Retro

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

heroinapg

Re: Retro

Post by heroinapg »

..da se izvinim-ne tebi nego sebi sto sam qcala ovud-Ja ne bih bila mirna..Zelim ti sve najbolje/ tablete Vitamin C pijem..Trijezna sam..Mozes sve..Svako dobro!
MANS0N

Post by MANS0N »

goldy wrote:PRIJATELJU!Oprosti,oprosti što sam slabić,oprosti što sam uvjerila sebe,a samim tim i tebe,da mogu,da hoću,da mi je dosta!Izvini na potrošenom vremenu!Jedino iskreno što ti mogu reć je da mi puno značiš i molim te da nastaviš radit to što radiš,možda nekom,ko nije šupak ko ja pomogneš.Bez šupljiranja,stvarno mi je žao!
Jesi ti sega ,kad bih ja tako odustajao ne bih nikad nigdje stizao.Nego de se javi.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
heroinapg

Post by heroinapg »

Mansone, kad vec kontaktiras s ljudima koji nemaju obraza da se zacrvene, pitaj i zasto ja poludim kada mi se spomene porodica. Pogotovu tata. Ne mislim da si ti kriv i da si namjerno to uradio, cakstavise, toliko je providno da se vidi cak iz Crne Gore
tebi hvala na jos jednom podebljanom postu-od srca.
Meni niko nije kriv sto sam se drogirala. Apsolutno niko. ja sam kriva. Jedino ja. posto vidim da pratis 12 koraka (Samo meni kretenu nije jasno gdje ih pratis..i gdje cete te ljude odvesti?!)-onda znas da si ti prvo pronasao drogu, a onda ona tebe..
ponudila sam ti da obaramo ruku..Nasalila se nakonto sporta..Ne brini ti za moje padove..vec sam ti napisala da sam trenirala i aikido i naucila da padam?! Il nisam podebljala to?!
MANS0N

18.11. Samootkrice

Post by MANS0N »

“ 10. Korak nam pomaze da ispravimo nase zivotne probleme i zastitmo se od njihovog povratka”

Nasi indentiteti, kako mislimo i osjecamo, su formirani nasim iskustvima. Neka iskustva su nas ucinili boljim ljudima, druga su nam prouzrokovala sramotu i neprilike ; sva ona su imala uticaja na to ko smo danas. Mozemo vidjeti prednost u znanju stecenom u ispitivanju nasih gresaka, koristeci ovu mudrost da nas vodi u odlukama koje cemo donjeti danas.

Prihvatanje nas samih, znaci prihvatanje svih stajalista o nama - nase imovine, nasih mana, nasih uspjeha i nasih poraza. Nerjeseni osjecaji srama i krivice mogu nas paralizovati , onemogucavajuci nam da idemo naprijed u nasim zivotima . Neke od najznacajnijih ispravki koje mozemo uciniti za greske nase proslosti je jednostavno da danas cinimo drugacije. Borimo se za napredak i mjeru naseg uspjeha poredeci ko smo bili i ko smo sad.

Ljudi smo, i mi cemo nastaviti ciniti greske, kako bilo, ne trebamo neke iste ciniti opet i opet. Pogledom u proslost i realizujuci to sto smo promjenili i koliko smo sazreli, nacemo nadu za buducnost. Najbolje je tek pred nama.

SAMO ZA DANAS: ucinicu najbolje sto mogu sa onim sto imam danas. Svaki dan cu nauciti nesto novo sto ce mi pomoci sutra.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
oci boje meda

Re: 17.11. Hodajuci kroz bol

Post by oci boje meda »

MANS0N wrote:
“ne moramo koristiti vise nikad, bezobzira kako se osjecali. Sva osjecanja ce na kraju proci.”

Boli, kao nikada prije. Ustajes iz kreveta poslije neprospavane noci, pricas sa Bogom, i jos uvijek se ne osjecas bolje. “ Procice” mali glas ti kaze. “kad” pitas se, ipak gunjdjas i ides dalje

Prebacujes se u auto, odvrces radio do kraja samo da necujes svoje misli. Ali, ides pravo na posao i ne mislis uposte o koristenju droga.

Tvoja unutrasnjost se osjeca kao da gori. Upravo kad bol postane nepodnosljiva, ostajes njem i miran. Ides na sastanak i zelis biti sretan kao sto se ostali clanovi cine. Ali ti se ne povlacis.

Places jos vise, zoves sponzora. Vozis do prijateljeve kuce i ne pimjecujes cak ni ljepotu ambijenta zato sto je tvoj unutrasnji ambijent tako mracan. Mozda se neces osjecati bolje poslije posjete prijatelju, ali u krajnjem slucaju nisi posjetio svog dilera

Slusas 5. korak. Djelis na sastancima. Gledas na kalender i skontas da si prosao jos jedan dan cist.

Onda se jedan dan probudis, pogledas vani i skontas kako je ljep dan. Sunce sija. Nebo je plavo. Duboko udises, smijes se opet i znas da je stvarno proslo.

SAMO ZA DANAS: nebitno kako se osjecam danas, nastavljam sa oporavkom!
KADA CE PROCI?! KADA?!?!kad cu se probuditi i videti sunce da sija, a ja se iskreno smejati!?? koliko treba vise da prodje!!!??? ne mogu vise ovako.....kao da nisam ziva....
pitas se sta je cilj?
tvoja spremnost da krenes.
sta znaci smiriti potrese
u dubinama sebe?
znaci:ugasiti glas.

M.Antic Hodajuci na rukama
heroinapg

Post by heroinapg »

Aloha!OBN..Mozes SAMO DANAS!
MANS0N

Post by MANS0N »

Treba neko vrijeme.Nekad i mjeseci.Medjutim,svaki dan je laksi,ljepsi i bolji.Jebiga napravili smo veliku gresku,veliku stetu.I na nama je hocemo li da nastavimo da je pravimo i napravimo OGROMNU GRSEKU jer smo picke,ili cemo stisnuti i pregrmiti neko relativno kratko vrijeme.Vecina narkomana su picke-u tome je problem.Zato je procenat mali.Ti si na dobrom putu.Znam da boli,ali i treba da boli,znaci da dobro radis.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
goldy

Post by goldy »

..
Last edited by goldy on Wed Jun 24, 2009 9:26 pm, edited 1 time in total.
Baba Naca

Post by Baba Naca »

O MA:SONEeeeeeeeeeeeee
Pa jbg, imas li ovih meditacija il nemas?
Ako imas DAVAJ...
E poslacu ti na PP moj mail, ako hoces pa mi bar tako posalji vise ako mozes i ako hoces,
aj,...ljubi baba :wink:
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
MANS0N

20.11. pronalazak ispunjenja

Post by MANS0N »

"Mi nismo bilo orjentisani prema prema ispunjenju;bili smo fokusirani na praznocu i bezvrijednost svega toga"

Bilo je vjerovatno stotine puta za vrijeme nase aktivne ovisnosti da smo pozeljeli biti neko drugi.
Mozda smo i prizeljkivali da mozemo mijenjati mjesto sa nekim ko posjeduje lijep auto ili ima vecu kucu,bolji posao,vise privlacnu djevojku-bilo sta osim onoga sto mi imamo.
Tako ozbiljan je bio nas ocaj da smo jedva mogli zamisliti ikoga u gorem stanju od nas.

U oporavku,mi se mozemo iskusiti razlicite vrste zavisti.Mi nastavljamo porediti nase unutrasnje stanje sa tudjim spoljasnjim i osjecati da mi i dalje nemamo nicega dovoljno.
Mi mislimo da svi,od najnovijeg clana do najstarijeg ,zvuce bolje na sastancima od nas.Mi mislimo da svi ostali mora da rade bolji program jer imaju bolji auto,vecu kucu,vise novca,itd.

Proces oporavka prozivljen kroz 12 koraka ce nas dovesti od stava zavisti i niskog samo postovanja do mjesta duhovne popunjenosti i dudoke zahvalnosti za ono stvari koje imamo.
Mi nikada nebi dobrovoljno zamijenili mjesto sa nekim,jer smo otkrili da ono sto imamo je neprocjenljivo.

SAMO ZA DANAS:Imam toliko toga da budem zahvalan u svom zivotu.Ja cu dijeliti duhovnu ispunjenost koju sam pronasao u oporavku.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Post Reply