KONTEMPLACIJE O BESMISLU

Ovo je mjesto na kojem možete slobodno otvoriti svoju dušu i podijeliti svoje emocije s nama.

Moderator: sanela

simon_says

Re: KONTEMPLACIJE O BESMISLU

Post by simon_says »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_SM7WhfULVQ[/youtube]

-Ludilo-dok citate obavezno pustite spot
Ko je ovde lud?

Poslednje pitanje u dužoj, po običaju žučnoj raspravi, punoj najjačih argumenata i nelogičnosti, oko nečeg što nikada neće biti razjašnjeno do kraja. Nije pravilo da rasprava mora trajati dugo. Evo i primera gde je ne mora ni biti: Štićenik mentalne ustanove: Doktore, zašto je moje obraćanje Bogu legitimno, a kada se Bog obrati Meni proglase me šizofreničarem?

Broj 3(3, 21, 30)-Ovo su zaljubljive, kulturne i humane osobe sa veoma izrazenom logikom i darom za prakticno.Njihova zelja je da zive jednostavnim zivotom, u kome ce vladati sklad, harmonija i lepota.Pravedni su i uvek ce stati na stranu slabijih.Kada treba da donesu neke znacajne zivotne odluke, mogu pokazati veliku dozu neodlucnosti.Sve sto u zivotu rade, rade do perfekcije i u slucaju da ne stima i jedna sitnica prisutno je veliko nezadovoljstvo, koje se na njihovom licu vidi.Pozitivno su orijentisani prema drugima i njihova potreba za razmenom emocija svih vrsta je konstantna.Tako su veoma srdacni i lako sticu prijatelje.Smisao za humor i uzivanje u istom, ovde je veoma izrazeno.Nisu narocito intuitivni, niti skloni uzvisenim ili paranormalnim stvarima.Zele da zive sada i u ovom vremenu.Sa finansijama su veoma vesti, mada ih na ovom polju prati i doza srece.

Ala lažu. Dobro, ne sve…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yH9lFdZfGh0[/youtube]

EGIPATSKI HOROSKOP

Krecem od svog znaka

rodjeni od 03. februara(veljace) do 04.marta(ozujka)
SEBEK (BOG SVETE REKE NIL)

Izrazito cenite lepotu i umetnost.
Ponekad vas spoljasnja lepota i sjaj mogu sasvim zaslepeti.
Ipak, spadate medju najnaprednije osobe kada je rec o emocijama i
seksualnosti.
Originalni ste i neponovljivi. U emotivnim vezama imate potrebu za
intelektualnom razmenom i prijateljstvom.
Osim toga ste i radoznali i ne volite da se vezete za samo jednu osobu.
Skloni ste eksperimentisanju, pre svega na seksualnom planu.

U svojoj potrazi za srodnom dusom spremni ste sve da probate.
Radoznali ste i spremni uvek prosiriti svoje vidike. Brzog ste uma, dobrog
zapazanja i imate sirok krug prijatelja.
Vrlo ste iskreni u emotivnim odnosima i ne podnosite lazi i mutne situacije.

Sebek je bog - krokodil, cuva svetu reku Nil i blago drevnog Egipta.
Za vas je sacuvao umetnost da s voljenom osobom ostvarite harmoniju i sklad.
Jer kad naidjete na pravu osobu, onda zelite da se vezete za citav zivot. Tada ne
postoji privrzenija osoba od vas.

Vasa boja je plava, a oruzje kojim zavodite - vasa originalnost.

Ala govore istinu.Dobro,ne sve...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X4v49hiUSIc[/youtube]
ANONYMOUS does not forgive
oci boje meda

Post by oci boje meda »

znas ja ne verujem preterano u horoskkope, pogotovo ne one generalne, sve za svakog, ali ima istine u ovome.....moram priznati.....samo sto nikako da dodje onaj pravi jbg, pa da se i tu oprobam.....
pitas se sta je cilj?
tvoja spremnost da krenes.
sta znaci smiriti potrese
u dubinama sebe?
znaci:ugasiti glas.

M.Antic Hodajuci na rukama
simon_says

Post by simon_says »

oci boje meda wrote:znas ja ne verujem preterano u horoskkope, pogotovo ne one generalne, sve za svakog, ali ima istine u ovome.....moram priznati.....samo sto nikako da dodje onaj pravi jbg, pa da se i tu oprobam.....
Strpljenje,draga T.,strpljenje.Sve ce doci na svoje mesto,ako to zaista zelis dogodice se.
Evo iz EGIPATSKOG horoskopa u vezi tvog znaka

rodjeni od 03.maja (svibnja) do juna 16. (lipnja)

HORUS (BOG ZIVOTA)

U ljubavnom pogledu ponekad ste slicni leptirima.
Nestalni ste i ne volite cvrste veze, a privlace vas avanture i nova poznanstva.
Skloni ste zrtvovati i svoju sigurnost u ime neceg novog, cak i kada time
pravite neku glupost.
Rado se upustate u avanture na putovanjima ili s nepoznatim osobama.
Napravicete sve da zadovoljite svoju radoznalost.
Posedujete strastvenu prirodu i oci koje su uvek zive, pokretljive i obicno
svetle.
Zivot i ljubav za vas su stalno traganje i nalazenje partnera, i u jednom
trenutku svaki od njih je onaj pravi.
Snazna i stabilna osoba bice vasa prava ljubav, neko ko moze ukrotiti vaš
nemirni duh,
a ipak vam pruziti uzbudjenja koja volite. U svakom slucaju vas ne sme niko
ogranicavati.
Posesivne osobe vas guse i ne razumete se. Na srecu, obicno odmah osetite
takve osobe i klonite ih se.

U ljubavnom zavodjenju koristite sve svoje sposobnosti, a najvise svoj bogat
duh.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aHs9NBxH7F8[/youtube]

Zed is not dead
simon_says

Post by simon_says »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gPvjX7ddZeA[/youtube]

Ušao Milisav u štalu da pomuze kravu. Uzeo kofu, stavio je pod kravu i počeo da
muze. Taman malo napunio kofu, krava mlatne repom, obori kofu i prospe mleko.
Milisav, šta će, podigne kofu, stavi je opet pod kravu, krene dalje da muze,
taman opet malo napuni kofu, krava opet mlatne repom po kofi i obori je. Milisav
gleda šta će, kako da reši sad taj problem? Pogleda gore i vidi gredu tačno
iznad krave. Stane iza krave, uzme hoklicu, popne se na nju, uzme rep i prebaci
ga preko grede. Medjutim, kako sad da ga pričvrsti da ostane gore? Seti se on,
pa uzme jednom rukom i skine učkur sa pantalona da veže rep za gredu. Kako je
vezivao rep, spadnu mu pantalone. U tom trenutku mu ulazi žena u štalu i ima šta
da vidi!
- Crni Milisave, šta radiš to?!?!?!
Milisav pogleda u ženu, pogleda u kravu, tj. u kravino dupe, pogleda sebe bez
pantalona, pa opet u ženu i reče:
- Eto, Milunka, jebem kravu! Sta god bi’ ti drugo rek’o, ne bi mi verovala…

Pouka end naravoučenije ove narodne basne je (ili su):

Uradjen godišnji obračun za struju. Znao sam ja da sam manje potrošio, jer sam
zadnjih godinu dana živeo sam, usled posledice razvoda sa bivšom mi ženom u
mene. Što će reći, ako manje potrošiš, vrate ti pare što si preplatio. Ali da će
da mi vrate 4x više nego što sam očekivao, to nisam znao! Ladno mi vratili 300
funti!!! I šta ja uradim prvo, kad sam dobio pare? Kao svako pravo muško – prvo
odem kod frizera!!! Pa onda, kao svako pravo muško - u šoping!!! Mislim, da si
kupim malo garderobe. Hteo sam ja i cipele da pogledam, nego se radnje već
zatvorile.

Drugi slučaj:

Lepo vreme za vikend, konačno. Rešim ti ja da vozim bajs. Nazove me drug i ja se
dogovorim da sa njim i njegovim sinom idemo zajedno. I sad, moš misliti kako
zvuči kad kažem: E, bio sam za Vasom, dobio sam upalu mišića nogu i boli me
guza. Lepo me pitala drugarica: Jeste vi vozili bajs il’ ste „radili nešto
drugo“?
Tako da, rodjaci, iz svega ovoga sledi:
Ja sam derpe! Šta god bi’ vam drugo rekao, ne bi mi verovali…

P.S. Mislim, nije tako k’o što izgleda, mogu da vam objasnim... :P !!!
oci boje meda

Post by oci boje meda »

pa ja sam prva varijanta od 3.2. do 4.3. cccc zaboravljas...ja sam ti 22.2.
pitas se sta je cilj?
u dubinama sebe?

simon_says

Post by simon_says »

oci boje meda wrote:pa ja sam prva varijanta od 3.2. do 4.3. cccc zaboravljas...ja sam ti 22.2.
:shock: Ja sam pomesao sa datumom tvojeg prijavljivanja na ovaj forum :rolleyes:
Enivejz...leti leti leti nece da ti skodi...

7 Letova-7 Letenja

Nekako je čovek uskraćen za taj vid kretanja, jednostavno mu se nije dalo još od postanja i od onog kratkog boravka u Edenu.

Dedalu je kojekako uspelo, ali sin mu Ikar neslavno poginu kad je probao isto. No, to su krila, a ljudi nisu ptice. Ljudski rod ne leti čak ni kad paraglajduje, ili se iz tačke A avionom premešta u tačku B.

Neko će reći da postoji i fenomen astralnih projekcija, što je u redu, svako ima pravo da kaže svašta, eto, postoji i onaj magazin 'Treće oko'.

Dosta za uvod.

Ja sam leteo.

LETENJE PRVO

Sa igrališta ispred zgrade, kao dete. U rukama sam držao dva pištolja 'Berete', igračke, jedan u desnoj, drugi u levoj ruci, i to je tada bilo veoma važno da bih se odvojio od zemlje. S ta dva pištolja u rukama uzdignuo sam se do visine krovova okolnih zgrada, dok je igralište ostalo ispod mene. Ne pamtim da sam se uplašio, samo mi je bilo neobično, i čvrsto sam stezao oba pištolja. Nisam manevrisao u slobodnom prostoru, samo sam tako uzleteo, a onda se isto tako i spustio na igralište, bez ikakvog razloga. U međuvremenu, 'Berete' su nestale a da ja nisam ni primetio kako ih više ne držim u rukama.

LETENJE DRUGO

Jesenji dan, težak i žut, siv i vetrovit, kiša obećava samu sebe svakog trenutka. Ja na keju pored reke, šetam se i gajim melanholična osećanja. Onda osetim da mi svaki naredni korak postaje sve lakši, na kraju nogama više ne dodirujem zemlju, u vazduhu sam, postavljam se paralelno nad rekom, desetak metara iznad nje, i letim suprotno od smera njenog toka, gledajući i vodu i žutozelene krošnje koje čerupa snaga vetra. Okrenem se tako da moj let sada prati i vodotok i smer duvanja vetra. To sam namerno uradio. Spuštam se sve niže, uprkos svojoj snazi vetar me ne baca na tle, rekao bih čak da mi i pomaže da pri sletanju ne lupim o neko stablo na keju, iako je drveće na keju, staro i po tridesetak godina, iz korena savijano silinom vetra. Stupam obema nogama na stazu, pogledam na gore, pomislim – leteo sam, zatim nastavim da gajim melanholična osećanja. Taj let tamo-amo trajao je možda minut i po.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X3OaIsqtG64[/youtube]
simon_says

Post by simon_says »

LETENJE TREĆE

Opet kej i opet reka. A iz staze na keju izniču glave Fredija Krugera. Isprva samo izniknu iz asfalta, pasivne su, zaobiđem ih i idem napred, ali usput glave koje dalje izniču postaju sve agresivnije i sve brojnije. Svaka naredna sve je veća, a meni su svi putevi presečeni; nema odstupanja, nema silaska s keja, mogu jedino napred, a ispred mene rastu na desetine glava Fredija Krugera koje se zlokobno smeju. Ne mogu ni da potrčim, noge su mi teške, krećem se sporo, prestravljen sam. Dosetim se da se nogama odrazim o drvo i tako preskočim prvih nekoliko Fredijevih glava. Ako ne mogu da trčim, mogu da koristim akciju-reakciju, i to mi itekako uspeva. Sve više se ubrzavam odskakanjima od jednog i doskakanjima do drugog drveta, pa onda opet, sve dok ne počnem da se krećem u slobodnom prostoru, slobodan da manevrišem kako se meni svidi. Više mi drveće nije potrebno, letim iznad glava Fredija Krugera koje bez prestanka izniču ispod mene, a ja svoj let sa keja usmeravam prema ulazu u zgradu, Fredijeve glave promuklim glasom prete: 'Ne možeš pobeći!' Slećem ispred zgrade, glavama iza mene pokazujem srednji prst, penjem se uz stepenice, živim na prvom spratu, to je nekih 20ak stepenika, odjedared se čitavi dvadeseti stepenik pretvara u ogromnu glavu Fredija Krugera koja zaurla: 'Ne možeš pobeći!'

LETENJE ČETVRTO

Opet akcija-reakcija. Povezan sam sa sumnjivim tipovima, s njima sam u podzemnom lokalu, onda ih drugi sumnjivi tipovi izrešetaju, a ja zaždim iz tog podzemlja, stepenište na gore je strmo, grabim i rukama i nogama. Onda shvatim da rukama mogu da zgužvam podlogu ispod sebe, bilo koju, i da se na konto te sile odbacim dalje. Izašao iz podzemlja, odbacivao se od II Bulevara, pri tome gužvajući asfalt, dok su oni negativci trčali za mnom i pucali, ali ja sam se sve više ubrzavao, da bih se na kraju našao u vazduhu, bez ikakve potrebe da dodirujem zemlju. Uzleteo sam do polovine visine Zapadne kapije, Geneksove kule, tu sam se uplašio, i ne znam šta je dalje bilo ali probudila me moja draga kuca.

To su prva četiri upečatljiva letenja, iako ih je bilo još, i sva su povezana s nečim opipljivim, što mi je poslužilo kao odskočna daska.
Prošle su godine u kojima više nisam leteo. Desetak godina, minimum. Ne leteti deset godina, da ne poželiš ni najgrđem dušmaninu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UwJGN-T4kaM[/youtube]
simon_says

Post by simon_says »

LETENJE PETO

Silovito hrlim ka košu, saigrač mi u pravom trenutku dodaje loptu, krećem na dvokorak da rutinski poentiram zicer, u trenutku se predomislim i poželim da zakucam, iako sam svestan činjenice da to jako dugo nisam radio. Svejedno, odvajam se od zemlje i bližim se obruču. Tu sam, u ravni obruča, tri metra i pet centimetara visine, lebdim i razmišljam kako što efektnije da ubodem loptu u koš. I onda ROK! Sabio sam je kroz obruč kao parnim čekićem, i nastavio da lebdim još nekoliko sekundi. Znao sam u snu da je to samo san, ali bilo mi je dobro jer sam opet poleteo, makar i toliko kratko. I nisam imao nikakva pomagala, samo sam se odrazio dovoljno jako.

LETENJE ŠESTO

Hodnik je dugačak i visok, a mi idemo njime i idemo i idemo... Na plafonu se roje neki gadni insekti i to moju pratilju jako uznemirava. Kaže mi da nekako regulišem situaciju, strah je i ne želi više da ide sa mnom. Zagledam se u plafon, od poda je udaljen barem pet metara, sve na njemu ukazuje na barok, osim tih insekata koji se sve više umnožavaju. Dok sam gledao u njih, samo sam doleteo do gore. Prethodno se nisam čak ni odrazio. Doleteo sam tek tako. Insekti nisu pobegli. Gledali smo se, nije bilo panike, čak ni gađenja. Mnogo više nego insektima bio sam fasciniran svojim poletanjem, i u snu sam mislio da je to ipak samo san. Odozgo sam smirivao svoju pratilju i objašnjavao joj kako se nalazimo u snu, i da ne želim da sletim, jer sam napokon opet u vazduhu. Osećao sam se neodređeno, ali vuklo je na sreću i ustreptalost, kao kad sam imao sedam, osam, devet godina.

...you always smile but in your eyes your sorrow shows...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vOR_jq9M53c[/youtube]

LETENJE SEDMO

Ničim izazvano, a desilo se na igralištu s kojeg sam prvi put poleteo. Otkrio sam izvor energije koja me uzdiže i omogućava mi da letim. Nalazi se ispod vrha lobanje, sa unutrašnje strane. Malo iznad mozga i malo ispod donje strane spoja parijetalnih kostiju. Mogao sam da manevrišem u vazduhu kako god sam hteo, bez da ulažem ikakav trud ili da se trošim na bilo kakav način. Naravno, odmah sam uzleteo do krovova okolnih zgrada, tamo napravio pauzu a onda se lansirao nebu pod oblake. Pri tome sam neprestano sebi govorio kako to ni u kom slučaju ne može biti san, jer su se perspektive, uglovi, čak i senke, neprestano menjali, onako kako sam ja menjao položaj u vazduhu. Previše realno za san, zaista previše realno. Čak me ni buđenje nije ubedilo da sam sanjao. Ej, najzad sam poleteo baš onako!

Idemo dalje...
oci boje meda

Post by oci boje meda »

Ej ti svojeglavi
Prva prvom i prvi prvoj.
Ustvari mislila sam
ja prva, a ti ispred.
Lepo te je pratiti kao
svojeglavo biće koje se
samo sebi znanim, zakonima i
prostranstvima kreće.
Sopstvenim nagonima.
Nikada tačno, ne znaš gde si.
Nikad ne znaš, gde sam.
Hipnotiše to posebno...
ili kada dva bića levitiraju
iznad glave pobednika.
Kakav osecaj, kazes...
Hipnotiše i to. Da!
Zaslepljeni zracima letnjeg popodneva mrko se gledamo
glumeći da smo ozbiljni.
Osmeh i reči:
Ajd sad malo po Dunavu da hodamo!
Stavljam naočare za sunce i neobavezno dodajem:
Obožavam miris baš te reke.
Vooodi svojeglavi.
Pitaš me o kakvoj jednačini se ovde radi?
Složni svojeglavi2=ipak ostaju njihoglavi, naravno, opet na kvadrat, podrazumeva se.
Skraćeno: s2=o+nj2 (ovo onj je mozda sudbinski indikator ko je ipak, za trunčicu više svojeglav. Ili višeglav. Ah neeee njihoglav?
Ono kada se previse njise...ah zaplet sta da ti pricam...
pitas se sta je cilj?
u dubinama sebe?

simon_says

Post by simon_says »

ISTO PETAK

Isto petak, isto uvece, isto ziva svirka (ali dobra), isto zagledan u crno pivo....
- Cao, pisemo razglednicu drugaricama koje su ostale u... (zaboravih koji grad), hoces ti da im napises nesto?
- Daj mi vremena da razmislim.
- Imas 10 minuta.
- Al' si ti stroga... Ja sam Connor.
- Ja sam..... (zaboravih ime)
Nakon 10 minuta... "Guiness ne smeka tako dobro bez vas dve. Puno pozdrava za 2 bliznakinje od jednog...."
- Pa ti si strelac! Hmmm.... A sto ne predjes konacno na ovu stolicu blize meni? Jel' me se bojis?
- Zar covek moze da se boji tako lepih ociju.....? Nego, ja moram polako.... Drago mi je sto smo se upoznali....
- Bas steta sto ides. Znas, ljudi se uvek sretnu dvaput u zivotu...
- Verujem....
- A nada umire poslednja.
- Zapamticu.....

Znas koliko misli moze da proleti kroz glavu kad ides nocu 20 min peske kuci sa MP3 playerom u usima.......
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PbWULu5_nXI[/youtube]
Post Reply