Ima li nade za nas ???

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

heroinapg

Re: Ima li nade za nas ??

Post by heroinapg »

Sama je donijela odluku? Kad cete joj javit.
Samo neka ste HELLO. BIgMama Izvukla si rijeci iy knteksta. Ako oces da em citiras, citiraj sve. Stojim iza svake svoje rijeci. JA joj zelim da zivi.
Izbor je na njoj. Aj poveidte je sa vama na veceru kada izadje i slusatjte u novembru bice u decembru
Pa cete vidjeti kako ce reagovati
Neka ste zdravo
BigMama, dje ti je ispovijest? Posto si sad super i imas normalan zivot
sasa.pozdrav. Bar ti obrati paznju, ne terba vam vise |pobegulja|
PEACE
Usti su |interesi|al razliciti pristupi i nacini.
Aj zovem vas ovih dana.
Big Mama

Post by Big Mama »

ispovjest mi je u ispovjestima.
meni se neda prepucavat oko toga jeli nešto dobro za nekoga.pozz.
a citirala sam samo ono kaj sam htjela komentirat. toliko od mene...
U tebi su 3 čovjeka
Jedan koji misliš da jesi
Jedan koji bi želio biti
I jedan koji si zaista
TOG JEDINO NE POZNAJEŠ
Vlado_M

Post by Vlado_M »

PsyTechGirl wrote: Skontala sam to za poziwe.. i isposhtowacu!! Pa zar je teshko nekoga nazwati u odredjeno wreme?? Pa misli, ako im je to neki pokazatelj.. Onda je to smeshno!! Ali dobro..
Vlada_M, hwala ti.. Bolje ishta, nego nishta.. Iskreno, twoji saweti mi se chine weoma umesno i mogu ti reci da bi wolela da si prochitao chitawu, makar na preskoke.. Nema tu mnogo, a sawet swaki mi je sada i wishe nego potreban.. A, shta sa tobom bi da si odustao?? Kontam da, kad si odustao, werowatno to nisi prewishe ozbiljno ni planirao.. ili jesi?? Shta ti bi??
I, poshto nisi otishao u komunu, kako se se izlechio (uslowno recheno) sam posle toga, tj jesi li se izlechio uopshte ??
Weliki pozdraw od mene i swe najbolje ..
Hajde da pokusam da ti odgovorim... Evo, procitao sam u cjelosti tvoju pricu, nadam se da vise ne ulijeces u pazar na trafici :).

Prvi put sam o komuni razmisljao 2004. godine i kontaktirao Reto (ovjerio pa se preplasio za guzicu). Bio sam mnogo cvrst u odluci da se skinem tada, ustrajao sam na tome do prve ozbiljnije love koja mi je uletjela (zaposlio se). Sljedece godine sam bio u totalnom rasulu, fizickom, finansijskom, psihickom... Kao ti danas, zvakao sam Nalorex svakog dana i osjecao se otprilike kao Alisa u zemlji cuda. Tada sam pokusavao da odem u jednu italijansku komunu u Hrvatskoj, cak sam isao tamo dva puta da se upoznam sa ljudima i to... Ali, nisam mogao dobiti italijansku vizu koja je bila neophodna, a moj zivot je u medjuvremenu poceo da dobija oblike i to, pa ostadoh. Mislim da mi je to jedna od gorih odluka u zivotu... Trebao sam pokusati sa nekom drugom komunom. U najgorem slucaju, danas bi imao dobru pricu za napisati.

Danas se ne gudriram, ne pijem alkohol i ne kockam, ne gutam ni nalorex... To je prvi put u zivotu da apstiniram od svega. Tako ce biti sigurno jos 6 mjeseci, dok bude trajala terapija za lijecenje HCV. A sta ce biti poslije, nemam pojma, naravno... Mozda odem u komunu. Mozda se pocnem lupati po venama. Mozda se bacim pod kamion. Rano je da danas razmisljam o tome.
saša-ex wrote: Vlado, u pravu si , nema garancije da će se promena desiti u komuni. Ali nisi u pravu da se uglavnom ne dese. Sve je stvar odluke, motivisanosti i mogućnosti da čovek prepozna problem u sebi. Najveća je zabluda da je samo droga taj problem. Ova devojka nema mogućnost da ode na AN sastanke, o psihoterapeutu ne bih ni da pričam. S druge strane, šta god mislili, terapeutske zajednice(komune) su mesta sa najboljim rezultatima u lečenju narkomanije.
Ne vjerujem da se bilo koji nacin racunanja rezultata moze smatrati ispravnim. Sale, ko se skinuo ? Koga uopste smatrati izlijecenim ?... Borba traje cijelog zivota. Niko nema pojma koji je metod najefikasiji i svaki cigo svog konja hvali i to... Ja za komunu priznajem samo to da je najjeftinija.
heroinapg wrote:pozdrav. Psy ima 21 godinu. Moze se obratiti za pomoc na gore navedeni telefon. Ne mislim, a zelim joj sve najbolje, da je za navedena mjesta.
Cijenim sve ovo, al ne mislim da je takvo dno dotakla. A Gospodjo Mama, spomenula sam muziku tek-tako.
Svako dobro. Zelejla bih da neku selekciju napravite, ako nije poblem. No, to je samo moja zelja
Ti i ja o ovom pitanju imamo slicno misljenje. Meni se cini da PSY ima probleme koji su rezultat srusene porodice i zlostavljanja u djetinjstvu... Vjerujem da bi joj dobar psiholog pomogao vise nego neki priucen tip. A kako naci dobrog psihica ? Znas li ti nekog ?

Heroina, dno je neizbjezno kad se igras sa dopom. Kada ces ga dostici, pitanje je samo vremena i okolnosti... To sto ga PSY jos nije dotakla - nebitno je; ocigledno je da je na "pravom" putu, kao sto smo (bili) ti, ja, Sale, dzanki sa stazom od 25 godina i bez ijedne vene, kao i vikend narkomani pocetnici. Opasno je razmisljati o tome kao olaksavajucoj okolnosti.

Pozdrav.
heroinapg

Post by heroinapg »

Heroina, dno je neizbjezno kad se igras sa dopom. Kada ces ga dostici, pitanje je samo vremena i okolnosti... To sto ga PSY jos nije dotakla - nebitno je; ocigledno je da je na "pravom" putu, kao sto smo (bili) ti, ja, Sale, dzanki sa stazom od 25 godina i bez ijedne vene, kao i vikend narkomani pocetnici. Opasno je razmisljati o tome kao olaksavajucoj okolnosti.
Slazem se. Ali, njoj se moze pomoci da ga brze dotakne. Na taj sam ancin mislila, kao jedan od mogucih, jer je na samoj ivici dna.
heroinapg

Post by heroinapg »

+cura koja je isla na grupu Anonimnih sa mnom je imala slicne probleme, sve navedene i jos puno dodatnih je OK-trijezna potpuno vise od godinu dana. Tako da PSy moze razmotriti ove grupe samopomoci ili neke druge
A gore pomenuti DR. je definitivno umije uputiti i usmjeriti, a ostalo je naravno na njoj
lizard

Post by lizard »

Ovo kao neka borba, spasimo djevojku dok nije otišla na desno...mislim meni svejedno. Djevojko draga imaš 20godina, godina, dvije komune ti više manje ništa ne znači. Gledaj na to kao jedno novo i dobro iskustvo. Još ako je lična odluka bez pritska okoline, tim bolje! Komuna ima bruka, bujrum pa biraj... Kažu stariji i pametniji da se o ukusima ne raspravlja. Barem danas uz čika google se nije problem informisat, a imaš na ovom forumu par isključivosti, nastale iz iskustva Saše, Bobana, Mansona i Big Mame...
Sretno!
Last edited by lizard on Sun Jan 25, 2009 8:27 pm, edited 1 time in total.
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Heroino.. Hwala za broj, nazwacu swakako da widim shta i kako je sa tim dr.. Ali tek sutra,poshto je danas nedelja.. Inache i ja sam tako razmishljala dosta dugo.. To da to nije za mene i tako.. Ali kao shto rekoh iscimala sam se na swe strane na tu temu i nishta mi nije uspelo..a raspolozenje i swakodnewnica je swe gore.. Onda opet kontam, chitam owde swe ispowesti i widim da je dosta njih moralo da saseche swe u korenu, ai tek kada doooooobro sjebu swoj ziwot.. Onda opet kontam- swakako moram neshto preduzeti, a sada dali treba da chekam da dodjem na samrt da bih powukla neke poteze, ili je mozda bash sada prawo wreme za to?? Onda opet kontam owo, pa ono, pa owo ..i swe tako!!
Ljudi moji, swaka washa mi je zlatna! I normalno je da swako ima swoje mishljenje, zamislite kad bi swi mi imali isto?? Bilo bi glupo.. Prema tome, shto wishe glawa, to pametnija odlluka..
Vlada_M, hwala ti shto si prochitao ispowest do kraja, tj od pochetka, sad si stekao prawo apsolutnog komentara swega :-D
Big Mama, ja sam swe to pitala.. I za muziku i za tw i swe tako.. Malo i ja kakim sa pitanjima, ali shta cu kad me zanima.. Narawno da ti goworish swoje iskustwo i swoje lichno mishljeje... Zato sam ti i zahwalna na tome! Da samo klimash glawom i potwrdjujesh swe, kako bi mi koristila?! Owako i ti pokrecesh neke teme za razmishljanje u mojoj glawi, a ja se trudim da ih iskoristim na prawi nachin.. Pa shta mi bog da?!
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
heroinapg

Post by heroinapg »

Imaj na umu da sam se posebno raspitala za tebe, draga Psy. Ako budes volja, javi se na PP. Naravno, sve od tebe zavisi.
Imaj strpljenja, jer Dr ima masu pacijenata. Isplatice ti se. A kad dodjes u ovaj hahah velegrad, vidimoi se, pa mi crtas cvjetic u sobi.
TU SAM!..Ne samo ja
saša-ex

Post by saša-ex »

Vlado_M wrote:
PsyTechGirl wrote:
saša-ex wrote: Vlado, u pravu si , nema garancije da će se promena desiti u komuni. Ali nisi u pravu da se uglavnom ne dese. Sve je stvar odluke, motivisanosti i mogućnosti da čovek prepozna problem u sebi. Najveća je zabluda da je samo droga taj problem. Ova devojka nema mogućnost da ode na AN sastanke, o psihoterapeutu ne bih ni da pričam. S druge strane, šta god mislili, terapeutske zajednice(komune) su mesta sa najboljim rezultatima u lečenju narkomanije.
Ne vjerujem da se bilo koji nacin racunanja rezultata moze smatrati ispravnim. Sale, ko se skinuo ? Koga uopste smatrati izlijecenim ?... Borba traje cijelog zivota. Niko nema pojma koji je metod najefikasiji i svaki cigo svog konja hvali i to... Pozdrav.
Moje pogled na to ko je izlečen je jako tvrd i konzervativan. Samo neuzimanje mi je daleko od izlečenja. Dobar fizički izgled ništa ne govori. Imati posao,devojku,mir u kući...to je samo početak. Potrebno je još puno stvari...A najbitnije je imati taj promenjeni život,o kome stalno govorim. Ja recimo danas na idem na tehno žurke, ne zato što se plašim, nego zato što me to stvarno ne zanima...Danas sam potpuno slobodan da donesem bilo kakvu odluku sam. Što se tiče cige i konja, srećem se skoro svakodnevno sa raznim "bivšim narkomanima". Čvrstinu i jasan stav vidim najizraženije u komunašima. Zato i hvalim tog konja. I zato mi je vrlo jasno da je to najefikasniji način. Što ne znači da je AN loš.Samo nema svako tu mogućnost.
SAMO CEO ŽIVOT...
sanela

Post by sanela »

heroinapg wrote:Imaj na umu da sam se posebno raspitala za tebe, draga Psy. Ako budes volja, javi se na PP. Naravno, sve od tebe zavisi.
Imaj strpljenja, jer Dr ima masu pacijenata. Isplatice ti se. A kad dodjes u ovaj hahah velegrad, vidimoi se, pa mi crtas cvjetic u sobi.
TU SAM!..Ne samo ja
Hej Heroina, kažeš da dr. ima masu pacijenata i da treba dosta vremena da se čeka prije nego što dođeš na red. Igrom slučaja znam dr. i stvarno jeste super. Ali za bilo koju vrstu psihoterapije potreban je kontinuitet kako bi se mogli očekivati neki rezultat. Isto kao što redovno moraš/trebaš ići na AN sastanke kako bi mogao nešto napraviti sa sobom.

Niko od nas ne zna šta je najbolje za nekog drugog. Samo taj neko može znati šta je najbolje za njega samog. Ovdje smo Psy ponudili nekoliko opcija od kojih je ona izabrala onu koja joj najbolje odgovara.

Draga Psy, ja ti želim sve najbolje. Mislim da si donijela dobru odluku i ja ti od srca želim da istraješ. Ljubim te PDT_Love_08
Post Reply