Kad se sjetim da sam prije godinu dana,potajno želio da mi se konačno desi "zlatni šut",jer sam nisam imao hrabrosti(?),da to učinim,ovo danas mi izgleda kao neki san.
Čak ni u onim "heroinskim baljezganjima"(ono,zavidaš se,pa -"sutra ću ja ovo,ono..."),nisam maštao da ću doći dovde.
Ali,hvala Bogu,uspio sam dosta toga postići,samo ne smijem si dozvolit,da me obuzme onaj lažni osjećaj snage pred drogom.
Priznajem sebi,da mi se heroin sviđa,nažalost,više od ičega,i da ako mu se opet prepustim,nema tog programa,sile,Boga,doktora koji bi mi mogao pomoći.
Uvjeren sam,da bi,ako ne daj Bože,do toga dođe,digao ruke od sebe,i vjerovatno proveo (kratki) ostatak života,vegetirajući na metadonskom održavanju.
Ali,nisam više samo ja u pitanju,kraj mene je krasna djevojka(buduća žena),koja me voli i razumije,a stvara se i novi život,dijete,koje zaslužuje,da ima normalno djetinjstvo i zdrave roditelje.
Smatram,da je veliki korak u zaliječivanju ovisnosti,borba protiv vlastitog egoizma,jer,priznajmo,mi narkomani,smo jako veliki egoisti.Neka se nitko ne nađe uvrijeđen,ali smatram da nam je to svima zajednička karatkerna osobina.
Ako nekog zanima...
Moderator: sanela
-
Re: Ako nekog zanima...
pozdrav Sagy
napisi molim te kako je bilo iskustvo ostavljanja suba. znas da mene ceka tek ostavljanje suba ali guram i dalje. zelim vam sve najbolje tebi i tvojoj buducoj supruzi.
pozdrav i za seve ostale
napisi molim te kako je bilo iskustvo ostavljanja suba. znas da mene ceka tek ostavljanje suba ali guram i dalje. zelim vam sve najbolje tebi i tvojoj buducoj supruzi.
pozdrav i za seve ostale
- Sagitarius
Pa,evo još uvijek sam u "ostavljanju" suba.
Pisao sam već ,kako je,ali za priku nije teško ponovit.
Maximalna doza na kojoj sam bio je 16mg.Spuštanje od 16 do 4 mg,je proteklo glatko,bez imalo krize.
Međutim,kada sam spustio ispod 4,a naročito od 2 na manje,osjetio bih svaki put kad bi spustio,nervozu,znojenje,nesanicu i ukočenost vratnih mišića.To bi se pojavilo tek 2-3 dana nakon smanjivanja,jer sub ima jako dug "half time",tj. vrijeme zadržavanja u organizmu.
Po savjetu dokorice,taj dan bi uzeo malo više,npr. ako sam bio na 1mg,taj dan bi popio još npr. 0,25mg,ali bih sutra nastavio sa smanjenom dozom.
Od 2mg do nule sam spuštao 4 tjedna,kroz 12. mjesec,o,5mg tjedno.Već tad bi se osjećao neugodno,pomogali bi mi apaurini i katapresani,a i činjenica da radim,bi mi pomagala,da ne mislim puno o tome,i da se izmorim u toku dana.
Simbolično,31.12. sam uzeo zadnjih 0,5mg,iako mi je dotkorica savjetovala,da još to razvučem,kroz nekih mjesec dana.
Nakon 2 dana,su počeli simptomi,nervoza,ukočenost vrata,nesanica,i opet kombinacijom rad+katapresan+apaurin,bi se smirivao.Nesanica mi je najviše smetala,katapresan mi je tu dosta pomogao.
Sad je već mjesec dana da sam prestao,prije nekoliko dana sam i uspio odspavat noć u komadu,bez sedativa.
Kriza je "dječija igra" u odnosu na metadonsku ili heroinsku,najvažnija razlika je što nema one jake želje za uzimanjem,draga mi i dalje pije 2mg(zbog trudnoće),a mene apsolutno ne vuče da uzmem,čak i gledam nju kako ih ujutro pije.
Nadam se da će za nekih 20tak i to prestati,te da ću konačno bit miran i čist od svih opijata,a onda,borba se nastavlja.
Opet,sve ovo što pišem je moje osobno iskustvo,čitao sam na par mjesta po netu,da su ljudi imali dosta težu krizu od suba,valjda je to sve individualno.
Pozdrav Igra,i sretno!
Pisao sam već ,kako je,ali za priku nije teško ponovit.
Maximalna doza na kojoj sam bio je 16mg.Spuštanje od 16 do 4 mg,je proteklo glatko,bez imalo krize.
Međutim,kada sam spustio ispod 4,a naročito od 2 na manje,osjetio bih svaki put kad bi spustio,nervozu,znojenje,nesanicu i ukočenost vratnih mišića.To bi se pojavilo tek 2-3 dana nakon smanjivanja,jer sub ima jako dug "half time",tj. vrijeme zadržavanja u organizmu.
Po savjetu dokorice,taj dan bi uzeo malo više,npr. ako sam bio na 1mg,taj dan bi popio još npr. 0,25mg,ali bih sutra nastavio sa smanjenom dozom.
Od 2mg do nule sam spuštao 4 tjedna,kroz 12. mjesec,o,5mg tjedno.Već tad bi se osjećao neugodno,pomogali bi mi apaurini i katapresani,a i činjenica da radim,bi mi pomagala,da ne mislim puno o tome,i da se izmorim u toku dana.
Simbolično,31.12. sam uzeo zadnjih 0,5mg,iako mi je dotkorica savjetovala,da još to razvučem,kroz nekih mjesec dana.
Nakon 2 dana,su počeli simptomi,nervoza,ukočenost vrata,nesanica,i opet kombinacijom rad+katapresan+apaurin,bi se smirivao.Nesanica mi je najviše smetala,katapresan mi je tu dosta pomogao.
Sad je već mjesec dana da sam prestao,prije nekoliko dana sam i uspio odspavat noć u komadu,bez sedativa.
Kriza je "dječija igra" u odnosu na metadonsku ili heroinsku,najvažnija razlika je što nema one jake želje za uzimanjem,draga mi i dalje pije 2mg(zbog trudnoće),a mene apsolutno ne vuče da uzmem,čak i gledam nju kako ih ujutro pije.
Nadam se da će za nekih 20tak i to prestati,te da ću konačno bit miran i čist od svih opijata,a onda,borba se nastavlja.
Opet,sve ovo što pišem je moje osobno iskustvo,čitao sam na par mjesta po netu,da su ljudi imali dosta težu krizu od suba,valjda je to sve individualno.
Pozdrav Igra,i sretno!
..
Last edited by goldy on Mon Jun 29, 2009 7:59 pm, edited 1 time in total.
- Sagitarius
Ne osjećam se uvrijeđeno,draga uzima sub,jer apstinencijska kriza može ostavit teške posljedice na fetus,gore nego uzimanje ikakvog opijata u vrijeme trudnoće.goldy wrote:Sagi ne zelim te uvrijediti,nije nista licno-ali meni je katastrofa to sto tvoja draga jos uzima sub.Kad se ona treba poroditi?Ne znam ,kad pomislim kako novorodjence krizira to mi je ovo fakat grozno.
Drago mi je da si ti dobar i da se boris.......
Potraži malo na Google-u,dosta je iscrpljeno obrađena tema metadon i trudnice,za subutex nema još toliko podataka,ali,doktori su joj izričito zabranili da prekine prije poroda.Da nije toga,i ona bi prestala zajedno sa mnom.
Crack i kokain su jako opasni,ako ih trudnice uzimaju,ali to su droge s drukčijim "mehanizmom" djelovanja.
Hej Prika sta ima?!
Bas mi je drago sto si se rjesio suba,a i to sto kriza nije strasna.
Ja jos pijem pola 1mg i kad se unervozim ili idem na kriticna mjesta,dodam jos pola.
Sto se trudnoce i suba tice,slucajno imam info.koji se poklapa sa tvojim,znaci bice sve OK,ako Bog da.
Cuvaj se i pisemo se,ovako ili onako.

Bas mi je drago sto si se rjesio suba,a i to sto kriza nije strasna.
Ja jos pijem pola 1mg i kad se unervozim ili idem na kriticna mjesta,dodam jos pola.
Sto se trudnoce i suba tice,slucajno imam info.koji se poklapa sa tvojim,znaci bice sve OK,ako Bog da.
Cuvaj se i pisemo se,ovako ili onako.

A dragi Sagi vidim da te cijene i puno podržavaju na ovom forumu,daješ ,otvaraš srce,pricaš praobleme...
Da li si takav i s ostalima u svojoj blizini?Kakav si sa djevojkom,pisao si da se odjavila,pa je sad kao opet na fprumu,Što kaže ona ili to nije važno,ha,ha,ha,bice nema ni pojma što pišeš.
Sretno vam,mada iz svog iskustva kad se pocne krit upada se sve dublje,aj dr.posveti se malo njoj,možda bi i ona kao i svi mi sto citamo forum volila cut tvoja razmišlanja.Velik pozdrav tebi i njoj.
P.S-naslov bi i sadržaj nju sigurno zanima!
Da li si takav i s ostalima u svojoj blizini?Kakav si sa djevojkom,pisao si da se odjavila,pa je sad kao opet na fprumu,Što kaže ona ili to nije važno,ha,ha,ha,bice nema ni pojma što pišeš.
Sretno vam,mada iz svog iskustva kad se pocne krit upada se sve dublje,aj dr.posveti se malo njoj,možda bi i ona kao i svi mi sto citamo forum volila cut tvoja razmišlanja.Velik pozdrav tebi i njoj.
P.S-naslov bi i sadržaj nju sigurno zanima!
- Sagitarius
veliki ?
...na čemu si ti?...
...na čemu si ti?...
Znaš . .. .
- PsyTechGirl

Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..