Postoji li problem ili dramatiziram?

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

just Ivana

Re: Postoji li problem ili dramatiziram?

Post by just Ivana »

Andrijana, puno hvala, mislim da cu ovaj 'tajni' izvesti prvom prilikom... Jos jednom, HVALA! :)

A Jana, ne znam zasto mislis da se kacim na iste profile licnosti... Do sada niti jedan decko s kojim sam bila nije imao doticaje s drogom... Ali ovaj dio o dramatiziranju je dobro cuti!
jana

Post by jana »

Pa,ja sam jednostavno,jedno vrijeme intenzivno bila na forumu,i citala te,kao i ostale ucesnike na forumu.Vidjela sam da se prica ponavlja.U osnovnim crtama.Kazes na pocetku,sa ovim si deckom oko mjesec dana,ali vrati svoje postove od ranije,pa ces vidjeti da su se ponavljali decki istog profila,pa sam te jednom otvoreno pitala,jer se uvijek predstavljas kao suovisnik,da li si ti to uistinu,ili «masta« radi.Masta radi svasta,ali u tvojim postovima,zakljucila sam jednu zakonitost.I ,to sam ti,evo,iskreno rekla.Nadam se da se ne ljutis.
Mislim da tebi treba pomoc,i da su ovi postovi samo refleks tvoje neiskrenosti prema samoj sebi.Bas mi nesto neugodno da te citam,a da ti to otvoreno ne kazem.
Andrijana

Post by Andrijana »

Mislim da je ovde doslo do zabune!
Ranije se javljala devojka koja je imala gotovo identican nick kao ti (justme-bez razmaka) i pretpostavljam da je jana mislila na nju.....ako gresim ispravite me.
just Ivana

Post by just Ivana »

aha, onda shvacam... poslat cu moderatoru zatijev da mi promijeni nick da vise ne bi dolazilo do zabune.. isprika prvoj justme :)
jana

Post by jana »

Ne bih rekla da se radi o zabuni.Ja dobro memorisem ,stil pisanja,nacin na koji se prezentuje problem...To je po meni samo manipuliranje..Kad vise ne mozemo u zivo,mozemo medju nekim virtuoznim slusateljima,koji su ovdje na forumu.A to nije posteno,nije ni ljudski,nije..Ima nas i ovdje koji smo ostali blizu sebe i imamo jos po jedan mali kliker u glavi.
dalia

Post by dalia »

savjet jedne mlade mame.
Dok ste još cura i momak možeš da biraš (u braku je ipak malo teže i još kad imate dijete) izaberi "sebe", a svom dečku ponudi pomoć kao prijatelj i obavezno podijeli problem s njegovim obitelji,
just Ivana

Post by just Ivana »

jana, stvarno ne znam sto pricas... ja sam neki dan prvi put dosla na forum, a tko je ta cura s kojom ti imas problema, stvarno ne znam... da sam znala da netko ima ovaj nick ne bih ga uzela, a i poslala sam moderatorici poruku sa zamolbom da ga promijeni jer ja ne mogu..
jana

Post by jana »

Ja nemam s nikim problema,ja sam samo povezala kockice.Ja nisam na forumu da se konfrontiram i ubjedjujem sa nekim,jednostavno,nadji postove svoje "imenjakinje" i citaj.Mozda bi bilo dobro da se "upoznate".
sanela

Post by sanela »

jana wrote:Ja nemam s nikim problema,ja sam samo povezala kockice.Ja nisam na forumu da se konfrontiram i ubjedjujem sa nekim,jednostavno,nadji postove svoje "imenjakinje" i citaj.Mozda bi bilo dobro da se "upoznate".
Jano, ovaj put ti moram reći da nisi u pravu. Pogledala sam ip adrese i jedna djevojka je iz Hrvatske, a druga iz Bosne. just me, nick će ti biti promijenjen u toku dana.
jana

Post by jana »

Ja se izvinjavam.
Procitah opet i jednu i«drugu«.Mozda je to generacijska slicnost,mozda su imale istu uciteljicu,mozda su jednostavno u izrazu slicne,jednako formulisu naslov,jednako postavljaju pitanje,jednako naboj izmadju postavljenog pitanja.Jednako se obracaju davaocima misljenja,jednaka kolicina hrvatskih izraza ..
Ja se izvinjavam ,opet,idemo dalje...
Post Reply