Poznajemo se nekoliko mjeseci, skupa smo mjesec dana… Kad smo tek poceli ozbiljnije petljati rekao mi je da je probao sve osim heroina. Inace, on je partyjaner i znam da tu drogu po partyjima nije izbjegavao. I sada kad ode na party kaze mi da se 'zgazio', a ja nikad ne znam jel od alkohola ili… I ne pitam ga to… Da li bih trebala? A znam da bih...
Jednom kad smo razgovarali o tome (tad kad mi je i priznao), rekao mi je da je ta faza iza njega, ali… ne znam zasto… Ja sumnjam… Travu znam da koristi, to me i ne brine toliko… Imam mnogo prijatelja koji puse travu svaki vikend vec godinama. I jeze se od pomisli na neku drugu drogu. Iako, voljela bih da prestane i sa tim…
I alkohol… Pije, svaki vikend… Preko tjedna nikada, ali ne moze otici van bez da se napije. A ja… Ne mogu pricati ni sa kim od ljudi koje poznajem. Rekli bi mi da sam luda jer sam s njim… Ne bi me razumjeli… A meni je do njega stvarno stalo, stvarno je drag, iskren, savrsen decko… ako izuzmemo gore napisano… Mislim, da nije htio, nije mi ni morao spominjati tu drogu. Ja ionako premalo znam o svemu tome. Nisam cak ni joint nikad zapalila.
Zeljela bih razgovarati s njim o tome, a ne zelim ga napadati… Nisam osoba koja ce postavljati neke ultimatume… Zasto pisem ovdje? Jer me strah… Da se zaljubim, a da mi se on otvori nakon nekog vremena i da saznam stvari koje ne zelim…
Zavrsio je faks, radi… Ima 25 godina, svoj stan, svoja primanja… Ne znam… Jos jedna stvarcica… Pricala sam s prijateljicom koja je bila s ovisnikom… Rastapao se samo kad je bio na necemu, a moj… Pa recimo da sam najljepse poruke dobila oko 3, 4 ujutro… I jos nesto, mislim, nije da vjerujem u sudbinu... Ali nakon tog razgovora s frendicom koja mi je rekla da budem oprezna kupila sam jedne 'zenske' mjesecne novine... I taman trebam se naci s njim... A u novinama clanak o tome kako se boriti s deckom koji ima problema s drogom...
Mislim da cu biti lose shvacena, cak i sama kad procitam post, zvuci sve puno gore nego sto jest. Ili ja jednostavno ne zelim vidjeti neke stvari? Ili dramatiziram kao i inace…? Ne znam, necu se cuditi ako i ne bude odgovora na mojoj temi… Tu su ljudi s pravim problemima… A ja… Ja ni sama ne znam imam li problem ili ne… I znam da bih trebala razgovarati s njim, ali kako da nacnem bezbolno tu temu…? I lako je reci, razgovaraj s njim... Puno teze je naceti temu...