SPEED-da li postoji izlaz

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

mama.king

Re: SPEED-da li postoji izlaz

Post by mama.king »

Pozdrav HRABRA MISTY-sta reci potrebno je mnogo HRABROSTI-VOLJE A NAJVISE LJUBAVI pa se suociti sa istinom i pomoci onima koje volimo do besvesti.Samo nastavite tako i nemojte nikad odustajati.Ovisnicima uvek treba dokazivati koliko ih volimo-znaju oni to ali kad su sredjeni ili kako se to vec kaze neznaju ni ko su -ni gde su.nemoj odustati od doktora i za sve lekove ces dobiti odgovore od doktora.Treba jos mnogo da se borite-koliko vidim tek par meseci je o.k.To je teska borba i neveruj nikom ko mu prilazi i nepustaj ga samog od sebe nigde-zelim vam mnogo uspeha i da svojom ljubavi pobedite to zlo koje hara svetom. NEPOSTOJI JUCE-NEPOSTOJI DANAS-POSTOJI SAMO SUTRA!
misty

Post by misty »

Hvala vam mama na podršci puno!
Jao kažete da sam hrabra i ja sada posle svega mislim da jesam ali nisam se baš uvek tako osećala...mnogo puta sam htela da dignem ruke od svega, da jednostavno pobegnem..ali ipak nisam...i sada je hvala Bogu sve u redu samo se nadam da će zauvek tako i ostati, odnosno da će on uspeti!

Inače razgovarala sam sa njim i dogovorili smo se da kroz nedelju dana otpilike krećemo u ordinaciju Singidunum na terapije/seanse, jer mi se ovi u Drajzerovoj ne dopadaju nikako, sve se svodi na odlaske kod njih jednom u tri nedelje na po 15 min, a mislim da su u procesu lečenja ti razgovori sa psihijatrom najbitniji...Tako da smo se odlučili za Singidunum, za njih sam čula da su najbolji, to su mi potvrdili i mnogi ovde sa foruma, tako da sam jako zadovoljna i srećna što uskoro krećemo kod njih!

Kako ste vi? Kako je sin? Jel možete u opšte da imate kontakt sa njim dok je u komuni?

Veliki pozdrav!
mama.king

Post by mama.king »

Pozdrav misty-moj sin je zasad dobro-mi samo mozemo nazvati i informisati se o njemu u odredjeno vreme-nikakav drugi kontakt nije dozvoljen-izvini neznam bas koliko smijem pisati o nasim kontaktima pa ti iz tih razloga dajem ovako oskudan odgovor.Svakako ti mogu reci da je dobra komuna i da su svi koje poznajem rekli samo reci hvale-komuna je Bastasi i ima ovisnika i iz srbije a sve mozes naci na web-site.www.izaberi-zivot.rs.ba Misty ako zaista covek zeli nekom pomoci potrebno je mnogo hrabrosti,ljubavi i odricanja sebe-svako dobro!
misty

Post by misty »

Apsolutno se slažem sa vama sa ovim poslednjim što ste rekli, bez svega toga ne može se ni pomoći ovisniku!

Čula sam za tu komunu gde je vaš sin, koliko god da vam nedostaje bitno je da znate da je u pravim rukama i da je to najbolje mesto na kome može da bude...verovatno bi vam bilo lakše da možete ponekaa i da ga čujete ali dobro... sigurno vam je i dovoljno kad vam samo kažu da je dobro!

Vi ste zaista divna majka..videla sam da ste odmah otvorili i novu temu kako se ponašati prema ovisniku kad izadje iz komune, iako je on tamo tek mesec dana, ali to mnogo govori o vama, jako ste požrtvovani, odlučni, ništa ne prepuštate slučaju, ne gubite vreme i vrlo ste ozbiljno shvatili problem svog sina...svaka vam čast zaista!
na žalost nisu svi roditelji takvi i ponekad im je potrebno mnogo vremena kako bi prihvatili da je njihovo dete u problemu..

Puno vas pozdravljam i ljubim!
I pišite!!! PDT_Love_18
Rafael Nadal

Post by Rafael Nadal »

Nemoj da ga ostavis....... ako ga volis budi uz njega i pomozi mu kako god umes i mozes.... Mislim da i on tebe voli po toj tvojoj prici ne bi bio sa tobom.. Taj speed mu je samo pomogao da se skine sa HEROINA takozvanog UBICE MEKOG SRCA>>> ako je to uspeo ostavice i speed

JA SAM UZ TEBE>>!!!! NE OSTAVLJAJ DECKA BUDI UZ NJEGA I JAVLJAJ STA SE DESAVA>>>> pomoci cu koliko mogu ........
misty

Post by misty »

Hvala ti Nadal na podršci puno!

Ma neću da ga ostavim mnogo ga volim i iz sve snage se trudim da mu pomognem...Za sada je dobro, ali ja stalno insistiram da mora da krene sa ozbiljnim terapijama kod psihijatra, znači svakodnevno viđanje...Ima i dalje česte promene raspoloženja, nekad je super a nekad upadne u depresiju..Nervira me i to što je mrzovoljan, odnosno neće da radi, da traži posao, a ja mislim da bi mu to puno pomoglo u lečenju, ne bi imao mnogo slobodnog vremena da razmišlja o ko zna čemu...Ali dobro, čekam da krenemo u Singidunum, pa se nadam da će biti bolje.
Pisaću!
:smt006
Andrijana

Post by Andrijana »

Misty, sta se desava, kako zivis?

pozdravi,

A.
misty

Post by misty »

Ej draga, pa baš si me prijatno iznenadila što si ponovo na forumu.Nismo se dugo čule.
Kako si ti? Šta se dešava kod tebe? Pretpostavljam da je sve u redu.

A ja, pa hmm..ajde da kažem dobro sam.
Mada se stvari kod mene nisu dešavale baš kao što sam planirala.
Ukratko rečeno, od mog poslednjeg pisanja, on je ponovo napravio recidiv, ovoga puta sa travom.Uzeo je nekoliko puta pa prestao, pa ponovo nekoliko puta i onda počeo da je konzumira svakodnevno.Ceo taj period odlazi u Drajzerovu, govori da uzima travu, doktori mu uvode još jaču terapiju.Međutim on i dalje ne može da prestane.Odlučuje se ponovo za bolnicu, međutim tamo ostaje kratko, jer mu se znatno pogoršalo zdravstveno stanje i to zbog kako se kasnije ispostavilo greške lekara, odnosno zbog uvođenja pogrešnih lekova.
Od izlaska iz bolnice je dobro, odnosno ne koristi drogu, čist je.
Ne oseća se loše, mada je nekako amotivisan i to je ono što mi se nikako ne dopada.Nema želju da radi, samo bi ležao, gledao tv i to je to.
Od skoro je krenuo kod novog psihijatra, odnosno ima kombinovane seanse sa psihijatrom i psihologom (naravno ne u Drajzerovoj), pa verujem da će ga motivisati da krene da radi na sebi, da će se malo angažovati i tako..
To je to, ukratko...
Andrijana

Post by Andrijana »

Sto ne probas da ga uslovis da uradi nesto konkretnije sa sobom......Kod mene je tek dalo rezultate kad sam iscenirala odlazak i bila kod matorih par dana.To njegovo lecenje, moras priznati muci i njega i tebe....vruce hladno, kao igra macke i misa.Komuna bi njemu dala adekvatan tretman, a tebi vreme da se vratis sebi....

sve najbolje

A.
Andrijana

Post by Andrijana »

....A kod mene je, HVALA SVEMOGUCEM dobro, ne kazem idealno, ali dobro.Od izlaska iz komune dosta toga smo promenili i menjamo svakodnevno u svojim zivotima uz Boziju pomoc...Prati nas more blagoslova , ali i izazova, teskoca...Imamo mir, imamo stabilnost....i dok je tako dobro je.....Tesko je to objasniti u par reci: nikad manje novca nismo imali, nikad Ivan gori posao nije radio...a opet nikad ispunjeniji i zadovoljniji nismo bili...i porodica nam raste i u duhovnom i u fizickom smislu....Hvala Velikom, jos jednom.....
Post Reply