Ehhh, tu krejzi piplsanela wrote:Veri interesting. Aj never thot ov det. Bat ve ar ol diferent, arent vi?vudd wrote: Ispovijest uvijek ima za cilj skandal, slavu, pravdanje ili reklamu.
Aj vil definitli trajvudd wrote: Vud ju anderstend det?

Moderator: sanela
Ehhh, tu krejzi piplsanela wrote:Veri interesting. Aj never thot ov det. Bat ve ar ol diferent, arent vi?vudd wrote: Ispovijest uvijek ima za cilj skandal, slavu, pravdanje ili reklamu.
Aj vil definitli trajvudd wrote: Vud ju anderstend det?
Ovisnost je jedna jako zajebana i opaka bolest.Dobije se tako sto(nisam doktor, ali vjerujte na narkomansku rijecljudi koji otvaraju kad žele nešto pročitati, a onda ih zatrpaju klipovi.
Uf,nemoj to Vlado...Sad cu se osokoliti,uzkurciti i pomisliti da sam najpametniji covjek na svijetuDobro je sto si ovom matorom dripcu zabranila klipove... On ima sta da napise
Kao sto rekoh,pun dik i tu bi kontjunidmada ima još brojeva
A sto draga Sanela?Iako shvatam tvoje zalaganje za zastitu rijetkih vrsta roditelja.Svaka slicnost sa udruzenjem AWAP-je slucajna...a mozda i nije,vidjecemoOvo sam napisala kako bih prebacila odgovornost za vlastito ponašanje na mladog, budućeg narkomana, sa njegovih roditelja.
Zar stvarno mislis da je potreba za ljubavlju i pripadanjem negdje i nekome,samo trenutna potreba buduceg narkomanaJa bih dodala da mladi, budući narkoman, u jednom trenutku pravi pogrešan izbor kako bi zadovoljio neku od svojih trenutnih potreba - potrebu za ljubavlju i pripadanjem (da budem u cool društvu, da osjetim da pripadam negdje, nekome), potrebu za slobodom (da radim što hoću, nešto zabranjeno,
Znaš što? Zato što je nama ljudskim bićima, a posebno narkomanskim bićima, najlakše za svoje ponašanje okriviti nekog drugog. Najmiliji roditelji su nam prvi na tapeti, što je razumljivo jer su nam oni prvi uzori i oni koji nas odgajaju, ali trebamo biti svjesni da smo za vlastita ponašanja samo MI SAMI odgovorni. Mi svi imamo mozak i kapacitete da učimo nova ponašanja i da biramo na koga ćemo se ugledati. U skladu s tim, trebali bismo biti spremni da se nosimo sa posljedicama naših izbora. Ali, to nije uviejk lako, pa se počnemo koprcati kad napravimo neko sranje i okrivljujemo sve, od roditelja do svjetske ekonomske krize. OK, roditelji nose dio odgovornosti, jer su takvi kakvi jesu, ali najveća odgovornost je na nama samima.vudd wrote: A sto draga Sanela?Iako shvatam tvoje zalaganje za zastitu rijetkih vrsta roditelja.Svaka slicnost sa udruzenjem AWAP-je slucajna...a mozda i nije,vidjecemo![]()
Eh, ovdje me nisi skontao, SVI LJUDI, imaju navedene potrebe. Kod nekog su važnije jedne, kod nekog drugog, druge, ali ih svi imamo plus potrebu za preživljavanjem. (sveukupno pet potreba) Ono što mi možemo birati jeste način kako ćemo ih zadovoljiti. Svi smo mi jako kreativni u biranju načina na koje ćemo zadovoljiti svoje potrebe. E, sad, svi mi u glavi imamo pretpostavku gdje će nam biti dobro, ko nam je cool itd. Tu pretpostavku stječemo na osnovu vlastitog iskustva, iz filmova, iz priča, iz muzike.... meni je sa 17., 18. godina bio cool Kurt Cobain, grunge muzika, karirane košulje, suicid, alkohol, patnja, beznađe i tako.... Buntovništvo, malo je reći. Mislim da bih se uklopila u bilo koju asocijalno-delinkventnu skupinu.vudd wrote:Zar stvarno mislis da je potreba za ljubavlju i pripadanjem negdje i nekome,samo trenutna potreba buduceg narkomanaO Sanela,kako grdno varas se ti
I otkud ta zelja da pripada bas cool drustvu,koje je uglavnom retardirano,asocijalno,delikventno i sa gadoscu gleda na svijet svojim uplasenim ocima,smjestenim na licu, koje je ponosni nosilac 48 procvjetalih prishtica :)Sta to koci mladog buduceg narkomana,te jadan, ne prepoznaje prave vrijednosti? Cemu tolika potreba da pripada,da bude voljen,ako ce cijena za to biti totalno unistenje mladog zivota.Svaki narkoman buduci , svjestan je donekle sta donosi droga,ali potreba za ljubavlju,pripadanjem je jaca
(ili je potreba za samounistenjem,ta skrivena zelja?
![]()
Kako god,tu bi kontjunid(hau jes no)Ima nambera kol'ko osh'
pa ti se kreativnost oslika traumama i memorisanim slikama,pijanog djeda sa nozem u ruci,prebijene babe sklupcane ko smoki izgubljen nevjestom rukom djeteta, u cosku kuce trosne,glupog tate gastarbajtera kojem je idol Bore Drljaca,bludne mame, kojoj je idol Cicollina...Tvoja kreativnost ode u smjeru, da svoje potrebe zadovoljis, tako sto ces postati clan cool drustava,koje je obicno na pocetku sastavljeno od bubuljicavih duvadzija,i seratora koji smrde na teenager-znoj,koji imaju svoje teorije i razloge na ovom bijelom svijetu...Ono što mi možemo birati jeste način kako ćemo ih zadovoljiti. Svi smo mi jako kreativni u biranju načina na koje ćemo zadovoljiti svoje potrebe