Moj decko..

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

surferica_17

Moj decko..

Post by surferica_17 »

Ja imam 21 godinu, moj decko 30.. zajedno samo godinu dana.. on je hm ljieceni ovisnik.. vec je ugradio 4 implanta u jednoj privatnoj klinici u srbiji, garantirao da je cist, da ne uzima nista.. bila sam uz njega potpuno..vjerovala.. dok nije isao na zadnju kontorolu prekjucer i kad su mu vadili krv dosao je pozitivan rezultat na opijate. Priznao je da je zadnje vrijeme pio tablete za spavanje..ali ja neznam tocno koje doze je uzimao (skrbnik mu je mama, a ni ona nije znala da to uzima).. i sad je morao ostat tjedan dana da se procisti da bi mu mogli staviti 5 implant.. i onda za 3 mjeseca jos jedan pa jos jedan.. mene iskreno zanima dali uzimanje tih tableta za spavanje moze smatrati nekim trenutkom slabosti pa je kliznuo ili moze biti stvarno jednostavno da nije mogao spavati i da mu je doktorica to prepisala.. mada iskreno se pitam zasto nije uzeo neke biljne?! ..ludim, on je u klinici i nema mogucnosti da kontaktiram s njim..i sva moja pitanja moraju cekat..a to tada ludim..
help.. vi ste barem objektivni :)
..a vec kad pisem, moze jos jedna informacija? moj decko po rukama ima oziljke od cigareta.. zasto? jel to ima veze sa ovisnosti nekom? stvarno ja sam mlada i nikad nisam imala iskustva.. pomozite mi, molim vas jer neznam niti kako bi se postavila.. :roll: :cry: :pray:
p.s.mi se stvarno jako volimo i ne zelim ga izgubit zbog glupe droge!!!!!
goldy

Re: Moj decko..

Post by goldy »

...
Last edited by goldy on Sat Nov 15, 2008 11:06 am, edited 1 time in total.
surferica_17

Post by surferica_17 »

pitala sam doktoricu opce prakse i specijaliste za laboratorijske nalaze, i kazu da tbl za spavanje se pokazuju u krvi kao opijat 2-4 dana nakon jednog uzimanja.. kako god i to je vrsta droge :)

..ja imam povjerenja da ce sve bit ok..
joesspappa

Post by joesspappa »

Ako mu je doktor koji mu je stavio implant, dao da pije neke lekove preko implanta, veruj mi da ti lekovi ni u kom slucaju nisu opijati. Implant upravo tome i sluzi, da bi sprecio dejstvo opijata. Kod prevelike kolicine unetih opijata, preko implanta, dolazi do overdose-a, odnosno cak i klinicke smrti. Ne verujem da bi se neko igrao sa tim. Osim njega samog. A tablete za spavanje uglavnom i skoro nikad ne sadrze opijate. A krv ne laze...
Osim implanta, planirate li jos neku vrstu pomoci!?
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
saša-ex

Post by saša-ex »

Nisu nikakve tablete, nego sigurno heroin ili nešto slično. I dalje te laže.
SAMO CEO ŽIVOT...
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Drogira se.
Potpis.
surferica_17

Post by surferica_17 »

Uh, ubili ste me u pojam.. ali pitala sam doktore i realno je to da je od tableta za spavanje.. zasto mislte heroin??!! kako da se sad postavim? ..da samo znate kako mi je tesko..
YugoStar

Post by YugoStar »

Ma znamo,jebiga.
Nego uzmi malo vremena i citaj po forumu.
Vjeruj mi da ces naci dosta odgovora i da ces bar rjesiti neke nedoumice.
Sve sto ti ne bude jasno slobodno pitaj,ali se i pripremi na razne odgovore.
Sve u svemu,dobrodosla :!:
:D
joesspappa

Post by joesspappa »

surferica_17 wrote:Uh, ubili ste me u pojam.. ali pitala sam doktore i realno je to da je od tableta za spavanje.. zasto mislte heroin??!! kako da se sad postavim? ..da samo znate kako mi je tesko..
Pitas zasto, a bio je pozitivan na opijate i to na testu krvi!? Ko je ovde lud!?
Veruj doktorima i sestrama, ako ce ti biti lakse. Ali upravo time podrzavas njegovo drogiranje. Treba da se distanciras od njega i porazmislis malo o sebi. Ovde na ovom delu foruma, bar, imas milion prica suovisnika i njihovog postepenog otreznjenja... pozzz
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
jana

Post by jana »

»Postepeno otreznjavanje«dolazi sa iskustvom.Valjda treba svako do svojega limita da bude izmanipuliran,pa da se distancira i povuce crtu.Ono u stilu:volim te,ali dovde ti je crta,preko toga ne moze.Moj si najljubljeniji na svijetu,ali nije tvoj zivot vredniji od mojega.Ja idem dalje svojom stazom,a ti svojom.Bolje da se ti srusis sam ,nego da povuces nas oboje...
Eto,tako,djevojcice moja.Kod mene je trajalo pet godina,ali sam se otrijeznila,ostala blizu sebe,samo imala ljubav na strasnoj kusnji.Iz toga «rostiljanja«rodila se jedna velika jacina.To je tvoj decko,a kod mene je bilo moje dijete.Mislim da ce tebi biti lakse.Imas samo 21 godinu.
Post Reply