Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.
vozdra Anić, šta mai kod tebe ja sam danas bila dole, ali nisam imala vremena da ti se javim, ma sve nešto na brzinu...... opet ću dole vjerovatno četvrtak pa bih voljela da se vidimo, ali opet sve zavisi kakva ću ja biti sa vremenom, a i ti.... ali hajd da gledamo da se vidimo prije nego ja odem za Begiš..... ljubim te mila..... čuvaj se....
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
Pozdrav svima!
Odlucila sam se vise ne javljati i ne pisati na forumu, ali znate narkomanske odluke i obecanja. Ipak mi je lakse kada izbacim osjecaje i misli iz sebe. Ovo sto sada pisem je potpuno iskreno pa mozda i pozalim zbog napisanih stvari. Ali, sta sam sve radila i zbog cega sam se sve kajala, ovo je macj kasalj u odnosu na sve to.
Ljudi moji, htjela bih napisati nesto pametno, sadrzajno i zanimljivo, ali sav moj talenat za izrazavanje koji je ionako upitan, kao da je ispario.
Mislim da je doslo do "toga". Do neke prekretnice. Dosta mi je vise svega,(nije samo isprazna fraza, vjerujte mi) ne zelim sa svojih dvadest godina provoditi vrijeme ovako. Postajem programirani zombi. Odmah nakon otvaranja ociju ujutro, meni kroz glavu prode misao "o Boze, jos jedan dan. Zasto se ne mogu pokriti preko glave najdebljim jorganom i cekati da sve to prode?" Koje "ovo"? Zivot? Pa onda odmah lijepo mogu skoncati ovo "nesto slicno zivotu" jednim skokom laste sa Starog mosta. Ali ne, nije ti ovo crtić draga Ana. Sama si se dovela dotle."Neka netko drugi plati racun, ja ovakav zivot nisam narucila". - rece netko jednom. Hahaha.
Imam i jednu pozitivnu vijest, to je da sam smanjila metadon na jednu tabletu, usprkos doktorovim preporukama. Do prije koji dan bila sam na dvije tablete,(sad ce neki pomisliti "jest ti neka razlika, ali oni koji su ga ikad pili znaju o cemu pricam") i kada sam dosla na "kontrolu" kod doktora, dragi gospodin mi je predlozio da =povecam= terapiju. Da, povecam! A ja se, da izvinete, jebajem sama sa sobom da ga skroz prestanem piti. Ja sam onako ostala zabezeknuta pitajuci se zasto pobogu?? Odbila sam to, i umjesto da povecam na 3 ml = 6 tableta, ja sam smanjila za jednu, i sad sam na jednoj tableti. Ok, skinula sam se sa horsa, sada hocu da se rijesim i terapije, ionako mi je odvratno i tesko. Ako ne popijem na vrijeme, imam metadonsku krizu. Ipak ga pijem jos malo pa tri godine.
Bojim se same sebe, bojim se svojim postupaka, svog ponasanja. Hocu da dodem do nule metadona sto je za pohvalu, ali je i opasno jer mi je ova jedna tableta garancija da se ne pucam. Mozda nekom zvuci cudno i smijesno, ali meni je zaista tako. Dok sam se pucala horsom i dok sam pila metadon, nisam ni kihnula (osim u krizi naravno haha), a sad kad smanjujem, cijeli prosli tjedan sam bila bolesna (gripa, bolovi i upale svega i svacega). I puno sam, razmisljala i razgovarala sa svojima.
Odavno ja imam jednu ideju - komuna. Nisam je htjela iznosti ovdje jer bi odmah bilo "kad ces ici", "sta sad cekas", "neka, da se jos jednom pukne" i slicno. Ne mogu se pravdati sebi, a kamoli nekim nepoznatim drkadžijama. Naravno, cast izuzecima koji su fantasticni, razumni i zele pomoci i postuju me kakva god ja bila. Svaka cast AN sastancima, ali oni mi ne garantiraju da ja poslije njega necu otici na semu i tako to. Iako bih naravno bila presretna kada bi imala malo bolje mogucnosti za dolazak na sastanke i druzenje, bila bi redovna sto posto!
Jednostavno, ja sam odrasla, odgojila se i razvila (koliko je to moguce) na raznim drogama i supstancama i ne sjecam se dana kada sam bila cista, pa makar bez jednog leksiliuma. Ne znam , stvarno mi je tesko. Stvar sa komunom je sigurna, samo je pitanje vremena. Mozda cu zvucati razmazena, ma i istina je, razmazili su me, ali meni treba stalni nadzor, stalna briga, mnogo paznje i izolacija. A kako svi znamo, komuna je idealna za ove moje prohtjeve, Pa sad vi mislite sta vas je volja. Koji savjet i topla rijec bi mi trenutno puno znacili.
Pozdrav...
P.S. Imam osjecaj da sam jos neke stvari htjela podijeliti sa vama, ali se ne mogu sjetiti sta...
jebem ti metadon kad covek sa njim upadne samo dublje u problem.ana ja te podrzavam,idi u komunu...ako ti odes onda necu moci da izdrzim pritisak da sam veca cava od tebe koja si zensko a ipak si otisla...sve znas i sama,ostalo je"samo"petlja...
Anchi..
Widim ja tebe nigde nema....
Slushaj, ma shta odluchila imash moju full podrshku!! Ali zaista!! Mnogo si mi draga i zato se molim te chuwaj.. ziwot je pun sranja, a swako od nas je samo jedan od bezbroj..
Ljubim te puno i molim te, samo se jawljaj i pishi, ko ebe drkadzije.. Nemash pojma kako mi nedostajesh da komentarishemo zajedno
Weliki ljubac za tebe od mene ...
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Draga Ana, ja podržavam svaki vid liječenja koji vodi ka pozitivnoj promjeni. Ako je cijena tvoje odluke da odeš u komunu bila ta da budeš tri godine na metadonu, onda neka si bila na metadonu. Ja vjerujem da svako od vas/nas zaslužuje da živi život oslobođen (namjerno ova riječ) od psihoaktivnih supstanci koje mijenjanu stanje svijesti i ne dozvoljavaju ti da upoznaš sebe i sve ono što te okružuje. Svijet oko nas je obojen bojama naše unutrašnjosti, a droga ti svijet boji crno-bijelo... a puno je raznih boja oko nas u kojima možemo uživati, koje možemo doživljavati, osjećati, radovati im se... Iako svijet nije uvijek veseo i privlačan, vrijedi živjeti i takve trenutke, jer nas nečemu uče... draga Ana, od srca ti želim da ostvariš svoje planove, želim ti da pronađeš ono što tražiš u komuni kako bi mogla biti zadovoljna bojama koje su u tebi. ljubim te i podržavam.
Prvo, hvala vam svima! Vidim da razumijete sta hocu da kazem...
A kod mene depresija, depresija i samo depresija... Nema vise ni onog osjecaja kada me metadon "pokriva", ne mislim drogira,-da nebi bilo zabune, nego cisto ono da nebi bila sjebana. Nista vise nije ostalo. Samo jedna velika praznina, a sta sam bila? Dijete, perspektivna, pametna i vesela djevojka puna snova, mastanja i nadanja. Imala sam sve sto sam pozeljela, mogla sam dobiti i postici sve sto sam naumila. Puno prijatelja, dobrih dana, izlazaka i lijepih provoda. A sad? Ujutro molim Boga da mi metadonska kriza dopusti da ostanem u krevetu jos koju minutu prije nego sto popijem "terapiju". Onda cekam da "proradi", cisto da bih se mogla obuci i umiti, tj. saprati masnocu sa koze koju je stvorila tijekom noci pokusavajuci izbaciti sve te silne otrove. Ma to nije ni nesto slicno zivotu. To je nista... Komuna je sigurna, samo je pitanje vremena. Sto se tice komuna i programa, vecina vas je krozmoje postove i ispovijesto stvorila kakvu-takvu sliku o meni. sve sugestije i prijedlozi vezani uz vrstu zajednice i program su dobrodosli.
Nastavit ce se...
Pozdrav.
AnAna_mo wrote:perspektivna, pametna i vesela djevojka puna snova, mastanja i nadanja.
Vrlo brzo SVE ovo mozes da budes sigurno!!!
AnAna_mo wrote:mogla sam dobiti i postici sve sto sam naumila.
Vrlo brzo SVE ovo mozes da dobijes i postignes sigurno!!!
AnAna_mo wrote:Puno prijatelja, dobrih dana, izlazaka i lijepih provoda.
Vrlo brzo SVE ovo te ocekuje sigurno!!!
"Vrlo brzo" oznacava tako mali period u odnosu na ZIVOT, a odnosi se na godinu-dve!!!
Imas 20 godina, ja imam 51 i VERUJEM da cu SVE ovo i ja "vrlo brzo" dobiti!!!
SAMO DA SE OCISTIM I OTREZNIM - SKROZ!!!
Ljubi Bakuta
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Anchi ..
Kontam da tebe tek sad hwata ono prawo skidanje sa swega i shwatanje opshteg sranja.. Ne zelim da kaazem da to nisi znala i do sada, ali kontam da sad swakako pochinjesh da osecash.. I to je dobro!! Weruj mi!! Ali jbg, ide polako.. polako ali sigurno!! Rashchishcawanje stwari u twojoj glawi!! Neka drago mi je.. Samo napred mila!!!
Shto se komune tiche, ne znam shta da ti kazem, niti predlozim.. Nisam dowoljno upucena da bih to mogla, ali sam sigurna da ce se ekipa ubrzo skupiti da te posawetuje..
Ljubim te puuunoooo
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..