Pa sta je vise!?

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

AnAna_mo

Pa sta je vise!?

Post by AnAna_mo »

Ja cu ovo napisati pa kud puklo da puklo.

Istina, tek sam se registrirala prije otprilike 3 mjeseca, ali vjerovali ili ne, ovaj forum pratim od 2005. godine.
Sigurno ce se mnogi sloziti sa mnom da ovo mjesto vise nije ni sjena onoga sto je prije bilo.
Istina, jos uvijek ima nekih starih clanova, ali ne znam stvarno sta se ovdje dogodilo.
Da ne bude neke zabune, ja ovaj forum jako volim, pojedini su mi postali jako dragi kao i ja njima, pa uzivam u komunikaciji ne samo s njima, nego opcenito sa bilo kim. Volim i pisati i citati sta drugi pisu, volim kada saznam neka tuđa iskustva i greske, trudim se uciti na njima i biti sto bolja. Sve u svemu, volim biti tu.
Ali mi stvarno nije jasno zasto je ovo mjesto postalo ovako, sta ga je dovelo dovde. Pa ljudi moji, na svakom topicu se mogu procitati razno-razne uvrede, omalovazavanja, pa svade tipa "kako si glup sto se lijecis tako, neces nikad tako uspjeti, moras ovako ko ja, vidi mene kako sam dobar", onda ovaj ovoga ubjeduje da je ta i ta komuna u kojoj je on bio bolja od te njegove. Ako se neko s necim ne slaze, ne daj boze da to kaze i tocka, ni slucajno, odma se pocinje sa preseravanjima u stilu "nisi u pravu konjino, ja znam najbolje", vrijeda se neciji slobodni izbor, neki misle da su bogom dani jer su cisti pa hoce da ove druge "preobrate", cesto na jako glup nacin. Neki koji su cisti na one koji su jos aktivni ili su na bilo kakvoj terapiji gledaju sa zgrazanjem, da ne govorim o njihovoj medusobnoj komunikaciji - sve samo ubjedivanje ko je bolji i uspjesniji.Ako neko otvori temu i trazi pomoc npr. oko trodona i slicno, i neko odgovori sta i kako, napise svoje iskustvo vezano uz to, uvijek se nade neko da kaze "super, sad si reko covjeku kako da se drogira". Cemu to? Dalje, zna se sta je Harm Reduction i cemu sluzi, ako nekome ne odgovara, neka ne cita i neka se suzdrzi od glupavih i nepotrebnih komentara. A necu uopce ni da govorim o temi odrzavanja, tu se vec vode ratovi!
Dode neko novi i ljudi ga odmah osuduju i procjenjuju na temelju prva tri posta, stvaraju se klanovi koji ce pljuvati tu osobu i oni koji ce ga podrzavati, i svada je vec tu. Zatim neprestana prozivanja tipa "probudi se!", "mucni glavom!", "poduzmi nesto!", "kad ces se skidati sa Heptanona!", "jesi li vise ukinula taj Subutex!". I svasta jos.
Pa zna se cemu forum sluzi, zasto se svi moramo ovako ponasati? Citam stare teme i ne mogu vjerovati kako je sada.
Pa jebote, ne mora biti ovako.
Haj da se malo obuzdajemo.
Potpis.
2putgorelevo

Re: Pa sta je vise!?

Post by 2putgorelevo »

iako sam ''nov'' pratim ovaj 4um neko vreme, i bas zbog toga sto pises i nekih mojih dodatnih tripova, nisam uletao ovde....no, zar nismo poznati po tome(narkomani, bivsi ili kako god) da znamo pametovati i da je nas slucaj najtezi i da je ''nase resenje' najbolje?!....svi smo ipak individue, i lecenje po meni je isto tako .....hocu reci da se svakom narkomanu, ako se neko interesuje da ga leci, treba prici i ''posvetiti'' se samo njemu, jelte smo mi nesto posebno, ne?....eto, vidi se kako pametujem i ja:)....vise od 10 godina sam na igli....bio....a, da je samo to bilo bi super, ako moze nesto tu biti tako.....mogu reci, nisam narkoman, iako se drogiram.....ni sam ne znam sta sam vise, i ko me ''odrzava''....kadija ti sudi, kadija te tuzi....i, znam da ako, i kada budem naredjao neke postove, da ce doci do necega....ali, trebalo bi da to bude sukob misljenja, a recnik i kultura su nesto sto je nekome ''dato'', a nekome i nije.....tako da se ne razlikujemo od drugih.....ako znas sta sam ovime hteo reci, OK, a OK je i ako ne znas :D
p.s. nije tesko biti fin :-D
2putgorelevo

Post by 2putgorelevo »

konfuzan sam, nisam kriv :D
YugoStar

Post by YugoStar »

Samo da pozdravim moju dragu Frendicu i da je potpuno podrzim u temi i textu :!:

Meni je jedna isto tako draga prijateljica sa foruma napisala nesto kao Nemozes sa svakim da budes dobar,moras se sukobiti oko nekog misljenja i sl.
Svadje,prepucavanje,nametanje misljenja na silu (posebno ovo zadnje) moze biti veoma kontraproduktivno,a to sto su frke na forumu besmislene,to netreba ni spominjati.
Ja sam o ovom problemu vec pisao i napominjao,davao primjere i sl.,pa nema potrebe da ponavljam ono sto je AnchiMo veoma dobro napisala.
:smt029
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Meni je super,citat ljude kako lijece komplekse on-line :D :D :D :D

Salu na stranu,
covjek kad je zadovoljan sobom i svojim zivotom,nema nikakvu potrebu,nalazit "manje vrijedne"(svi smo mi jednako vrijedni),od sebe,pa hranit svoj ego,na principu:"Vidi kako si jadan,vidi mene,ja ovo,ono,ti nemas pojma...".

Mislim da se lako moze "procitati",tko je nasao svoj mir,mozda i najvazniju stvar,u lijecenju ovisnosti.

Drogirali smo se jer smo bili nezadovoljni.
Ako prekinemo s drogom,a i dalje smo nezadovoljni i isfrustrirani,koliko dugo ce taj prekid trajat?

Nazalost,heroin je najjaci "antidepresiv" na svijetu,poslije njega,treba se naci cvrsti oslonac u zivotu,jer on uvijek ceka negdje u prikrajku,da se pojavi kao "rjesenje" svih problema...
vudd

Post by vudd »

Sagitarius wrote:Meni je super,citat ljude kako lijece komplekse on-line :D :D :D :D

Salu na stranu,
covjek kad je zadovoljan sobom i svojim zivotom,nema nikakvu potrebu,nalazit "manje vrijedne"(svi smo mi jednako vrijedni),od sebe,pa hranit svoj ego,na principu:"Vidi kako si jadan,vidi mene,ja ovo,ono,ti nemas pojma...".

Mislim da se lako moze "procitati",tko je nasao svoj mir,mozda i najvazniju stvar,u lijecenju ovisnosti.

Drogirali smo se jer smo bili nezadovoljni.
Ako prekinemo s drogom,a i dalje smo nezadovoljni i isfrustrirani,koliko dugo ce taj prekid trajat?

Nazalost,heroin je najjaci "antidepresiv" na svijetu,poslije njega,treba se naci

cvrsti oslonac u zivotu,jer on uvijek ceka negdje u prikrajku,da se pojavi kao
"rjesenje" svih problema...
Ma Sag,nije samo komplex manje vrijednosti,ili vece.Ima i onaj, ko je pametniji,a ko gluplji.Ti dijelis savjete kao kakav doktor,i to mora da je neki komplex.Ovo cisto konfrontacija,ne da se svadjam...A da smo nezadovoljni,jesmo.Fora i jest u tome sto se vecina pretvara da nije,i da je nasla svoj mir.Mir je...mir,jebiga.
A AnaMo, nemozes otvoriti oci tek tako,narkomancinama koji su uvijek u pravu,sve znaju,nista neprihvataju...itd.Ali tema ti je na mjestu,stvarno.Neko ce se i zapitati nesto,kad procita sta si napisala.Valjda :wink: Sve najbolje...
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
dete svemira

Post by dete svemira »

Odlicna tema....

Moje misljenje je da bi svako trebao da ogranici neke stvari u svojim pricama:
1.napisati uvod,razradu i zakljucak tj mislim da treba da se otvori jedna posebna tema gde ce svako od nas napisati kako je doslo do toga da se navuce,koliko je bio navucen,kako se skinuo sa sve opisima.
U tom slucaju,novajlije mogu da vide razne segmente nacina dolazenja i odlazenja sa droge bilo kog tipa.

To sto svako od nas izigrava pamet,sirimo egoizam i najgore da zaboravlja da je bio narkoman....jbg onda....

Mozete da me pljunete sad,ali da mi nije bilo snikers cokoladica i masturbiranja mislim da se u zivotu ne bi skinula sa dopa.Pa?
Na mene sad mogu da skoce ljudi koli idu u komunu,ili koji su u manastiru i koji sad gledaju po nekoj religiji kako ja prljam sve.Pa jbg....ja sam cista.
100 prica,100 iskustava.Ali citanjem tih prica,ljudi mogu da razgrade sa kim zele a sa kim ne zele da pricaju.
Ja ne podrzavam lekove,i sigurna sam da ovde ima bar jos 10 osoba kao ja.
Sa druge strane ima 10 osoba koji su str8 zahvaljujuci njima poznatim stvarima.Potrebne su price.
Sasa x je imao veliko pravo sto je napisao onaj post na ispovestima.
Jesam protiv prepucavanja,mislim da prvo ja imam pogresan prisup ljudima,a drugo mislim da me ljudi ne kontaju kad im pisem,tako je da je najbolje da cutim.Surovo...Ne znam....
Nama,koji smo ok,zabole nas....Ali sta je sa ljudima koji dolaze,traze pomoc....Mi sa nasim egoizmom ih teramo od sebe...
Mozda da stavimo prst na celo....
Misli koje misliš
su život koji živiš.
goldy

Post by goldy »

.
Last edited by goldy on Thu Jul 02, 2009 11:51 am, edited 1 time in total.
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

goldy wrote:DA LI ZNATE I JEDNOG DOKTORA KOJI BI SVOM KLINCU PREPISAO TRAMAL,MET,SUBUTEX..................?????????????????????????????????/
Iskreno se nadam da necete skontanti koliko su te terapije u kurcu,bar ne na svojoj kozi.............
:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:

To im je moja mama jednom rekla zbog nekih gluposti, i ostali su zaprepasteni i nijemi.
Potpis.
paramparcad

Post by paramparcad »

ali tebe to i nije nesto potreslo,nego,bocicu u vis,nazdravi i met na eks...vise nema problema,vidis?
Post Reply