re: evo mene ponovo-POMOZITE MI!!!!

Post by stelijum »

Srećna Nova 2009.g

Misty,
Ne volim da pišem, povremeno čitam forum, a tvoj poziv za pomoć me ,,naterao,, da se prijavim na forum.
Elem, ja sam majka devojke od 20.godina.
U problemu sa heroinom 8 meseci, apstinencija od augusta 2008.g.
Primetila sam čudno ponašanje već posle 2-3 meseca konzumiranja dopa. Ostalo vreme je borba da prizna da ima problem i ,,traženja,, adekvatne ustanove za to. ,, Traženja,, ne moje nego njeno, te ovde je loša karma, te ovisu smešni, te ni mrtva u Drajzerovu....u stvari traženje izgovora.
Prvo testiranje je isfolirala i lekara, kao već je nedelju dana čista, njoj treba samo psihoterapija. Po dogovoru sa lekarom uvalimo joj pola blokatora i za dva sta je bila u krizi i posle toga standardna procedura detoksikacije.
Trenutno ima terapeuta 1:1 svaka 2-3 dana i ne pije ništa sem vitamina. Znači nema lekova, blokatora..
Kontrolosano kretanje od tačke A do tačke B, izlazak u grad samo sa proverenim i u problem upućenim prijateljima.
I zasad, sve to uz ,,pomoć boga,, funkcioniše. U stvari, iskreno da ti napišem, nije njena apstinencija bila njena odluka, već neka vrsta ucene svih ljudi oko nje. Mene, oca, prijatelja, rodbine..
Ponudili smo joj izbor- lečenje u nekoj od ustanova/ordinacija, komuma ili ulica. Zašto ulica? , znala sam da još uvek nije savladala sve tehnike manipulacije, da ti ljudi oko nje tripuju da su fensy narkomani a svoje dupe još uvek voli toliko da joj se ne luta bez para, toplog kreveta i bez sigurnog obroka.
Nije meni ovo prvi susret sa ,,gospodinom đavolom,,heroinom. Drugarica mi se drogirala 15 godina. Zadnjih 10 je u apstinenciji i OK je, tako da sve( ma niko ne zna sve)o problemu znam.
Ono što me nervira godinama je, da ne postoji ni jedna ustanova koja tretira problem suovisništva, sem Centra u Ustaničkoj.
Razlika između roditelja suovisnika i partnera je samo u tome što partner kad zaključi da ne može više može da napusti sve i spašava sebe. Roditelj je uvek roditelj. I sa nadom i bez nje nastavlja da grebe i bori se za svoje dete.
Sta da ti kažem, probaj još ovaj put, potraži pomoć za sebe da izdržiš ili beži, beži što dalje imaš pravo na miran život, ljubav, da se raduješ malim stvarima, da planiraš budućnost a ne život bez budućnosti.
S ljubavlju jedna mama
jana

Post by jana »

Citat:
Razlika između roditelja suovisnika i partnera je samo u tome što partner kad zaključi da ne može više može da napusti sve i spašava sebe. Roditelj je uvek roditelj. I sa nadom i bez nje nastavlja da grebe i bori se za svoje dete.
Sta da ti kažem, probaj još ovaj put, potraži pomoć za sebe da izdržiš ili beži, beži što dalje imaš pravo na miran život, ljubav, da se raduješ malim stvarima, da planiraš budućnost a ne život bez budućnosti.
S ljubavlju jedna mama

Ovo potpisujem.
Big Mama

Post by Big Mama »

wow za mamu stelijum :-D prava ste!
U tebi su 3 čovjeka
Jedan koji misliš da jesi
Jedan koji bi želio biti
I jedan koji si zaista
TOG JEDINO NE POZNAJEŠ
Infusia

Post by Infusia »

Ne ja sam kao onaj moj frend sto je jednom rekao
sedam godina sam na dopu i nisam se navuko
:-D :-D :-D
Ma mislila sam da se radi prave ljubavi svatko moze skinit al recimo ako se takva osoba jednom opece i radi nekog se skine onda ga taj neko povrijedi naravno da heroin opet postaje najbolji prijatelj

a za one koji ne razumiju ovisnike evo jedna pjesma koja savrseno opisuje tu cijelu situaciju pa kad budete imali vremena posvetite se tekstu malo i cut cete cijelu istinu :( 8)

Eagles Hotel Claifornia

On a dark desert highway, cool wind in my hair
Warm smell of colitas, rising up through the air
Up ahead in the distance, I saw a shimmering light
My head grew heavy and my sight grew dim
I had to stop for the night
There she stood in the doorway;
I heard the mission bell
And I was thinking to myself,
this could be heaven or this could be hell
Then she lit up a candle and she showed me the way
There were voices down the corridor,
I thought I heard them say...

Welcome to the hotel california
Such a lovely place
Such a lovely face
Plenty of room at the hotel california
Any time of year, you can find it here

Her mind is tiffany-twisted, she got the mercedes bends
She got a lot of pretty, pretty boys, that she calls friends
How they dance in the courtyard, sweet summer sweat.
Some dance to remember, some dance to forget

So I called up the captain,
please bring me my wine
He said, we havent had that spirit here since nineteen sixty nine
And still those voices are calling from far away,
Wake you up in the middle of the night
Just to hear them say...

Welcome to the hotel california
Such a lovely place
Such a lovely face
They livin it up at the hotel california
What a nice surprise, bring your alibis

Mirrors on the ceiling,
The pink champagne on ice
And she said we are all just prisoners here, of our own device
And in the masters chambers,
They gathered for the feast
The stab it with their steely knives,
But they just cant kill the beast

Last thing I remember, I was
Running for the door
I had to find the passage back
To the place I was before
relax, said the night man,
We are programmed to receive.
You can checkout any time you like,
But you can never leave!
A ja samocu zenim, kumove mi tuga bira, napola se dijelim, droga mi u krvi svira....bojim se u crno.....
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

"You can checkout any time you like,
But you can never leave!"

Show..
Swe u swemu, owa pricha mi je jako poznata..

I ja sam bila sa mokom slichnim tebi, ali je razlika shto se i on drogirao sa mnom..
Ali je on hteo da se skine shto re, bilo kako, a ja nisam mogla.. Te samm chekala prawi termin, te mi je biila frka od zikre, te owo, te ono..
Swe u swemu, bili smo prinudno razdwojeni jer je on zaglawio u pritworu..
Swe u swemu, moje mishljenje je da cesh mu najwishe pomoci ako ga ostawish ..
Pa, pogledaj moj potpis.. :

"Bez potrebe je mucio i sebe i nju - trebalo je da nadje zenu s kojom se nikada nece rastati. Ili da zivi sam. Ni haljinu ne valja krpiti, a kamoli ljubav. Bolje je otici.
-Ti bi otisla?
-Otisla bih.
-Zato sto me ne volis?
-Zato sto te volim. "

Eto tako nekako..
Mislim, znam da je to swe lako reci.. Chak ni ja nisam uspela da raskinem, nego se to swe i dalje samo wuche, a nas nasha ljubaw najwishe muchi ..
Draga, prewishe je ruznog iza was da bi ikada ponowo moglo da bude kak walja..
Budi jaka, prelomi i bezi ..
Weruj mi, dok sam chitala owe postowe, mozda sam malo i osudjiwala swe owe ljude shto su ti goworili da odesh.. Ali, shto wishe razmishljam o tome, swe sam sigurnija da treba da odesh ..
Ali ne u fazonu najawljiwanja - priprema, pozor, sad !!
Nego samo da se pokupish, spakujesh i nestanesh ..
Idi kod twojih ili bilo gde, samo da te on i njegowi ne mogu naci..
Uradi to makar kao test !! Sigurna sam da cesh biti informisana shta se sa njim deshawa, ne brini .. A on ce malo sesti sam sa sobom i zamisliti se o smisu swog ziwota..
Ali mislim jedino tako ..
Jbg ili budi jaka i odradi to za dobrobit oboje, ili .. budi mu mama, sestra i swe ostalo sem onoga shto ti u stwari zelish .. da mu budesh dewojka, da se uzmete, imate decu ..
Znam da je mnogo godina iza was .. I moja weza je trajala nekih 4god.. tako da ono..
Ja ti zelim swu srecu sweta !!!
Nadam se da ce ti koristiti makar neki deo owe moje priche.. Ili da cesh makar malo razmislliti o tome.. Jbg, zajebano ..
Pazi, najgore je shto ja sebe prepoznajem i u njemu i u tebi ..
Tako da znash da si i ti mene totalno bacila u razmishljanje shta i kako dalje, jer i ja imam probem ..
Mila, srecno i pishi !!! PDT_Love_18
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
goldy

Post by goldy »

.
Last edited by goldy on Thu Jul 02, 2009 11:10 am, edited 1 time in total.
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

goldy wrote:Hotel California-do nedavno mi je bila himna.Al moze se otic-ima i na forumu primjera.Smijesno je to koliko se mi uvucemo u slicne pjesme.Pronalazimo se u njima.Da nađemo autora,vjerovatno bi mu za vrat skocila(da ga ljubim) i bude nam pravo drago sto je on rek'o da "se ne moze otic-izac".I eto boze moj kad pjesma tako kaze.....izvlakuse,izvlakuse
A jbg u prawu si..
Mada, onaj post je napisala osoba koja i dan-danas koristi heroin i smatra da nece da prestane.. Prema tome.. Mislim da smo nas dwe (ti i ja) ipak u nekoj drugoj grupaciji..
Meni je recimo ta pesma extra draga jer je i muzikalna i pewach ima lep glas i swe tako..
A ipak ne samo zbog tih par negatiwa - rechi ..
Pozdraw ..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
karamut.stari

Post by karamut.stari »

stelijum wrote:Srećna Nova 2009.g

Misty,
Ne volim da pišem, povremeno čitam forum, a tvoj poziv za pomoć me ,,naterao,, da se prijavim na forum.
Elem, ja sam majka devojke od 20.godina.
U problemu sa heroinom 8 meseci, apstinencija od augusta 2008.g.
Primetila sam čudno ponašanje već posle 2-3 meseca konzumiranja dopa. Ostalo vreme je borba da prizna da ima problem i ,,traženja,, adekvatne ustanove za to. ,, Traženja,, ne moje nego njeno, te ovde je loša karma, te ovisu smešni, te ni mrtva u Drajzerovu....u stvari traženje izgovora.
Prvo testiranje je isfolirala i lekara, kao već je nedelju dana čista, njoj treba samo psihoterapija. Po dogovoru sa lekarom uvalimo joj pola blokatora i za dva sta je bila u krizi i posle toga standardna procedura detoksikacije.
Trenutno ima terapeuta 1:1 svaka 2-3 dana i ne pije ništa sem vitamina. Znači nema lekova, blokatora..
Kontrolosano kretanje od tačke A do tačke B, izlazak u grad samo sa proverenim i u problem upućenim prijateljima.
I zasad, sve to uz ,,pomoć boga,, funkcioniše. U stvari, iskreno da ti napišem, nije njena apstinencija bila njena odluka, već neka vrsta ucene svih ljudi oko nje. Mene, oca, prijatelja, rodbine..
Ponudili smo joj izbor- lečenje u nekoj od ustanova/ordinacija, komuma ili ulica. Zašto ulica? , znala sam da još uvek nije savladala sve tehnike manipulacije, da ti ljudi oko nje tripuju da su fensy narkomani a svoje dupe još uvek voli toliko da joj se ne luta bez para, toplog kreveta i bez sigurnog obroka.
Nije meni ovo prvi susret sa ,,gospodinom đavolom,,heroinom. Drugarica mi se drogirala 15 godina. Zadnjih 10 je u apstinenciji i OK je, tako da sve( ma niko ne zna sve)o problemu znam.
Ono što me nervira godinama je, da ne postoji ni jedna ustanova koja tretira problem suovisništva, sem Centra u Ustaničkoj.
S ljubavlju jedna mama
hvala vasa prica mi je pomogla da resim problem ili bar mislim da sam resio
kad sam postavio uslov ili lecenje ili ulica izabrao je lecenje
jos jednom veliko hvala
Post Reply