Retro

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

sunrise

Re: Retro

Post by sunrise »

ja se tako osjecam kad bi nesto zajebala pa znam da je sve izaslo vani i da mi se lose pise

ps.ovo se nadovezujem na paramparchad
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
YugoStar

Post by YugoStar »

I ja mislim da nalete "neki" dani,ne samo narkomanima.
Meni se rijetko desava sjeb.
I kad sam frisko apstinirao vise me jebuckala pozuda nego depresije i sl.
E sad,jesam li rodjeni optimista ili blenton praznoglavi.....neznam. :!:
Veselo,veselo Zaaagorciii :rolleyes:
:lol:
paramparcad

Post by paramparcad »

sunrise wrote:ja se tako osjecam kad bi nesto zajebala pa znam da je sve izaslo vani i da mi se lose pise

ps.ovo se nadovezujem na paramparchad
pre ce biti promenljivo vreme...
MANS0N

Post by MANS0N »

saša-ex wrote:A ja vec dugo vise nemam taj osecaj, nekih 6-7 godina...
Ma kako nemas Sasa?
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
tubalkain

Post by tubalkain »

Nemojte nas ba plašiti sa ovim, to što opisujete je anhedonija i moguće je uzrokovana zloupotrebom opiata. Da se ne ponavljam, ali ispravna ishrana i aerobni exercise bi to mogli promjenuti.

Inače Dr Amen, autor Change Your Brain, Change Your Life, jako priznati neurostručnjak i psihiatar dosta obećaje. Ja ga još nisam čitao ili gledao, ali mnogi ljudi hvale njegove tehnike. Ovaj je video poučan

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mudf4-ngvUk [/youtube]
vudd

Post by vudd »

tubalkain wrote:Nemojte nas ba plašiti sa ovim, to što opisujete je anhedonija i moguće je uzrokovana zloupotrebom opiata. Da se ne ponavljam, ali ispravna ishrana i aerobni exercise bi to mogli promjenuti.

Inače Dr Amen, autor Change Your Brain, Change Your Life, jako priznati neurostručnjak i psihiatar dosta obećaje. Ja ga još nisam čitao ili gledao, ali mnogi ljudi hvale njegove tehnike. Ovaj je video poučan

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mudf4-ngvUk [/youtube]
Druze t.kain(e da kain,kain)Kako znas sta opisujemo.Ispravno se hranim,imam i one tange za aerobik i nista :D .ocisti se pa onda dr,Amen(cim je takvo prezime obecava garant)Chuj change yor brain...amen
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
vudd

Post by vudd »

saša-ex wrote:I jos nesto,taj osecaj nema veze samo sa narkomanima, vecina ljudi se tako oseca ponekad u zivotu...
Odkud znas?Mislim cist si oko8 god,a 6-7 god nisi ovo imao.Pricao ti neko?
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
MANS0N

Post by MANS0N »

Slusaj T. to je nesto savrseno normalno,bar za mene i nije bolest komplikovanog naziva kako si ti rekao.Ja sam poslije ovog posta otisao trenirati ,izasao vani zezao se i tako dalje.Mi svi imamo kompleks nize vrijednosti i ponekad proradi,kod svih ovisnika i to je tako.To nas kada smo pravilno usmjereni tjera da bolje i vise nego drugi.Kontakt sa Visom Silom nam omogucava i da uzivamo u svojim uspjesima.Ja sam ,kao sto rekoh, poslije popio jednu od boljih kafa (bez secera) i ,nesto me je ovaj dan podsjecao na one misticne dane kada sam se drogirao i znas ono vrijeme je tako kao da u zraku ima nesto vise,neka magija.Sve je usporeno i toplo.I vjetar je super.Ne znam,ali vjerovatno zbog iygovorenog mi je bilo mnogo bolje.A i par ljudi me je nazvalo i kontaktiralo preko p.p.,tako da hvala vam dobri ljudi. :)
A i T,ja cekam,a cekanje je dokono.Ima jos nesto,ja sam lijen.Strasno.Radim i radio sam ,ali svejedno,ako sam u limbu,kao sad,budem opet lijen za par minuta.Tako da i u tome lezi dio problema.Mislim ja ti otvoreno pisem,bez satre kako je sve bajno i sjajno,jer to je prica za glupane.Ali cist zivot definitivno ne bih mijenao ni za sta.Nema sanse.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
tubalkain

Post by tubalkain »

Znam šta misliš Mansone, pa bio sam čist neko vreme, ima neka dva meseca kako sam relapsiro.

Tad mi je terapeutkinja rekla da je anhedonija to što osjećam, ništa me nekako nije veselilo i nisam imao energije.

Al bila je jedna stvar koja mi je tad stvarno promenila dan. Dodje prijatelj i dadne mi motor za par sati. nije baš Harley al onaj veliki Kawasaki, 1400 valjda, i kad ono ideš cestom i vetar puše i bez čelade jebiga, video sam da ima stvari u životu koje me dignu, samo ih moram pronaći. E motor je recimo jedna. bar meni, al' nisam ja neki žešći štediša a i zima je već pa če to morat bit iduče godine,
MANS0N

Post by MANS0N »

A i brate sto se tice ovih amino /kiselina daj uozbilji se malo.Ja to ,kao sto rekoh ,jedem,koristim ih da mi se brze regenerisu misici i tetive,to je obicni poluprotein i od njega me samo ne bole misici i to je to.Nista drugo.Eventualno da mi je poboljsao pamcenje,ali ne bih rekao,mada sam razmisljao o tome.Toga ima jako puno i u hrani,tako da ih ti vec uzimas.Ono amino /kiseline su...ma nije to sad neki cudotvorni lijek,to je samo suplement da se misicno tkivo brze oporavlja.Dobro mozes i malo smrsati. :)
OK imaju stvari koje ce ti pomoci kao motor,fizicka aktivnost,ali shvati ti se skidas sa heroina a nije to nesto malo.To je zajebana stvar i ima veze sa duhovnim stvarima jer se nisi radi biokemije ni navukao.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
Post Reply