Da, rado debatujem. Više s inteligentnim ljudima ali vjerujem da od svakog mogu nešto da naučim.
Za mene je i to dio recovery-a, da što više logično i racionalno razmišljam, jer ako je ovisnost autodestruktivna onda je iracionalna. Tako sam nekako presto pušenjem, nije racionalno jer nema efekat, u smislu ne osjećam se bolje, samo uklanjam simptome blage krize uzrokovane duvanom. Ustanovio sam da sam lagao sam sebi da uživam u pušenju, jer nema niakvog užitka, niti su me cigarete smirivale, nit sam se njima koncentriso. na žalost, za razluku od dopa, kriza od cigara je skoro neprimjetna fizički, a psihički potpuno podnošljiva, ne znam kako jim je uspjelo plasirati mit, da je prestati pušiti teže od prestati heroinom, ali pušači u taj mit vjeruju. Bar narkomani znamo kako stvarno izgleda kriza pa imaš usporedbu i vidiš kako j kriza od cigareta pičkin dim.
Znam da neki u AA intelektualiziranje smatraju overanalyzingom ili što već, i postulat je, da nas je takav način razmišljanja doveo gdje god smo, ali nema veze, ja, osim par etičkih, nemam fiksna ubedjenja, dobar argument i menjam mišljenje.
Narkomanija je IZLEČIVA bolest
Moderator: sanela
Re: Narkomanija je IZLEČIVA bolest
E vidis to zadnje sto si rekao bi moglo da ti spasi dupe.A mislio sam da li samo debatujes,tj da li ces i poduzeti nesto konkretno?
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Pa vidi, sad spuštam Substitol, a čak ću ići na NA sastanak sutra jer nešto znam iz iskustva, lakše je ostati čist ako nisi sam u tome, prošli nas je put bilo dvojica i bili smo si od velike pomoći, stalno smo se zvali i drug drugome bili potpora. Jebiga, kad sam ja relapsiro i on je, ali da grupa kao princip radi neosporivo je.MANS0N wrote:E vidis to zadnje sto si rekao bi moglo da ti spasi dupe.A mislio sam da li samo debatujes,tj da li ces i poduzeti nesto konkretno?
Da li bi radije vidio da NA ima neku drugu teoretsku osnovu? Da. Jesam li spreman probati i to unatoč tome, da se ne slažem sa koracima? Apsolutno, osobito pošto, kako razumem to što ste mi ovdje rekli i pm'ali , koraci per se su više manje simbolika, neka stara tradicija koja se teško menja, ali efekat grupe zavisi od ljudi.
Super je to sto ces otici.Ne ocekuj da odmah sve shvatis(ne mislim na tvoju racionalnu percepciju,vec da osjetis efekat),hocu reci daj programu sansu da radi,jer svemu treba malo vremena.Ali kao sto si rekao,grupa sama po sebi bi trebala da ti omoguci apstinenciju.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
zasto je nestala struja??Pocela je heroinpg da pise po ovoj temi. Elem, posto Narkomanija jeste izleciva bolest, ja sam postavila u Tvom topicu sasa_Ex-topic "Jedna molba" da ne brljamo po ispovijestima..Nismo svi pisali u istom stanju, zbivanju..tubalkainGrupe samopomoci! to brate! Nek ti je srecan 1. satanak. E taj nikada neces zaborviti..mozete pogledati njegovu ispovijest-start na forumu..
Vjerujem mislim-cu da mislim da svako-ama bas s v a k o zasluzuje sansu...Niko od nas (da nas ne nabrajam?) se nije skinuo a 1 nacin, iz 1. Nekome je vise odgovarao jedan, drugom drugi..Ja sam samo zavisnik koji apstinira. +odudaram od teme, al nemam vremena da na PP pojedinacno odgovaram..NISTA NE UZIMAM! Ne radim ni za FBI ni za CIU. Nemam nista ni sakim s foruma!
Sliku sam postavila bia na http://www.aasrbija.com Pored ostalog, iz postovanja prema joesspappi i (BAkuti) koji je jedan od ljudi koji su mi najvise pomogli dok sam bila pionir na forumu. Nisam ja oborila forum (odgovori na PP). Samo sam prijavljivala greske (iz daljine-ne vidim se, samos e vidi zensko-a sve je to isto kad se ugasi svjeto)sasa-znas da ne diram Tvoju porodicu. pozdravi Maju (koju "znam" iz ispovijesti")...
Pisem i pisacu na ovom forumu...dok...Meni je vise forum i ljudi s njega pomogli...nego... Da ne bih brljala i o jadu zabavljala nasu (necu se vise tobom pokrivati)sanelu..molim da prvi procitaMo, pa komentarisemo..pozdrav svima od jednog zavisnika ne zavidnika!
Vjerujem mislim-cu da mislim da svako-ama bas s v a k o zasluzuje sansu...Niko od nas (da nas ne nabrajam?) se nije skinuo a 1 nacin, iz 1. Nekome je vise odgovarao jedan, drugom drugi..Ja sam samo zavisnik koji apstinira. +odudaram od teme, al nemam vremena da na PP pojedinacno odgovaram..NISTA NE UZIMAM! Ne radim ni za FBI ni za CIU. Nemam nista ni sakim s foruma!
Sliku sam postavila bia na http://www.aasrbija.com Pored ostalog, iz postovanja prema joesspappi i (BAkuti) koji je jedan od ljudi koji su mi najvise pomogli dok sam bila pionir na forumu. Nisam ja oborila forum (odgovori na PP). Samo sam prijavljivala greske (iz daljine-ne vidim se, samos e vidi zensko-a sve je to isto kad se ugasi svjeto)sasa-znas da ne diram Tvoju porodicu. pozdravi Maju (koju "znam" iz ispovijesti")...
Pisem i pisacu na ovom forumu...dok...Meni je vise forum i ljudi s njega pomogli...nego... Da ne bih brljala i o jadu zabavljala nasu (necu se vise tobom pokrivati)sanelu..molim da prvi procitaMo, pa komentarisemo..pozdrav svima od jednog zavisnika ne zavidnika!
Ljudi jel vama djeluje kao da je ova cura na necemu?Ali ono bas i da je nosa?Mislim je li to samo do mene?heroinapg wrote:zasto je nestala struja??Pocela je heroinpg da pise po ovoj temi. Elem, posto Narkomanija jeste izleciva bolest, ja sam postavila u Tvom topicu sasa_Ex-topic "Jedna molba" da ne brljamo po ispovijestima..Nismo svi pisali u istom stanju, zbivanju..tubalkainGrupe samopomoci! to brate! Nek ti je srecan 1. satanak. E taj nikada neces zaborviti..mozete pogledati njegovu ispovijest-start na forumu..
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:heroinapg wrote:..NISTA NE UZIMAM!
Baba je tabletoman i alkoholicar!!!
SHVATILA SAM TO, PRIHVATILA I SADA APSTINIRAM.
Sama sam morala to da odlucim, niko me nije terao, nisam mogla vise da podnesem da me ljudi PROZIVAJU,
a ja da se pravim blesava i normalna.Oni nisu ludi!!! JA sam nakrkana.
Shvatila sam da su me provalili, kako ukucani, tako i oni koji sa mnom komuniciraju
u bilo kojoj sredini, makar i virtualnoj.
Prestala sam sebe da lazem, prihvatila problem i
OTISLA U AA
To je moj put....jedini...

Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
sasa..oces ti podrzati i pridruziti se svojim sugradjanima na konvenciji?! Primjerom pokazati . jer narkomanija jeste izleciva. Izvini, nisam vidjela tvoj komentar, sem nesto u vezi rucka i cijene..Vjerujem da bi tvoje prisustvo znacilo Konvencija zavisnika-definisana kao AA-al bice dosta zaviznika od droge-kako se prica po forumu. al u price ne treba vjerovat..
(oprosti sto se mijesam-ipak smo se mi otcijepili
Evo se kao pravi "narkoman" pokrivam.kasljuc kasljuc Svako dobro!
(oprosti sto se mijesam-ipak smo se mi otcijepili

Naravno da ću svratiti, biće mi vrlo drago da upoznam još ljudi koji su u istoj borbi. A ne vreujem da će moje prisustvo išta posebno značiti konferenciji, nisam ja nikakav poseban faktor...
SAMO CEO ŽIVOT...
Niko individualno nije poseban faktor.Konvencija jeste.."Misli globalno, djeluj lokalo". "svratice" ljudi sa ex Yu prostora, koji ce prevaliti put dug, ali..
jbg. pitala sam jer bih ja bila presrecna i ne bih svratila, vec doprinijela kolko bih mogla, pa da se to desi i za deceniju, da ovdje organizuju nesto sl. Ni topic, ni cilj..Promaslila sam.Tablete su cudo.nije 1. jeste poslednji put-na kvadrat. Mozda od Vitamina C. Moje ni s jednog aspekta nije bilo da se mijesam Tablete su cudo.nije 1. jeste poslednji put :wink
Nije iznenadjenje odgovor.Hvala na odgovoru! to je "SAMO" CIO ZIVOT
Cisto sam te pitala posto Narkomanija jeste IZLEČIVA bolest ...
jbg. pitala sam jer bih ja bila presrecna i ne bih svratila, vec doprinijela kolko bih mogla, pa da se to desi i za deceniju, da ovdje organizuju nesto sl. Ni topic, ni cilj..Promaslila sam.Tablete su cudo.nije 1. jeste poslednji put-na kvadrat. Mozda od Vitamina C. Moje ni s jednog aspekta nije bilo da se mijesam Tablete su cudo.nije 1. jeste poslednji put :wink
Nije iznenadjenje odgovor.Hvala na odgovoru! to je "SAMO" CIO ZIVOT
Cisto sam te pitala posto Narkomanija jeste IZLEČIVA bolest ...