Iz privatnih kontakata sa ljudima, pouzdano znam i tvrdim da velika većina laže! Ne shvatam ljudi, čemu sve to? Da li vam je potrebno da vas neko potapše po leđima i kaže :" Bravo!" ili...?
Jedna bezazlena laž, može naneti mnogo štete! Možda smatrate da se neće uvažavati vaše mišljenje ako priznate da ste slabi? Meni se često dešava da me uvrede i da moram da se branim, ali neću nikoga da lažem, jer smatram da je moje bitisanje ovde u tom slučaju suvišno. Ima mnogo drugih foruma, gde te niko ni ne pita da li si narkoman! Evo šta se dogodilo, Pepeljugi i Shonetu zbog njegove laži! To isto se dogodilo i Ana Mariji i Ramoni! Ramona je preživela njene laži, ali je Ana Marija nestala i izgubila mesto gde je mogla naći prijatelje! Shone je umesto podrške i rasterećenja, Pepeljugi uneo još jedan veliki problem u život (izvinite na iskrenosti). Još uvek nesigurna u sebe i u svakodnevnoj borbi koju vodi sama sa sobom, sada se treba boriti i sa njim i za njega.Shone, izvini, sada možeš imati trenutke kajanja, ali to je svršena stvar, ušao si u njen život, sada je bespotrebno pljuvati sebe! Mislim da je najbolje da svi postanemo malo iskreniji i da bar mi koji smo stalno ovde, skinemo sve maske i kažemo ko smo i šta smo!
Kakvu pomoć očekuješ ovde ako lažeš da si čist?
Moderator: sanela
- katarinadimedici
potpuno se slazem sa tobom kate... nema pojma biti ovdje ako nisi iskren, prije svega prema sebi, a onda i prema drugima. Mislim da nije fer prema ostalim clanovima foruma lagati, kada se svi drugi otvaraju i priznaju svoje najgore greske i najvece traume.. Nisam pratila postove od Shoneta do sada kada si skrenula paznju na ovo sto se desilo i iskreno ne razumijem sta je tom decku u glavi i o cemu je uopce pisao na ovom forumu? Nadam se samo da se nije kurcio ( oprostite na izrazu ) i pametovao, a sam je duboko u govnima... Ako nije to radio, onda moja isprika.. iako zaista ne vidim cemu uopce takva glupa laz?
Zivot je lijep kada se zivjeti zna..
- mise en place
postotak je skoro "zero"
iz nekog licnog iskustva ,kako vec mislim vecina nas smo prevaranti i neiskreni a ovako sa ove distance je stvarno lko,samo nema apsolutno nikakvog smisla(mislio sam na chat i web-cam gdje ipak vidis nekoga kakavje ,izvini Kato ali ti pises una tone,to moze samo apsolutno "clean"ili navlaka nema sredine i sasvim te podrzavam u tome i slazem se da treba biti iskren uvjek(ovde na forumu)jer u kakvoj sam situaciji da mi neko ko je raspaljen svim i svacim(ne normalnog ritma razmisljanja nesto pametuje...a ono ja jos se primim ko mladi majmun.Da se utalimo za agenta privatnog.?sala ali ljudi prvikorak je iskrenost totalna i to sam naucio od strucnih lica koji su me prije godina izljecili i jos sto se tice parova"ovsnika"% je skoro0,mozda uz dugogodisnje podrzavanje psihica i zajednicke terapije pa opet izrade jedno drugo na naj surovitiji nacin(zataskavanjem istine) uf napati se eto samo misljenje
- mise en place
skrenuo sa teme
nema ti pomoci ako lazes ali kao neko ispipavanje neka nada ili lazna slika...medjutim kako kaze "PLay"netreba ocekivati nikakvu pomoc jer vec puno sam sebi odmazes d.
- katarinadimedici
Ne želim da me neko pogrešno shvati! Shoneta ne poznajem, ali na osnovu njegovih postova mogu zaključiti da je simpatičan momak i sigurno da nije ništa učinio da bi nekoga povredio! O tome i pišem! Svi koji se predstavljaju kao čisti, ne rade to sa nekim zadnjim namerama i ne misle da će time povrediti nekoga! Samo ne shvataju da sebi ne pomažu ni najmanje i da vreme provedeno ovde u tom slučaju ni čemu ne služi!
On i jeste dobar momak, kao sto su svi na svoj nacin dobri i loši.Svi mi nekad lažemo, i nema covijeka na svijetu da nije lagao, prema tome nema tu puno da se kaze.Mi pogotovo, nama je u konstrukciji bolesti da lazemo, da manipulisemo ali i da se mijenjamo.Svi mi na svoj ,ovakav ili onakav nacin vrijedimo, imamo dozu humanosti.Zato želim svima nama ZDRAVLJE,ZDRAVLJE I SAMO ZDRAVLJE.Volim vas
Mislim da je istina i samo istina prema sebi i drugima prvi korak ka oporavku upravo zato što je jedno od obilježja bolesti ovisnosti laganje. Sve dok ne budete iskreni, nemate šanse za oporavak. Ako već ne možete s nekim koga znate iskreno razgovarati, na forumu barem možete biti iskreni - niko vas ne zna, svi imate slične probleme i nedoumice s kojima se suočavate. Pišite o tome. Ne može vam niko pomoći, ako niste iskreni.
Pozdrav,
Sanela
Pozdrav,
Sanela
Za laz nema opravdanja! Svi koji me poznaju znaju da sam dobar covek i da mi nikad u zivotu nije bila namera da nekom naudim. Pa sta mislite zasto mi je oprosteno? Pa nije sigurno zato sto se sad ona smrtno zaljubila u mene, pa ne moze bez mene pa mi sad kao oprasta...ne to nije razlog. Razlog je taj da je devojka osetila da nisam pokvarenjak i da zaista nikome ne zelim zlo. Naprotiv
Katarina hvala ti zaista si u pravu al glupost je neunistiva!
Sad cu da obrazlozim zasto sam lagao ako to uopste i moze...da se opravda:
1. Kad sam se registrovao na ovaj sajt ja sam bio CIST i to nekih 2 meseca. Zbog mnogobrojnih obaveza nisam izdrzao...i pocelo je ponovo.
Mislio sam da nece biti ozbilljno da je u pitanju recidiv al jebiga nije. Potvrdilo se pravilo il se radis il se ne radis. Vezao sam tako neka dva meseca i opet pocinje ista pesma...od danas od sutra od ponedeljka....
2. Na ovom forumu zaista ima divnih ljudi i jednostavno iz nekog straha da me okolina ovde ne odbije jer se radim a i da "svezim" ljudima ne pustam rovca ja sam to precutao. Onda dolazi do poznastva sa Pepe.
Dopisivali smo se ,sto ovde, sto preko SMS-a, bila mi je jako simpaticna i hteo sam da je upoznam i sta sad!? Imao sam 2 izbora, izabrao sam da je upoznam....usamljen sam,okolina me ne razume, mislio sam da cu njoj moci da otvorim dusu..a ujedno i da probamo da imamo nesto. EGOIZAM priznajem i kajem se....Plan mi je bio da se skinem bez njenog znanja na suvo, jer mi je stalo do nje, konacno imam MOTIV. To nije uspelo i priznao sam joj. Razocarala se PUNO i stvarno mi je zao nje! Verujem da i ona zna da nikako njoj nisam hteo da nagodim, zato se i dalje vidjamo...
Da bi se skinuo treba nekako da pocnem....danas sam priznao bratu(koji me je skidao x puta). Naravno uz mene je al je razocaran al dobro.
Dogovorili smo se da tokom ove nedelje odem u lorien i da konacno za svagda skinem tog djavola!
Bice jebeno to znam al boricu se jer mi je ovo verovatno poslednja sansa.
Samo Jeleni da kazem da se nisam kurcio, svadjao, kenjao itd. Samo sam se druzio sa dragim prijateljima koji su daleko jer sam forum tako shvatio. Prvenstveno druzenje jer istini za volju ako se neko skinuo sa heroina tako sto je kuckao po tastaturi njemu svaka cast! Ovo mesto sluzi pre svega za druzenje i u takvim diskusijama sam uvek bio ISKREN!
Pozdrav svima!!
Katarina hvala ti zaista si u pravu al glupost je neunistiva!
Sad cu da obrazlozim zasto sam lagao ako to uopste i moze...da se opravda:
1. Kad sam se registrovao na ovaj sajt ja sam bio CIST i to nekih 2 meseca. Zbog mnogobrojnih obaveza nisam izdrzao...i pocelo je ponovo.
Mislio sam da nece biti ozbilljno da je u pitanju recidiv al jebiga nije. Potvrdilo se pravilo il se radis il se ne radis. Vezao sam tako neka dva meseca i opet pocinje ista pesma...od danas od sutra od ponedeljka....
2. Na ovom forumu zaista ima divnih ljudi i jednostavno iz nekog straha da me okolina ovde ne odbije jer se radim a i da "svezim" ljudima ne pustam rovca ja sam to precutao. Onda dolazi do poznastva sa Pepe.
Dopisivali smo se ,sto ovde, sto preko SMS-a, bila mi je jako simpaticna i hteo sam da je upoznam i sta sad!? Imao sam 2 izbora, izabrao sam da je upoznam....usamljen sam,okolina me ne razume, mislio sam da cu njoj moci da otvorim dusu..a ujedno i da probamo da imamo nesto. EGOIZAM priznajem i kajem se....Plan mi je bio da se skinem bez njenog znanja na suvo, jer mi je stalo do nje, konacno imam MOTIV. To nije uspelo i priznao sam joj. Razocarala se PUNO i stvarno mi je zao nje! Verujem da i ona zna da nikako njoj nisam hteo da nagodim, zato se i dalje vidjamo...
Da bi se skinuo treba nekako da pocnem....danas sam priznao bratu(koji me je skidao x puta). Naravno uz mene je al je razocaran al dobro.
Dogovorili smo se da tokom ove nedelje odem u lorien i da konacno za svagda skinem tog djavola!
Bice jebeno to znam al boricu se jer mi je ovo verovatno poslednja sansa.
Samo Jeleni da kazem da se nisam kurcio, svadjao, kenjao itd. Samo sam se druzio sa dragim prijateljima koji su daleko jer sam forum tako shvatio. Prvenstveno druzenje jer istini za volju ako se neko skinuo sa heroina tako sto je kuckao po tastaturi njemu svaka cast! Ovo mesto sluzi pre svega za druzenje i u takvim diskusijama sam uvek bio ISKREN!
Pozdrav svima!!
dragi Shone, stvarno ti nisam htjela diguti zivac sa svojom izjavom, ali kao sto sam rekla, nisam pratila tvoje postove pa te i ne poznajem bas,.. to je bila vise teoretska pretpostavka...
Vidi,. zar je moguce da si ti stvarno vjerovao u to da svoju ovisnost mozes sakriti od drugog ovisnika? Da ne pricamo o tome da si se htio skinuti poskrivecke.. ma daj... pa odmah bi te provalila, znas i sam zbog cega i koliko se covjek u krizi, nakon nje i kada se konacno skine mijenja..
U svakom slucaju, ja ti zaista zelim srecu i tebi i pepeljugi.. Ne zelim biti negativac u cijeloj prici, ali sigurna sam da ste oboje svjesni toga da kao dva jos ne izljecena korisnika imate puno manju sansu zajedno, nego odvojeni. Uvijek ce jedan drugoga moci nagovoriti, mozda ne iz prve, ali iz druge sigurno. Moj savjet je da ako vam je zaista stalo jedno do drugoga, da prvo pomognete sami sebi, pa onda kada ste dovoljno stabilni pomognete jedan drugome da idete dalje.
Vidi,. zar je moguce da si ti stvarno vjerovao u to da svoju ovisnost mozes sakriti od drugog ovisnika? Da ne pricamo o tome da si se htio skinuti poskrivecke.. ma daj... pa odmah bi te provalila, znas i sam zbog cega i koliko se covjek u krizi, nakon nje i kada se konacno skine mijenja..
U svakom slucaju, ja ti zaista zelim srecu i tebi i pepeljugi.. Ne zelim biti negativac u cijeloj prici, ali sigurna sam da ste oboje svjesni toga da kao dva jos ne izljecena korisnika imate puno manju sansu zajedno, nego odvojeni. Uvijek ce jedan drugoga moci nagovoriti, mozda ne iz prve, ali iz druge sigurno. Moj savjet je da ako vam je zaista stalo jedno do drugoga, da prvo pomognete sami sebi, pa onda kada ste dovoljno stabilni pomognete jedan drugome da idete dalje.
Zivot je lijep kada se zivjeti zna..
Shone? Ma ti si čoviče super dečko, ej! Zašto? Zato što si priznao, i zato jer se IDEŠ skidati (samo mi nije jasno, bio si već rekao, prije par dana, da si počeo, da ti je teško al da'š izdržati, a sad 'ĆEŠ' opet, pa... valjda si malo zeznuo jedan dan, dva, ha? A ne valja tiiii, jer - ok da je to posli 15 dana - al ako se pukneš u najgoroj krizi, recimo 4ti dan, ajooj: sve morap ispočetka - i onda si se za kurac mučija ona 3 dana - izdrži jeba ga ti!), i super si jer nama sve to pričaš - ok ti je to - bit ćew ti u svakom slučaju lakše - kažeš ti ne znaš nikog tko se skinuo kuckajući - ni ja - al znam dok si u k da kuckanje (ako fizički možeš izdržati, ako ti nije previše zlo) POMAŽE - pomaže JAKO PUNO - zato jer kad se čistiš od heroina počinju navirati silni osjećaji - nostalgija, seks, sve odjednom - i to čovik mora negdi isprazniti inače će opet krenuti onom starom ('njemu rješenje (svemu) u tri najlončića stiže') stazom - koja se onda pretvara u autoput (highway to hell) pajdoput - jer se TAKO BRZO vratiš do jebenog grama, da sam sebe preneraziš. Tolerancija skače hop hop hop! Zato, drž' se, šipi šiši, i piši !
cmok,
R
cmok,
R
Last edited by Ramona on Sun Oct 30, 2005 2:44 pm, edited 1 time in total.