Alkoholizam i narkomanija u jednoj porodici

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

sunrise

Re: Alkoholizam i narkomanija u jednoj porodici

Post by sunrise »

Htjela sam jos nesto reci ali sam morala uzeti malenu pa sam do sad i izgubila misao. Mozda mi se vrati sto sam htjela reci.

Znaci, ono, to je njegov ziovt i on ima pravo raditi sto zeli i vi to morate postovati. Jeste. Ali, ne moras tolerirati i dozvoljavati mu da radi sta je njemu volja.
Da li on radi? Od cega hrani tu svoju ovisnost?
Da li ga vijdela da pusi? Ili on to skriva? Pokusavali li uopce sakriti? Kako tvoj muz vidi cijelu situaciju? Ko cicni cijelo kucanstvo?

citam ja Bakice dosta toga ali nemam vremena pisati svuda gdje bi htjela

pozz i pusa hrabroj i uvijek nasmijanoj bakici
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Moj sin zivi u domacinstvu sa sestrom, ocuhom i sa mnom.
Otac mu salje novac iz inostranstva, a nema sluha ni zelje da razgovara sa mnom o svom sinu i njegovom problemu.
Student je, ali ne odlazi na fax, skroz je to zapostavio, evo sace druga godina da nastupi kako nije ni otisao na fax.
Ne duva preda mnom naravno, ali kada ja udjem u njegovu sobu on elegantno skloni dzoint iza ledja i mlati rukom.
(drzi otvoren prozor i kad je 5 stepeni napolju u sobi mu je ledara, ima centralno grejanje)
Od pre 3 nedelje sam izricito zabranila to u stanu, on je to prihvatio,
medjutim,
to je trajalo ceo 1 dan i opet po starom,
purnja u sobi.
Ponekad osetim da sam toliko nemocna u zelji da nesto promenim, kida mi se dusa...
Jbg, sada se istinski trudim da pronadjem svoj put u cist i trezan i dobar, normalan zivot.
Mozda ja jednostavno moram da imam neki bol koji moram da nosim uz to.
Voli te Bakuta... PDT_Love_18
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
bojanol

Post by bojanol »

Ma ko da je to sve bitno, bitno je da ima centralno grejanje.
Naco nemoj da misliš da te zajebavam, nego mi je to sa centralnim grejanjem bilo malo smešno.
A nije smešno, znaš i sama.
Pozdrav.
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Jbg, baba ko baba, ko velim moze da se ogreje ko covek,
a on boravi u ledari, samo zato da bi mu dim od gandze odlazio napolje...
pozzzzzzz Boki. :wink:
paramparcad

Post by paramparcad »

sve ovo sto si navela naco podseca me na mene kada sam bio u problemu sa travom i kako mi se cini on je na korak da mu se smuci takav zivot i dva puta su pred njim...ili ce ostaviti travu i bataliti takav zivot(10 posto),ili ce preci na alkohol ili"bolju"gudru koja ga ne radi kao vutra(90 posto).cim ne izlazi iz sobe i vileni nocu a danju spava i ne jede znaci da je stigao do zadnjeg stadiuma duvanja a vi gledajte sta cete sa njim.pozdrav
goldy

Post by goldy »

.
Last edited by goldy on Thu Jul 02, 2009 12:08 pm, edited 1 time in total.
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Samo...
"Danas cu nastojati ojacati svoj um.
Marljivo cu uciti.
Naucicu nesto korisno i necu biti duhovni besposlicar.
Citacu nesto sto iziskuje trud, razmisljanje i koncentraciju."

Svidja mi se da menjam sebe...lepse se osecam... :wink:
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Baba Naca wrote:Elem, ja imam 50 godina i jedva cekam priliku da ostanem sama kod kuce i pijem pivo, dok se ne napijem, a onda postupam tako kako ne zelim zaista; Druga ruznija strana (ili samo u mojoj glavi ruznija, ali STRASNA), moj sin (21god.) preterano duva travu, ili ja umisljam da je preterano, iz bojazni sto sam ja ALKOHOLICAR pa on ima sve predispozicije da bude zavisnik. Ja sam se lecila i bila 7 godina apstinent, ali eto...
Baka Naco .. Wash sin je moja generacija.. Shto gga ne dowedesh malo owde da se druzimo ??
I zashto sebe zowesh "baba Naca" kada imash tako mladog sina.. ??
Opusti se i uziwaj u swom mladom duhu, jer widim da imash mladji duh od mnogih 20godishnjaka, pogotowo onih koji imaju problema sa narkomanijom ..
Pozdraw od mene :-D
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Uhhh.. Tek sad widim da je onaj post od bar pre godinu dana :)
Malo kasnim, ali shta cu :-D
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Xi, xi, xi, nije vazno draga PsyTechDevojcice, sto je post od pre godinu...
vazno je da vise nije aktuelan, ja ne pijem alkohol i ne uzimam tablete vec 2 ipo meseca,
a u grupi sam AA i NA tacno godinu dana!
PsyTechGirl wrote:.. Wash sin je moja generacija.. Shto gga ne dowedesh malo owde da se druzimo ??
Draga, ja i da hocu (a necu) da ga dovedem ovde na druzenje ON to ne zeli. Zna on za ovaj forum, ali ima druga i drugacija interesovanja.
Nije pozeleo jos da prestane i kaze da ga jedino to ispunjava i da ce da duva dok je ziv!
Ono - a necu - odnosi se na moje poglede na druge licnosti makar mi to bio i sin i narkoman.
Svakom ostavljam da sam dodje tamo gde hoce. Ja drugacije zaista ne umem.
PsyTechGirl wrote:I zashto sebe zowesh "baba Naca" kada imash tako mladog sina.. ??
Xex, pa eto imam i puno starijeg sina koji pa ima svog sina i on me zove baba. Ja se tada sva rasplinem i uzivam kada pricam sa njim.
To moje unucence je skoro najsladje stvorenjce na Zemaljskoj kugli.
Veruj mi da ni to do skoro nisam primecivala. Sada je drugacije. VIDIM stvari koje me okruzuju i osecam ljude!

E, da
draga, draga vrsnjakinjo mog mladjeg sina hvala ti sto si me citala, ako ti nije pomoglo nece ti ni odmoci,
u tvom zivotu!
Hocu da kazem da eto nikada nije kasno da se covek "opasulji" i resi svoje zavisnosti, samo ako to ISKRENO POZELI.
Makar to bila i zena, xi, xi, a makar i baba, xa, xa!!!
Sve najbolje ti zeli Bakuta, a sada odoh ja da iscitam tebe. :wink:
Post Reply