Otac, jedan zavisnik je pobjegao od kuce... zbog porodice i dugova... Kaze: "Ali, i kad sam bio sludjen, negdje u nekom ulazu, ipak mi je prolazilo kroz glavu kako bi mi prijao moj krevet. Znao sam da ne mogu da se vratim, ali zelio sam to"... Taj momak je posle 15 godina drogiranja sada cist (uporan u dozivotnoj apstinenciji).
Najlakse je manipulisati ljubavlju, zato porodice najvise i stradaju! Ne dajte se! Naravno, ne borite se protiv sina, nego sa sinom protiv bolesti. Potrazite pomoc ljekara, cekajuci sina!
Otac
Re: Otac
[/quote]
Mali korak za vašeg sina a veliki za njegovu porodicu. Ma biće sve OK!
Želim da Vam postavim jedno pitanje. Na šta ste slabi? Mislim kocka, alkohol, cigarete, hrana, žene, auta, sport, posao itd...[/quote]
Nadam se....
Hm na sto sam slab?
Kocka - nikad , igram loto vec 15 godina ako se ubraja u kocku
Alkohol- Pijem u drustvu (ne uvijek) uglavnom vino, sam nikada
Cigarete - pusio 20 godina, 2 kutije mi bilo malo dnevno, ostavio 02.01.2005 rekao dosta je i to je to..(bilo je ranije dosta neuspjelih pokusaja )
Hrana- jesti volim, trenutno sam na dijeti za 20 dana skinuo 10 kg , nije lako ali moze se..
Zene- jesi normalan , zena mi cita postove u forumu haha , volim zene puno vise nego muskarce
Auta- volim imati dobar auto, ali ne pretjerujem, vise sam lud za motorima imam jedan za sad
Sport- samo ponekad na TV, jeli ribolov sport? volim pecanje
Posao - moram raditi, posao koji radim ne pada mi tecko , cini mi zadovoljstvo
Internet - svaki dan sam na internetu ...Uredjujem 2 internet stranice obadvije sa forumom i chatom..
Muzika- obozavam Hard Rock i Heavy Metal i nemogu zamisliti dan bez muzike...
Eto ima dosta stvari koje volim, imam puno prijatelja ali nemogu reci da sam na nesto izrazito slab...
Volim sve sto vole mladi
.
Mali korak za vašeg sina a veliki za njegovu porodicu. Ma biće sve OK!
Želim da Vam postavim jedno pitanje. Na šta ste slabi? Mislim kocka, alkohol, cigarete, hrana, žene, auta, sport, posao itd...[/quote]
Nadam se....
Hm na sto sam slab?
Cigarete - pusio 20 godina, 2 kutije mi bilo malo dnevno, ostavio 02.01.2005 rekao dosta je i to je to..(bilo je ranije dosta neuspjelih pokusaja )
Hrana- jesti volim, trenutno sam na dijeti za 20 dana skinuo 10 kg , nije lako ali moze se..
Zene- jesi normalan , zena mi cita postove u forumu haha , volim zene puno vise nego muskarce
Auta- volim imati dobar auto, ali ne pretjerujem, vise sam lud za motorima imam jedan za sad
Internet - svaki dan sam na internetu ...Uredjujem 2 internet stranice obadvije sa forumom i chatom..
Eto ima dosta stvari koje volim, imam puno prijatelja ali nemogu reci da sam na nesto izrazito slab...
Volim sve sto vole mladi

KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!
- PsyTechGirl
Znachi definitiwno ni roditelji wishe nisu kao shto su nekad bili... Wi slushate HARD ROCK i HEAVY METAL?? O boze ..Otac wrote: Kocka - nikad , igram loto vec 15 godina ako se ubraja u kocku
Volim sve sto vole mladi.

A ja se sa mojom mamom chudim shto gotiwi psy, tech, rap..

Ma wi matorci ste skroz prsli, godine wam wishe nishta ne znache .. :rolleyes:
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Nisam na održavnju ali generalno legalna dostupnost supstance dovodi do sasvim dugačijeg ponašanja(stava) kako okoline tako i samih ovisnika. Jano baš te me obradovali u prevedenom znaćenju za 20tak godina ljubljena će izgledat ko beton:)jana wrote:samo što zavanično nisam narkoman:)
Legalnost mi dopušta da nalazim veliki broj "isto mišljenika" kažu da je među njima većina odraslih u BiH. A da, vrlo bitno, nema osude okoline i uslova tipa droga ili ulica, mislim komuna. Statistika kaže da nikotin najrazornija droga današnjice, što ne predstavlja problem dok god na sebi ima akcizne markice. Čudo je ta kolektivna svjest oblikovana ljudskim zapovjedima, čitaj pravnim normama.
Ako ti nije tesko,lizard,hajde mi prevedi sta ti ovo znaci?Da li si na odrzavanju,ili si cist?
Sto se punice tice,znas ono,zasto djecaci ne vole punice?Zato sto u njima vide svoje ljubljene za 20 godina.
Znači tata voli slobodu i adrenalin i malo je ljen da bi se bavio sportom. Ribolov jeste sport kao i heroin:) Mislim da mi fali još jedno djete i koja obaveza da postanem stravstven ribolovac. Bez ljutnje, samo pokušavam da razumijem obrazac ponašenja jednog roditelja suovisnika. Idemo dalje, tata je pušio ko turčin pa rekao dosta i to je bilo to, zanimljivo. Tako je moj stari sa alkoholom, kaže jednostavno rekao dosta. Genetika je čudo; za dosta stvari sam rekao dosta i jednostavno je bilo to to.Otac wrote: Hm na sto sam slab?
Volim sve sto vole mladi.
Mislim da bi mlada baba Naca na sve ovo rekla: čovjek uči dok je živ

Ugodan vikend i sve najbolje!
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
-
Otac, je l se to sin vratio?
Pisite...
Pisite...
- PsyTechGirl
Ma daaa, kako da ne.. Kad bi se gadjali przenim krompiricima..fridriceva wrote:Otac, je l se to sin vratio?
Pisite...
Sorry fridriceva, ali malo me drma neka.. ne znam ni ja shta..
Swe u swemu, toliko od mene ..
Wolim, ljubim, prc, shmrc, krc ..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
@ Otac jeli to legao neki odmor? Bistro! Sve Ok?
Čitajući ovaj forum došao sam do spoznaje da treba samo oštro, mislim sa djecom. Nema ništa na finjaka… Mogu Vam reći da oštrina pali, evo primjer moj sinčić; Nasmije se kad mu se kaže NE! Nevjerovatno koliko podsjeća na mene…Ali našao sam sistem, neće on mene zaje… kad ne posluša, izbacim ga na balkon 1/2 sata. Poslije toga sluša…ma nevjerovatno. Ohrabljen tom spoznajom očistio sam i škrinju(zamrzivać) nek se nađe za toplije dane
Bez ljutnje…fakat poštujem Vašu ulogu kao 1. oca na ovom forumu.
Pišite...kako je omladinac, kako napreduje djeta i tako...umalo da zaboravim kako supruga gura sa antidepresivima?
Pozdrav!
Čitajući ovaj forum došao sam do spoznaje da treba samo oštro, mislim sa djecom. Nema ništa na finjaka… Mogu Vam reći da oštrina pali, evo primjer moj sinčić; Nasmije se kad mu se kaže NE! Nevjerovatno koliko podsjeća na mene…Ali našao sam sistem, neće on mene zaje… kad ne posluša, izbacim ga na balkon 1/2 sata. Poslije toga sluša…ma nevjerovatno. Ohrabljen tom spoznajom očistio sam i škrinju(zamrzivać) nek se nađe za toplije dane

Bez ljutnje…fakat poštujem Vašu ulogu kao 1. oca na ovom forumu.
Pišite...kako je omladinac, kako napreduje djeta i tako...umalo da zaboravim kako supruga gura sa antidepresivima?
Pozdrav!
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
U noci izmedju Petka i Subote u 02:45 dobio sam poruku sa mobitela njegove cure :"volim vas... (njegovo Ime). Nisam odgovorio... 99% je bio pijan ili nadrogiran... inace se nebi javio u to doba, nije prvi put , i prije je znao... Jucer sam poslom bio u njegovoj firmi, direktor firme mi je rekao da dolazi na posao, i jucer je bio tamo samo sto ga ja nisam vidio, kaze da je jako utucen i cudi se da nam se ne javlja , jer je njemu rekao da zeli uspostaviti kontakt s nama. Stanuje kod prijatelja a u stan moze navodno samo kad je prijatelj tamo, nema kljuc... Supruga uzima antidepresive samo po potrebi, u zadnjih 2 tjedna 2 puta po 1/4 tablete, samo kad joj se stvarno skupi...
Pozz!
Pozz!
KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!
-
PsyTechGirl, danima ga nema (mislim oca), mislila sam da je razlog neko desavanje! Mislim da se razumijemo!PsyTechGirl wrote:Ma daaa, kako da ne.. Kad bi se gadjali przenim krompiricima..fridriceva wrote:Otac, je l se to sin vratio?
Pisite...
Sorry fridriceva, ali malo me drma neka.. ne znam ni ja shta..
Swe u swemu, toliko od mene ..
Wolim, ljubim, prc, shmrc, krc ..
A sta te "drma"?
Samanta je u pravu! Antidepresivi nisu tablete za smirenje. I efekta nema ako se uzimaju po potrebi (neredovno). Niti imaju tako brzo djelovanje.