METADONSKA KRIZA
Moderator: sanela
-
Re: METADONSKA KRIZA
sta,bila si na bocici dnevno?AnAna_mo wrote:A sta mislite o ovome? Centar u Mo radi do 3 sata. Terapija se dijeli do 1 sat. Vikendom ne radi.
Ja sam dosla u 10 do 1 (dobro, nebi me ubilo da sam dosla malo ranije, ali nisam ni zakasnila), i posto je bila guzva (bilo nas je 15-ak) ja i jos dvoje nas je ostalo iza jedan sat. Znaci, oni i dalje rade, ali kao, terapija se ne dijeli poslije jedan. Bio je petak, i oni su nam zakljucali vrata. Znaci ostali samo bez terapije za petak, subotu i nedjelju. Sreca pa sam ja imala dvije bocice u steku, trecu sam kupila na ulici za 10 KM.
A gledaj ovo, radnim danima (osim petka) oni znaju dati terapiju i kada dodes u dva sata, ovo kao da su namjerno uradili.
Ma sta ti je!? Nije, nego vamo se terapija ne dijeli u onim tvornickim staklenim bocicama, nego u malim, plasticnim (kao one za kapi za oci). I u svakoj bocici je jedna terapija. A ja sam sada na 1.5 ml. Cini mi se da je to tridesetak kapi.
Potpis.
-
pa naravno da ces ti tako da nazoves,laznim imenom.a sto se tice uma,mozes samo da mastas o toj sirini jer ti si taj koji je ogranicen,koji non stop govori o jednom.ne mozes nikoga lagati ko iole ima malo mozga jer se naprosto oseca tvoja strast u svemu tome.ubedio si me da postoje veci i manji narkomani i da je metadon definitivno lek za tebe.kako bilo,uzivaj dok traje,eto.Voyager wrote: Ti to vidis kao ropstvo jer ti je um suzen, stigmatizovan si, to je nova stvar za tvoj um koji nije spreman da to prihvati kao deo naseg modernog drustva i jos mnogo stvari ce doci na red za koje tvoj um nece biti spreman.
Zato i ne volim Stari Eon i staroeonske umove.
Upravo zbog tih lanaca ogranicenja shvatanja u kojima se nalaze.
Ja to nazivam modernom medicinom 21-og veka.
ana nisam znao,samo pitam.
Daco, mnogi se tako zabune...Kontaju, pa nisi valjda na citavoj boci dnevno?!?
Voyager, razumijem ja tebe donekle, ali kako nije ropstvo? Mi smo znaci na odrzavanju. Znas i sam sta bude kada jedan dan preskocis. Znaci to je ovisnost. A sta je ovisnost nego ropstvo?
Znam ja to, i zato cu se truditi da smanjim na minimalno pa da prestanem i sa tim.
Voyager, razumijem ja tebe donekle, ali kako nije ropstvo? Mi smo znaci na odrzavanju. Znas i sam sta bude kada jedan dan preskocis. Znaci to je ovisnost. A sta je ovisnost nego ropstvo?
Znam ja to, i zato cu se truditi da smanjim na minimalno pa da prestanem i sa tim.
Potpis.
-
dusica draga,vidi kako mi to ana tepa...daco...molim duso,reci?
-
ma luce moje zovi me kako ti god odgovara. 

E ovo si dobro rekao, znas koliko ljudi koje poznajem mi prica ovakve stvari, onda samo nestanu na neko vreme ih nema i pokjave mi se posle nekoliko meseci na gajbi i mole me za 45 kapi Metadona jer se raspadaju. Onda ih uvedem i kazem ajde pricajte ono kako ti si najgori na odrzavanju si, zavisis od lekara. Mole me da im dam kao casticemo te sutra dopom imacemo sigurno, nisu svesni da dop mene i ne radi vise i da nemam onu treskavicu za njim. Popustim na kraju pa dam, ali mogu samo jednom da dam u toku nedelju dana jer bi se ja posle savijao. Onda gleda u onu flasicu pita jel cu mu sipati tacno, pa mu dam da sam odbroji. Samo ne znam ja ni pre kada nisam bio na Metadonu nisam pricao za njega nista, jer jednostavno nisam imao iskustva sa tim lekom i nisam mogao da znam kako je to. Sada svako ko zavrsi od dilera 2 boce Metadona, pa ne uspe da se dokopa terapije kod lekara pocinje da prica sve isto kao te njihove lekare da slusam. To je najgore od svega, jos mogu da razumem ljude koji su imali iskustva pa se otresli Metadona, skinuli se posle dugogodisnje terapije pa pricaju kako ne valja, njima svaka cast, ali ima ljudi koji nisu flasicu drzali u rukama koji misle da su oni sto dolaze na Odrzavanje u Drajzertovu takvi zbog Metadona i onda svima pricaju i objasnjavaju sta je Metadon, kao da su 10 god. bili na njemu.Voyager wrote: Robovi, ne robovi, tako nam je kako nam je i potpuno je legalno i zdravije je i to je nas jedini nacin da normalno funkcionisemo u ovom drustvu.
Ti to vidis kao ropstvo jer ti je um suzen, stigmatizovan si, to je nova stvar za tvoj um koji nije spreman da to prihvati kao deo naseg modernog drustva i jos mnogo stvari ce doci na red za koje tvoj um nece biti spreman