Retro

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

rajouno

Re: Retro

Post by rajouno »

Pa ne znam dal mislimo na isto?AN u Bg?
PER ASPERA AD ASTRA...
MANS0N

Post by MANS0N »

Ma da na N.A.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
rajouno

Post by rajouno »

pa eto ispiti,ne mogu nikako da uklopim..a previse sam truda ulozila.jbg.
bice konvencija...ljub :D
PER ASPERA AD ASTRA...
Baba Naca

Post by Baba Naca »

O RajoJedina,
Lako je tebi sada da vagas prioritete kada si tako dugo cista,
ja znam da cu biti na konvenciji, jer ako propustim te sastanke,
propustila sam jedini nacin koji znam da se otreznim i ocistim, jbt...
Ljubi Baba, PDT_Love_18
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
MANS0N

Post by MANS0N »

Ima nekoliko dana o necemu razmisljam i nikako da skontam sto je to tako.Zasto za prevaru,ljubavnu prevaru,ne postoji sankcija?Mislim vama,posto je vecina drogirano i varate mame i tate za pare za dop,ovo i nije neka tema ni dilema,nece biti tesko da odlucite da ta prevara nije bitna.Ali ipak jeste.Mislim medju normalim ljudima,jako boli kada partner prevari partnera.Ono, ima ljudi kojima se cijeli svijet vrti oko partnera,ljubavi i tih stvari i kada ih partner prevari,bol je ogromna,ali nema sankcije.Barem ne od drzave.O toj sankciji ja ovdje pricam,ne o bodenju nozem i slicnim stvarima.Ako se,sa druge strane ,parkiras pogresno,kod nas ce ti doc drot i zaljepiti cestitku od 40 KM (20e), ili za bilo sta drugo postoji sankcija.Sta hocu reci,u anglo-sksonskom pravu ,prevara izmedju partnera(osima ko oni nisu bracni) nije uopste regulisana.Mozda neke moralna osuda sa jedne strane,ali sa druge strane odobravanje i divljenje(zavisi sa kim si varao i kako).Ja nisam nesto ljubomoran tip ,kod mene je to vise kompleksaski.Mislim da me cura ne vara,ali i da vara jebiga saznacu i nogiracu je.Bice mi tesko i zao i sve,ali to je stvar povjerenja.Sa druge strane ja sam kao i 95% muskaraca ,stalno se suzdrzavam i lud sam za zenama.Iskreno ne varam djevojku,ja prekinem kada hocu nesto vise,ali znam da je to samo stvar ...pa da se moze omaci.Vrlo lako.Znam i jos jednu stvar,koja je cinjenica.Skoro svi narkomani,mislim na bivse,varaju svoje zene.Pod zene mislim i na partnerice.Rijetko,ali rijetko koji ne.I oni koji to ne rade,samo lazu da ne rade,jer kod njih je dobra ona izreka da prilika cini lopova.Zato ja iskreno kazem da nisam siguran u svoju snagu na tom polju.To sam bio primjetio odmah kada sam se skinuo,to za varanje i primjetio sam da je jako licemjerno biti takav.Pa sam se eto trudio da ne radim i ja to sto.Ali sam onda imao jako burnih raskida sa djevojkom,sto mu na kraju dodje na isto.A volim je,barem mislim.Da se vratim na sankcije i pravo,zato ih nema,barem ne u ovom podneblju gdje mi zivimo?Mada su mi sankcije tipa kamenovanja u Somaliji,koje sam gledao prije neki dan toliko odvratne da bih hladno pobio i zapalio sve one koji su pobornici toga.Bez obzira na rasu,spol,vjeru-svejedno.To je kretenski,ali neka kazna kao za pogresno parkiranje?
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
meki

Post by meki »

jel' se to opet pripremas???
Andrijana

Post by Andrijana »

hehe, zanimljivo razmisljanje!
Pada mi na pamet da ti ustvari zelis da prebacis odgovornost za svoje potencijalne prevare na pravni sistem....i tako izvadis kintu i gotovo....ko da se nista nije desilo....
al valjda ima nesto u savesti sto nas kaznjava , ako emocije prema prevarenom postoje......a opet odnos izmedju dvoje ljudi u vezi stvaraju samo njih dvoje, tako da su pravila samo naizgled svuda ista...
MANS0N

Post by MANS0N »

meki wrote:jel' se to opet pripremas???
Hahaha,lud si!:D
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
MANS0N

Post by MANS0N »

Andrijana,samo se pitam.Ja kazem ono sto mislim jest da je malo nezgodna tema,ali ja mislim da treba pricati o njoj.A kintu mogu izvuci kad hocu,nema sankcija:)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Andrijana

Post by Andrijana »

Ja mislim da sankcija ima samo nisu materijalne....i nisu regulisane zakonom..
Post Reply