Ako poželiš drogu?!1. Pomoli se Bogu

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

heroinapg

Re: Ako poželiš drogu?!1. Pomoli se Bogu

Post by heroinapg »

Djeca i droge – Čitanka
Pisac: Boro Đukanović
Sarajevo, 2005

Opis proizvoda:
Draga djeco,
Ovo je vaša prva knjiga ove vrste za koju ponekad pomislim da se trebala pojaviti mnogo ranije. Nije samo to zbog toga što sam namjeru da je napišem imao već duže vrijeme, nego zato što se već godinama osjeća potreba da se jedna ovakva knjiga nađe u vašem razredu, kućama, bibliotekama i među vašim udžbenicima.
U ovoj knjizi ćemo razgovarati, objašnjavati i vjerovatno nešto naučiti o sebi, drogama, zloupotrebi droga. Narkomaniju nećemo baš objašnjavati detaljno, tek ćemo je spomenuti usput, jer je ova knjiga i pisana sa namjerom da vam pomogne da narkomanija nikad ne postane vaš problem o kojem bi trebalo sa nekim razgovarati.

Ako neko od vas toliko pogriješi da mu narkomanija postane problem, to će morati rješavati u ljekarskoj ordinaciji.

Cilj ove knjige je da vam pomogne da se što bolje osigurate od ovog pogrešnog koraka i da što uspješnije izbjegnete narkomaniju koja vam, zbog vaših godina, upravo sad najviše prijeti.
Dodatak. Čitanka bi se distribuirala kroz škole, negdje i kao besplatan primjerak/ primjerci, bila bi prodata ili predate bibliotekama, želja nam je da svako dijete, kao i potencijalni roditelj bude upoznat sa njom. Želja, misija i vizija je da Čitanka neminovno mora postati dio naše realnosti-tj. Suzbiti dio naše realnosti, kolikogod je to moguċe. Narkomanije, narkomana, narkomafije ċe, nažalost biti, a, voljela bih da griješim, ali potrebno je da budemo upoznati, da djcea budu upoznata sa onim šta ih čeka ako krenu u problem.
Ovo poqsavam i cu, ne zvala se marija, plasirat, doprinijet da se nadje i pronadje na nasem trzistu. Uz Bozju pomoc, naravno.
Kao "dodatan posao".."Stalan" sam dobila, al i s 20 sam na nekolko mjesta radila strejt, a ovo je vec veca misija, nego......
Knjiga je za djecu,12-15 god. i za infantilne, ne gadjam nikoga, al svakako da zastupam misljenje da bi obavezno trebala da bude dio obavezne lektire. A za nas, tj, mene, zavisnika, "12" koraka" kaze da sam infantilna. Ok-al ipak mislim da je lijepo kad covjek dio infantilnosti nosi sa sobom.KNJIGA JE KAO "Monopol" 7-77 (Mozda bi pak bakama Kok trebalo dozvoliti, ali za eutanaziju=her nisam
Tužna

Post by Tužna »

heroinapg wrote:Ako poželiš drogu?!1. Pomoli se Bogu...
Hehe...da njemu sam se molila kada sam želela drogu......dobro je da više nemoram njemu da se molim :twisted:
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Tužna wrote:
Hehe...da njemu sam se molila kada sam želela drogu......dobro je da više nemoram njemu da se molim :twisted:
Istina, majke mi, istina ziva! :D
Potpis.
Tužna

Post by Tužna »

AnAna_mo wrote:
Tužna wrote:
Istina, majke mi, istina ziva! :D
Image
Post Reply