Terapija u drugom gradu...

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

iron

Terapija u drugom gradu...

Post by iron »

Bok ekipa...

Ne znam gdje staviti ovu temu, ali posto se radi o subu...rekoh ajde, staviti cu ovdje..
Naime, opet stanujem u Zg ali mi je doc ostao u "rodnome" gradu koji je cca 300 km od Zg...pa mi mama svaki tjedan dize terapiju tj. papirologiju i onda subove dignem u Zg. Imam ok doca kod kuce pa mi da terapije za dva tjedna pa je to ok, ali ipak...ne da mi se mamu gnjaviti sa time pa me zanima dali mogu privremeno uzeti nekoga doca u Zg? Zadnji puta kada sam bio u HZZO-u rekli su mi da ne moram "za stalno" prebaciti doca, vec mogu samo privremeno uzeti nekoga. Dali znate mozda kako to izvesti, ali uistinu kako ide...a ne ono "rekla-kazala". I ako mi netko moze preporuciti nekoga doca koji upisuje pacijente u Zg iskreno vas molim da mi javite na PM.....po mogucnosti da je u centru....Runjaninova ili okolica....

Zahvaljujem unaprijed!
iron

Re: Terapija u drugom gradu...

Post by iron »

Hmmmm...sta nitko ne zna!?
MANS0N

Post by MANS0N »

Najbolje ti se skinut,imas pravo dobre sastanke u Zagrebu,iznenadio bi se kako je ekipa dobra. :wink:
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
iron

Post by iron »

Kao sto rekoh, trazim info o privremenom doktoru.
Ipak, hvala na lijepoj ponudi no jos nije vrijeme za to i ne bih o tome.
Znaci, dali mi netko moze reci o toj shemi sa doktorima....samo to trazim...

Hvala...
MANS0N

Post by MANS0N »

Ma ja lakse je da mater dize sub.Ona ce svakako i ako nikog ne nadjes :wink:
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
iron

Post by iron »

Je da, super je mamu gnjavit stalno da mi ide po terapiju....kao da nema pametnijega posla....
I onda kada digne mora ici na bus i autobusom mi 300 km dalje slati recepte...super.....
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Svaki doktor će te primit,kao privremenog pacijenta.Malo papirologije i gotovo u jedno jutro.
Odeš fino u najbližu ambulantu i pitaš,neće te pojesti :D
iron

Post by iron »

Sagitarius wrote:Svaki doktor će te primit,kao privremenog pacijenta.Malo papirologije i gotovo u jedno jutro.
Iskustvo danas iz Runjaninove.....kucam od vrata do vrata i svi me odhebu. Na kraju me primi jedna zenska i pita na kraju dali sam ovisan o kakvim ljekovima, tocnije onako dali sam narkoman....ja kazem da sam na subu i ona me odhebe jer kao imaju ograniceno koliko ovisnika mogu imati. Ok, idem dalje......primi me jedan fini doc i sve rijeseno....samo da odem u HZZO... U HZZO cekam cca 1 h da dodem na red i tamo me lik odhebe jer kaze da ne mogu 2 puta godisnje promjeniti doca. Kaze da moram mjenjati adresu u osobnoj ili se prijaviti da privremeno boravim na toj i toj adresi u Zg...jebeno... I nista, vratim se ja docu i objanim mu sta se desilo i nista.....kaze da rijesim to sa privremenim boravistem i da mu se onda vratim. Super situacija. Sada moram se jos sa policijom hebat i sa tim privremenim boravistem....i sve samo da bih dobio hebenu terapiju....uzas..
sanela

Post by sanela »

iron wrote:
Sagitarius wrote:Svaki doktor će te primit,kao privremenog pacijenta.Malo papirologije i gotovo u jedno jutro.
Iskustvo danas iz Runjaninove.....kucam od vrata do vrata i svi me odhebu. Na kraju me primi jedna zenska i pita na kraju dali sam ovisan o kakvim ljekovima, tocnije onako dali sam narkoman....ja kazem da sam na subu i ona me odhebe jer kao imaju ograniceno koliko ovisnika mogu imati. Ok, idem dalje......primi me jedan fini doc i sve rijeseno....samo da odem u HZZO... U HZZO cekam cca 1 h da dodem na red i tamo me lik odhebe jer kaze da ne mogu 2 puta godisnje promjeniti doca. Kaze da moram mjenjati adresu u osobnoj ili se prijaviti da privremeno boravim na toj i toj adresi u Zg...jebeno... I nista, vratim se ja docu i objanim mu sta se desilo i nista.....kaze da rijesim to sa privremenim boravistem i da mu se onda vratim. Super situacija. Sada moram se jos sa policijom hebat i sa tim privremenim boravistem....i sve samo da bih dobio hebenu terapiju....uzas..
Pa birokratija je čudo jedno. Ne možeš s njom, a ne možeš ni bez nje. Sad znaš proceduru, pa bujrum...
iron

Post by iron »

Da, a najveca je fora ako slucajno vide da imas papir od psihijatra.....ma nema sanse da te prime....hebote, kao da sam ne znam sta.....
No, sva sreca sto ima i ok doktora.....sto se ne bi moglo reci za veliku vecinu u Runjaninovoj....
A nista, lagano od ponedjeljka skupljati papirologiju.
Danas sam bio do sada bez terapije......sada mi je stigla busom.....ma divota mi je cijeli dan bio. Sva sreca sto imam jos malo zdravoga razuma inace bih isao ono zlo ganjat. Hebeno, imao sam manje problema kada sam se rokao za razliku od sada. Ono...ljekarska tajna moj k..... :roll: :roll: :roll:
Post Reply