Retro

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Svire

Re: Retro

Post by Svire »

sunrise wrote:vrijeme je da se shvate cinjenice koje su istina a to je da se ne moze usporedjivat nekog ko jwe brrijao 2 godine i onog koji brije 20god.taj koji je brijao 20 je odradio sav program u komuni od par godina i bio cist 7 god prije nego je pao. a manson se time ne moze pohvalit....isto tako manson ne zna kako je biti ovisnik 10+godina ili ne daop bog 20+......
Slazem se sa tobom da se ne mogu uporedjivati onaj sa stazom od 2 i onaj od 20 godina. Onoga sto ima staz 2 godine i shvatam nekako, njemu je jos za propadati da bi ukapirao neke stvari, ali onoga sto se klepao 20 godina!!!... stvarno ne znam sta jos treba da mu se desi da bi mu doslo iz guzice u glavu.
MANS0N

Post by MANS0N »

Pa pise tamo negdje,uzmao sam heroin,pa barem 4-5 godina,nisam siguran.I vjeruj bio sam jako navucen.To ce ti reci svaki cist narkoman.E sad,ako ti zelis da vjerujes u nesto drugo...mozes,ali jednostavno -to nije istina.Sunrise ti pises o tom skidanju ima dvije tri godina i jos nisi bila ni na jednom sastanku i ocekujes da ces biti dobro poslije subotexa.A neces.Ona kriza sto si je imama neki dan,pa zar mislis da ih neces imati jos?Zar mislis da ces moci sve to tako sama da izvedes?Hajd misli na to dijete,da njega ne kosta tvoja nepromisljenost.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
sunrise

Post by sunrise »

pa bice ih jos...to je normalno...nemam se ja zasto pravdati sto nisam bila na sastanku osim reci da mi je plan ici...zato sam te i pitala koliko je narkomanija prisutna u tvome zivotu i da li ti imas te momente kad te malo poremweti iz ravnoteze
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
MANS0N

Post by MANS0N »

I ovo sto Svire kaze,onaj sa vecim stazom bi trebao biti u vecoj prednosti.Jebote pa dodirnuo je sva dna koja se mogu dodirnuti.Ja sam bio jako problematican,tako da sam stalno stiskao gas do daske,sto me je i mnogo kostalo.Nisam nikad bio ni kakvim terapijama,i mislim da mi je to i spasilo zivot.Terapije ti samo ukradu par godina i ona odlucnost i svjezina ti nestane.Nisi se ni ti duze drogirala,ili bilo ko drugi,samo se razvlacite po terapijama godinama.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sunrise

Post by sunrise »

pa znas i sam da to ne ide tako, ne funkcionira to tako
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
MANS0N

Post by MANS0N »

sunrise wrote:pa bice ih jos...to je normalno...nemam se ja zasto pravdati sto nisam bila na sastanku osim reci da mi je plan ici...zato sam te i pitala koliko je narkomanija prisutna u tvome zivotu i da li ti imas te momente kad te malo poremweti iz ravnoteze
Ti to bas planiras. :lol:
Nego,ovako ,ako me pitas za crva kako ga zovu,ja ga iskreno nemam.Ne pamtim kad mi je naumpalo tako nesto glupo,a o zudnji da ne govorim.Iskreno ti kazem,jako,jako davno.Samo,morao sam da demistifikujem sve oko droge , kao i drogu samu.U tome je fol.Onako uprosteno kazano.Pitaj me preciznije.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sunrise

Post by sunrise »

pa, znas i sam da cu te pitati. uostalom pogurao si me i do sad dovoljno pa cu te, cini me se jako brzo trebati opet,ako si spreman piomoci i ako si sposoban pomoci mi...nije me sram traziti pomoc.
lijepo je ici tako slobodan kroz zivot nemati demona, ili crva,kako kazes. mozda je i moguce...ja sam vecine dana tako ali vidis ponekad mi malo treba da me se izbaci iz stabilnosti pa se onda spasavam kako mogu...
kasno je
mala je gladna i umorna moram i ja u krevet s njom

pusa svima
Samantha

Post by Samantha »

MANS0N wrote:I Terapije ti samo ukradu par godina i ona odlucnost i svjezina ti nestane.
to je tacno. i ja, nakon par godina posmatranja 'terapija' i lijecenja umalo mislim bolje se drogirati i sve u pm.

a ovaj kako ga neko nazva 'komadic' ide mi na zivce do kraja. hijena. samo se vrzma po temama, nikad nista pametno za reci pa cak ni glupo. ama ne zna covjek recenice sastaviti i samo se jos sagi pali na njega.

sto rece zvrki bas vas fino citati
Be Yourself. Everyone Else Is Taken!
MANS0N

Post by MANS0N »

Stani malo,sjetio sam se necega.Dakle ljetos sam bio zastranio,ali na drugi nacin.Opisivao sam bio to u svojoj ispovjedi.Dakle bio sam se uzoholio,mislio sam da mogu bilo sta da uradim.Ono dosao sam bio do neke tacke gdje sam se bio osjetio da se ne bojim droge,ali i da mogu medju ljudima da radim,bez da sam drogiran,sta god hocu.Bio sam priznat na sve nacine na koje sam htio i sada je bio dosao momenat da ono ....ma uzoholio sam se,to se tako kaze.Nisam ni pomislio da uzimam,ali sam bio pomislio da prodajem.Sva sreca,e zato ja vjerujem da Visa Sila ima neke veze,desilo se par stvari i nisam nista tako uradio.Osjecaj pristajanja u glavi na taj posao je bio isti kao da sam pao,a odbijanja posla kao da ...pa kao tebi juce ,ili prekjuce,kada si mimoisla ekipu koja je posla na semu.I zato sam sad dosta oprezniji.Nas mogu ponjeti ove dvije krajnosti-mizerija ,ili oholost.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sunrise

Post by sunrise »

laku noc
nemojte se poklati do sutra

pusa svima
Post Reply