Narkomanija je IZLEČIVA bolest
Moderator: sanela
Re: Narkomanija je IZLEČIVA bolest
Kako bi u Amsterdamu?

Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Holandija je prelepa zemlja, na svakom koraku možeš da se susretneš sa prelepom arhitekturom, za nekog ko dođe iz Srbije sve izgleda kao nestvarna bajka, tu mislim i na to kako je sve sređeno i uređeno, moj drug je već dugo tamo a i žena mu je holanđanka tako da smo mogli da vidimo kako živi jedna prosečna porodica tamo. Onda ti se smuče i naša "kultura", "istorija","gostoljubivost", "lepota naše prirode"...naše preterivanje u svemu. Što se tiče narkomanije, definitivno sam se uverio da je dekriminalizacija urađena samo zbog toga da bi država mogla da uzima pare i od toga, nema tu nikakve brige za narkomane. Imaju problem i s tim i sa četvrtima crvenih fenjera, čak su neke počeli i zatvarati, preveliki je upliv kriminala koji ne mogu kontrolisati. Ali to je minorni deo cele priče oko Holandije, sa svim drugim sam oduševljen. Imaš i neke fotke na FB-u, pa možeš da pogledaš. Drži se i čuvaj tamo, i piši kako je, što neko reče, ko da čitam ratne reportaže 

SAMO CEO ŽIVOT...
Narkomanija je IZLEČIVA bolest
Vazi drug i ne daj se,svaka ti cast na impresivnom putu koji si napravio.One slike iz autopraonice neka Platinasta nadje i zaljei,zna ona koje.

Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Pazdrav Sasa.
Namrtvo mi je drago sto iz programa Anonimnih Narkomana sprovodis u djelo najjaci korak posle uspostavljanja stabilne apstinencija. Dzaba, druze Beogradski i komune i centri, neki ljudi, nazalost ostaju narkomani u biti. Egocentricni, infantilni... Ne mijenjaju se samo stvari prestankom uzimanja droga. Da se mijenjaju, dijelili bismo blokatore, implante..Najjaci samo ostaju. .
"12 korak" PUTA OPORAVKA nalaze da se prenese iskustvo, nacin na koji smo stigli do izlecenja. Da se na nacin na koji smo u mogucnosti CARRY THE MESSAGE
Namrtvo mi je drago sto iz programa Anonimnih Narkomana sprovodis u djelo najjaci korak posle uspostavljanja stabilne apstinencija. Dzaba, druze Beogradski i komune i centri, neki ljudi, nazalost ostaju narkomani u biti. Egocentricni, infantilni... Ne mijenjaju se samo stvari prestankom uzimanja droga. Da se mijenjaju, dijelili bismo blokatore, implante..Najjaci samo ostaju. .
"12 korak" PUTA OPORAVKA nalaze da se prenese iskustvo, nacin na koji smo stigli do izlecenja. Da se na nacin na koji smo u mogucnosti CARRY THE MESSAGE
I ljudi koji su stekli neko iskustvo, skro i bahato ga cuvaju za sebe, bez pokusaja da pomognu nekome, a po meni je to gore od eutanazije. *Al, ja sam iz CG:}Ono što ste dobili možete zadržati samo ako to dajete dalje i dalje
- PsyTechGirl
I ja sam i ja samheroinapg wrote:Pazdrav Sasa.
I ljudi koji su stekli neko iskustvo, skro i bahato ga cuvaju za sebe, bez pokusaja da pomognu nekome, a po meni je to gore od eutanazije. *Al, ja sam iz CG:}Ono što ste dobili možete zadržati samo ako to dajete dalje i dalje

Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Na sajtu http://www.retocentar.hr možete naći sve podatke o Reto centru, načinu života, samom programu kao i svedočanstva ljudi koji žive tamo i njihovih roditelja. Takođe možete videti sve brojeve telefona i adrese na prostoru ex SFRJ.
SAMO CEO ŽIVOT...
Smatram da ljudi koji zive u Crnoj Gori imajmu itekakvu srecu.
U Centru za Mentalno Zdravlje ordinira Doktor Kaludjerovic-narkolog
020/481-928
Covjek je vodio grupe Anonimnih narkomana u Moskvi i itekako ima iskustva po pitanje ove problematike. Narkomanije je izleciva bolest -Bolest smisla i svakako je potrebno iskorijeniti sve navike stecene tokom godina drogiranja.
Metode koje se vecinom forsiraju imaju efekat staklene baste.
Nije problem biti trijezan u zatvorenom prostoru. *komune, centri*
Al, sta posle?!
Nemojte da se stidite da trazite pomoc. Preveliki je ulog da biste se bilo cime pokrivali. Dozivotna igra. Mozete figure da uzmete u svoje ruke, ali vam je svakako potrebna pomoc.
Sasa, Topic ti nosi jako ime, zato pisem ovdje.
020/481-928
Covjek je vodio grupe Anonimnih narkomana u Moskvi i itekako ima iskustva po pitanje ove problematike. Narkomanije je izleciva bolest -Bolest smisla i svakako je potrebno iskorijeniti sve navike stecene tokom godina drogiranja.
Al, sta posle?!
Nemojte da se stidite da trazite pomoc. Preveliki je ulog da biste se bilo cime pokrivali. Dozivotna igra. Mozete figure da uzmete u svoje ruke, ali vam je svakako potrebna pomoc.
Sasa, Topic ti nosi jako ime, zato pisem ovdje.
Poslje opet po gudi...droga nije ta koja je problem ali je ta koja svaki put uspješno potisne poblem u drugi plan.heroinapg wrote:Smatram da ljudi koji zive u Crnoj Gori imajmu itekakvu srecu.
020/481-928
Al, sta posle?!
Fakat je potrebno podugo vremena apstinencije da se prepozna pravi problem, mislim kao prvo, protrebno je prestat uzimat drogu da bi se "ostalo sam sa sobom" A šta onda? Onda biraš

BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...