Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.
Beobandit wrote: Sto se tice osobe koja je napisala da su je heptanoni terali da uzima heroin, gluplje nesto jos nisam cuo i kao sada pije subotexe i na tome moze da bude ceo zivot.
Hahaha, jedna stara drtina u Centru stoji i ceka terapiju.
U to vrijeme govori kako je Metadon govno, jer je do sada izgubio tri posla jer su sefovi saznali da je registriran.
Kao, to ga sjebaje.
Sto se drogiras konju jedan i sto pijes Metadon idiote!
beobandit ti nisi bas normalna ha, par pitanja za tebe decko kolko dugo pšijes taj metadon?,jesi osijetio kada krizu naime jesili ikada prestao da pijes taj metadon i odkrizirao na suho zanci bez zamjenskih ljekova? kolko ihpijes na dan?kolko dugo mislis piti taj metadon, i najvaznije pitanje kolko dana si se u zivotu drogirao,jer sumjnam da su u pitnaju mjeseci ili godine, jer da jesu da si proso sto smo mi duzi narkomani nebi pisao ovakve gluposti.
metadon u sebi nema nista (u svom sastavu) sto ubija zelju za horsom kao neki drugi ljekovi kao sto je ravia nemexin subutex, metadon ubija krizu, ali ujedno stvara veliku toleranciju ,zato ti heroin nije imao isti ucinak kao i prije. a i ako nisi znao posto si jos friski dop sto ga duze uzimas vise ti treba.
nemoj molim te pisati ovakve gluposti,ni jedan taj ljek nije dobar ali metadon je jako opasan ako bi ja osobno morala birati izmedu heroina i metadona izabrala bi heroin. ako se navuces na dop i hepove mozes si odmah pistolj na glavu i skratiti muke,zato ti savjetujem da se ne igras. zna ja da je on dobar da te puca super ali vjeruj mi stavara veliku veliku ovisnost, ja nikada nisam imala tako tesku krizu na dopu ko na hepovima.
po ovome sto si napisao meni se cini da nisi dugo u tome svemu pa ti savjetujem kao prijatelju da se maknes sto prije iz svega a pogotovo od metadona inace za par godina ces gorko zaliti kao i vecina nas ovdje vjerujem.
ja zanam da ces ti sada imati neki odgovor koji ti mislis da je pametan,ja se necu prepucavati jer zanam sto sam dozivjela u svom zivotu kao i moj decko i uostalom svi narkomani,a ti se samo igraj s tim stvarima, a taj doktor koji ti je dao hepove umijesto subotexa taj doktor ti je mrak, zna o ovisnosti jako puno , taj je jos gorji od ovog mog,jer ovaj je meni to dao dok jos nije bilo suba ali sada kada se moze birati nekome dati hepove to je ludost.
ponavlajm ti nemoj se igrati s tim stvarima to nije cool ni fora ovisnost je ozbiljna stvar i unistava zivote. i da nemoj slucajno sada dok pijes hepove popiti subutex, jer ce ti biti ajjjjjooooojjjj,vjeruj mi takvu krizu je tesko opisati,pedeset puta gorja od metadonske,ja probala tak da iz osobnog iskustva govorim,ako se hoces prebaciti na sub (sto bi ti svjetovala,probaj nemas kaj izgubiti) onda moras biti cis od hepova barem 2 tjedna,znam to je malo tesko jer ipak si ovisan,neznam ja sam tih 2 tj uzimala dop samo da se ocistim da mogu sub,jer na dop nema tu reakciju neznam zasto na hep ima
zelim ti srecu i zelim ti da nikada ne osijetis krizu od metadona
Nisam mislila na Beobandita, a kamoli na tebe, nego na jednog starog covjeka, narkomana iz Mostara iz Centra u koji ja idem.
I stvarno mi nije jasno sto mu govoris da je Metadon opasan, da unistava zdravlje, bla, bla, bla, i da se prebaci na Subutex.
Zna to momak i sam, i kako pise probao je sve do sad, pa sigurno i Sub.
Nemas od toga koristi, vjeruj mi.
ma zanm ali nemogu da vjerujem da je netko napisao da sam nepisala glupost jer sam napisala da je metadon zlo.ocito nije osijetio krizu od metadona pa sam mu htjela malo pojasniti jer zao mi je da itko to prolazi razumijes.
imas pravo vidis da sam napisala da ce on sigurno imati neki odgovor,ali ako je moj post napravio da samo jednu sekundu sjedne i razmisli super,ako nije onda ce nazalos morati biti jos jedan od onih koji su osijetili tu krizu. ne mislim se prepucavati s njim ali neshvatljivo mi je da netko velica hep.
a jos gorje je da prije pise da je od dva zal izabrao mane znaci od dopa i hepova izabrao hepova, uh pa ja bi rade krizu od dopa nego od hepova, teje tocno 7 dana, a od hepova po mjesec dana imas uspne i padove i jaca je 10 puta od heroinske. a kao misli da ce moci biti zauvijek na odrzavanju vara se i to jako, hep te unisti i sto je najgorje s vremenom ti treba sve vise i vise ako si na 8 kom nakon nekog vremena ce ti trebati 9 tid. tako da ,ali istina je da je to njegov zivot i njegov kriz, ali sta znas mozda ovdje nesto nauci o zivotu iz iskustva drugih.
ali iduci puta neka ne pljuje po iskustvu drugih neka isprica svoje i to je to,a ne pljuvati po necemu sto je netko u stvarnosti prozivio, vjerujem da je on prozivio sto sam ja da bi sada bio mrtav. ali ocito ce morati to prozivjeti
nekako iscitavam nesto ovde na forumu i uvek nailazim na tvoje postove gde se pripajas bez potrebe nekoj strani.U situacijama gde se ljudi prepiru a ti nisi pitana uleces i odgovaras tj "ojacavas" jednu od zaracenih strana.Dosadno ti je?Pomozi malo majci u kuci.Bivstvovanje non-stop na forumu ti nece doneti nikakve rezultate u tvom lecenju.Nema potrebe da se izvinjavas nije mi problem.Pozdrav.