Otac

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

PsyTechGirl

Re: Otac

Post by PsyTechGirl »

Slazm se.. Antidepresiwi NI SLUCHAJNO nebi smeli da se uzmaju tako izewezushe. Nego se ili pije konstantno odredjeni wremenski period, ili se ne piju uopshte.. A kao shto kazete - drugo su lekowi za smirenje.. Oni mogu po potrebi !!
Fridriceva.. Ma neshto sam nerwozna mnogo owih dana, nishta lichno.. Ebi ga, sorry.. Ti znash da ja tebe wolEm :-D
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Otac

Post by Otac »

Supruga uzima tablete za smirenje i samo po potrebi...
Jutros sam razgovarao telefonski sa bratom od moje supruge. Ima sina od 6 godina kojega moj sin obozava a i mali njega. Mali je juce imao laksu operaciju i surak je poslao sms mom sinu, da je mali operisan i ako ima kontakta sa obitelji da se javi. Sin je nazvao predvece kuci i pitao me kako smo ,sta radimo i sta je sa malim...Rekao sam mu da nazove ujaka i pita, na sto mi je on odgovorio da nema novaca da nazove.... Pitao me dali smo mi u svadji ... rekao sam da se ja sa njim nisam svadjao a za njega ne znam... pitao me dali bi se naso s njim na kavi , rekao sam da bi.... obecao je da ce me nazvati slijedecih dana da se dogovorimo....
KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!
Joka

Post by Joka »

Dragi Tata, nemam nikakav savet da vam dam, ali ste probudili takve emocije u meni... ;(

Sve bih dala da sam imala takvog oca ili da se makar on sada probudi i bude bolji. Postavila sam novi topic ( "Mom bratu treba pomoc ") i sve se nadam da ce se moj tata osvestini, biti kao Vi i pomoci mom bratu, pa tako i meni.

Sve najbolje Vam zelim i veliki pozdrav heavy metalcu. :) :rock:
Najsigurniji nacin da ne postanes nesretan svakako je taj da ne budes bezobziran i da ne rusis sve oko sebe, dok trcis za srecom.
Otac

Post by Otac »

Joka wrote:Dragi Tata, nemam nikakav savet da vam dam, ali ste probudili takve emocije u meni... ;(

Sve bih dala da sam imala takvog oca ili da se makar on sada probudi i bude bolji. Postavila sam novi topic ( "Mom bratu treba pomoc ") i sve se nadam da ce se moj tata osvestini, biti kao Vi i pomoci mom bratu, pa tako i meni.

Sve najbolje Vam zelim i veliki pozdrav heavy metalcu. :) :rock:
Hvala, odgovorio sam ti u topicu "Mom bratu treba pomoc " nazalost koliko god bila velika nasa zelja da mu pomognemo nista ne mozemo uciniti dok on ne zatrazi pomoc... a na to ga mozemo po mom misljenju a i po misljenju dosta forumasa ovdje motivirati (namjerno izostavljam rijec prisiliti)
Pozdrav :rock:
Joka

Post by Joka »

Tata, ne znam koliko je pametno, reci ce Vam ostali forumasi, ali da li poznajete sinovljeve prijatelje, da li roditelje njegove devojke znaju za svoju kcer da se i ona drogira? Mozda bi trebalo da umesate i ostale roditelje, nekako da im se uskrati druzenje, pa tako i delom pusenje.... Da, znam da ce narkoman uvek doci do droge, ali mislim da se oni "hrane" dok su zajedno, da su jedno drugome podrska, jer su i prijatelji.

Volela bih da cujem misljenje o tome, jer pitam i za svoga brata.
Najsigurniji nacin da ne postanes nesretan svakako je taj da ne budes bezobziran i da ne rusis sve oko sebe, dok trcis za srecom.
Sagitarius

Post by Sagitarius »

ali mislim da se oni "hrane" dok su zajedno, da su jedno drugome podrska, jer su i prijatelji.
Je,u početku,dok traje "medeni mjesec" s drogama.Kasnije,kad bijelo i žuto uhvate maha,koja su tu varanja i "zajebi" u igri.
Narkoman uvijek ostane sam,prije ili kasnije.
astrid

Post by astrid »

da ja sam ubiti skuzila da ono kada se pocnes droksati sam onda mozes reci da si ovisan. jer dok je to sa ekipom to je sve li la, ali kada ti ujutro sam doma vuces pusis ili sto vec onda je vec otislo predaleko
Otac

Post by Otac »

Joka wrote:Tata, ne znam koliko je pametno, reci ce Vam ostali forumasi, ali da li poznajete sinovljeve prijatelje, da li roditelje njegove devojke znaju za svoju kcer da se i ona drogira? Mozda bi trebalo da umesate i ostale roditelje, nekako da im se uskrati druzenje, pa tako i delom pusenje.... Da, znam da ce narkoman uvek doci do droge, ali mislim da se oni "hrane" dok su zajedno, da su jedno drugome podrska, jer su i prijatelji.

Volela bih da cujem misljenje o tome, jer pitam i za svoga brata.
Promijeniti se mora tvoj brat a ne njegovi prijatelji... Ja sam u kontaktu sa roditeljima njegove cure ali oni misle da se ona ne drogira, ja nisam siguran....Procitaj ispovjest Sasa_ex, negdje je napisao da ga nakon komune drustvo narkomana nije privlacilo, jer ke kod njih glavna tema razgovora uvijek droga, a njega je interesirala masa drugih stvari, dakle nisu imali vise nista zajednicko...
Sagitarius

Post by Sagitarius »

astrid wrote:da ja sam ubiti skuzila da ono kada se pocnes droksati sam onda mozes reci da si ovisan. jer dok je to sa ekipom to je sve li la, ali kada ti ujutro sam doma vuces pusis ili sto vec onda je vec otislo predaleko
Ma ne samo da uzimaš sam,nego prijatelji,braća,supruzi,parovi,varaju jedno drugo oko droge.Nema tu više ni prijateljstva,ni pomoći,svako samo sebe gleda.

Zachatsmo mi čovjeku temu...
astrid

Post by astrid »

sagi je to je istina ali evo ja ti imam primjer koji mozda neces vjerovati ali ja i decko dok smo bili na ulici, ono nikada se nije dogodilo da on ode po dop ili ja i da uzmem, uvije ali uvijek smo dijelili na pola. ujutro bi se digli u krizi normlano, isli bi nabaviti novce, nabavili dop i sto kuna, znas kak je to malo, to je nis, ali na pola, uvijek na pola, na jednake dijelove. i ustvari to je jedini put u mom zivotu i jedini decko koji nije samo gledao kak da dobije mrvicu vise, evo stvarno mogu reci da je bio fer. a da ne kazem da je mogo petsto puta ono on nabavi novce, dop sve, pa mogo je jednostavno otici, ne on je uvijek donio i meni.
ja ne kazem da je nasa ljubav bila jaca od dopa, ali evo ima i takvih primjera.
Post Reply