METADONSKA KRIZA

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Voyager

Re: METADONSKA KRIZA

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:38 am, edited 1 time in total.
zrinkam

Post by zrinkam »

Voyager, s obzirom da si stvarno detaljno opisao metadonsku krizu, može jedno pitanje? Moj dečko je koristio metadon mjesec dana da bi se skinuo sa heroina s tim da je krenuo od 10 tableta i došao do nule. Sad je čist već destak dana s tim da je imao recidiv sa heroinom prije dva dana. Dakle, krizira već desetak dana pa me zanima koliko bi mu kriza trebala trajati s obzirom da nije dugo pio metadon i namjerava prijeći na reviu. Za terapiju je dobio ibuprofen, xanax, zyprexu, seroquel. Jel bi mogao preporučiti možda još nešto od čega bi se malo bolje naspavao i nešto što bi malo bolje maknulo tu tjeskobu i depresiju jer ne zna šta bi sa sobom?

Lijep pozdrav
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:36 am, edited 1 time in total.
Falco

Post by Falco »

.... a sta ne bi li probao sa Clonidine(catapresan) ?,...alfa 2 agonist,....ne znam sad,..ali ja sam kod skidanja uvijek bio prezadovoljan sa njim,...snizio je pritisak pa i znojenja je bilo manje,....a isto tako kao da djeluje i na psihu,...mene je smirio,...

....jer ova terapija koju si napisao je zesca,..bas zesca,...mislim da je poanta da se kriza izdrzi sa sto se da manje lekovima,...jer neka takva terapija je adekvatna kod paranoidne shizofrenije(da to i plus jos koji psiho stabilizator---litij ili lamictal),....

....a zaboravio si i napomenuti da se covek veoma brzo navuce na benzodiazepine,...bas brzo,..sto se mneni dogodilo(uzeo sam dve skatle xanax-a za negde 10 dana) i kazem vamm....kriza od H,..je nista,..koja nesanica,..panika,....ono,..prava psihoza,...

...sad ne zelim biti pametan,..ali ima u tome puno moga iskustva tako da,....

pozz
tryin" to be the best of me,...
Boban

Post by Boban »

Da li ste vi ljudi normalni?Postoje doktori koji davaju terapije tako olako shvatate tudje zivote. Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate a ne da pametujete.Ovaj voya dao terapiju koja bi otkinula konja a ne lika koji je bio samo mesec dana na metadonu.Ai ti zrinka nasla si gde ces traziti pomoc za terapiju imas doktore za to koji su strucni i ne citaju voyagerove eseje. :(
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:36 am, edited 1 time in total.
Falco

Post by Falco »

sori,..voyager,..ali ko tu tebe vrijeda(yes,..i"m stupid slo guy,....i neznam ak sam pravilno napisao)?

...napisao sam ti da pisem iz svojih iskustva,....kod mene je bilo da sam se skidao sam i bez lijekova(jer me budale u klinici nisu htjeli prije uzeti),..a posle sam kod njih dobio terapiju sa seroquel-om,koji je inace super lijek za smirenje navec i za spavanje,.(150 mg navece i 50 ujutro)...sto je mala doza,....i jedan antidepresiv,..coaxil,...i to je to,...terapija je trajala nekih godinu..benzov nisam htio,....

...i tako to,..necu da te ocrnim,....vidim dosti si procitao,...pa i ja sam,...tako da sam kod skidanja uvijek znao sta pomaze i sta je ok,...ali uvijek sam tezio ka time da uzimam najmanje sta je moguce od lijekova i sto kraci period,....

..puno vise pomaze neka terapija kod psih. ili grupna,...jer lijekovi nece da uzmu zelju za opiodima,..i tako to,..

tako da,..molim te ,.nemoj se ljutiti ,..to su samo diskusije,..

i tako btw,..moj stari ima diagnozu manicna depresija---paranoidna shizorenija,..i znam da nikad nije imao vece doze zyprexe od 10mg,..mozda na pocetku nesto vise,....ali neka standardna doza je bila uvijek oko 5-10 mg....

ps,...ali istina je isto,...da kad dodje do post drug use psyhosis,.....lijekovi su neophodni,.pa mozda i hospitalizacije,..jker tu sam se i ja zajebo,..mozda bih bezbolnije prezivio onu 3 tjednu stravu,.....
tryin" to be the best of me,...
Boban

Post by Boban »

Slusaj klincadijo ko si ti da dajes terapiju nekome?NIKO brate samo obican narkomancic koji misli da je popio pamet celog sveta http://vukajlija.com/recnik/Pametovanje/30569 .Sta mislis da mi ne znamo seme za skidanje nakockane po svom nahodjenju.Ja sam veci deo svog zivota proveo na psihijatrijama sirom zemlje stoga se razumem u farmakologiju i vise nego sto mislis jer sam sam bio zamorcic sebi i doktorima,posedujem gomile knjiga i enciklopedija ali mi nije palo na pamet da JA nekom dajem ili govorim sta da pije,da se pravim pametan jer to nisam a nisi ni ti jer da jesi nebi visio ovde i bolesno cekao da te neko pita za savet.I kao drugo ti kao da zelis da ljudi ostanu na odrzavanju da budu robovi kao i ti.
zrinkam

Post by zrinkam »

Ja sam Voyagera pitala za mišljenje jer vidim da je čovjek prošao skidanje sa metadona, a liječnici barem kod nas najčešće vas ovisnike gledaju samo kao brojeve i ne trude se baš previše pomoći :cry:
On je bio mjesec dana na hepovima s tim da je krenuo od 10 hepova i svaki drugi dan spuštao jedan dolje.
Već 14 dana apstinira (s tim da je napravio recidiv sa heroinom kojeg je uzimao intravenozno) i uzima catapresan, tramal samo po potrebi, mirzaten prije spavanja i ako baš zagusti zyprexu, seroquel i xanax ne uzima jer ih baš ne voli.
Da li je moguće da test još uvijek pokazuje pozitivan metadon u urinu? Koliko mu treba da se izluči?
Nadamo se da će kriza proći kroz nekih desetak dana jer ipak nije dugo bio na hepovima. Nastavit će i dalje s catapresanom i mirzatenom i još će tjedan dana uzimati tramale.
paramparcad

Post by paramparcad »

ludilo.covek se skida hepovima da bi umesto 3,4 dana imao zikru 20 dana.genijalno,nema sta.
Post Reply