I poslije njega...ON
Moderator: sanela
Re: I poslije njega...ON
Dobroo jutro,sta ima kako si?
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
.
Last edited by vudd on Sat Jan 17, 2009 12:11 pm, edited 1 time in total.
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
Ma budi oprezan,ali i uzivaj.Pozdrav!
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
- Sagitarius
Puno si ti brate pametan,samouvjeren.Neka,fino je to,kad ponese euforija.Znači,probao si i Subutex,pa znaš kako "razvaljuje".MANS0N wrote:Sigi ja sam majke mi mislo da si ti pametniji.Procitao sam tamo i bilo mi je sega,ali kontam da si ozbiljan, da ces da se skidas od iduce godine.Mislim,sto ti je ta moderna medicina i narkomani poceli da prave planove ko vlade.A sta ti je petogodisnji plan?Da se navuces i skines jos pet puta ,pa da mozes da napises da se nosis sa dopom 25 godina?Bio si i u tim nekim komunama,znas da samo se ocistiti nista ne znaci.Sad da skines fizicku krizu treba ti koliko godina?Kod mene je trajala 5-7 dana,plafon 10.Dobro bude nus pojava jos mjesec,dva,ali nista bitno.A tek onda borba pocinje.A ti klepas subotex i pricas da si cist.Pa kako te nije sramota tako nesto napisati?!Mislim zna se u subotexu ima opijata ja kad bih pojeo jednu tabletu,bio bih praaaaaaavo drogiran,a ti ,ko eto dobro je ne drogiram se vise.I to napisati to nama,e jebote jesi pametan.Kakva tebe pusiona tek ceka....
Kad li je to bilo?
A,gdje sam ja to napisao da sam čist?
Upravo da bih imao što manju krizu,postepeno spuštam subutex,a šta me čeka,vrlo dobro znam.Nastavak borbe,koja će trajati do smrti.
Znam i da dok sam bio čist 7-8 godina u komadu(3.5 godine elvire i poslije),nisam posjećivao nikakve narkomanske forume,a internet koristim još od vremena BBSa i 14.4bps modema,niti imao ikakvog dodira s tim svijetom.Onda sam pomislio,kako je sve gotovo,kako sam izliječen,kako mogu drugima dijelit savjete,popit kavu sa starom ekipom...
Uostalom,to što radim,radim zbog sebe,niko me nije natjerao na terapiju,imam i novaca,i dobrih šema,pa se ne pucam.Metadonsko održavanje su mi nudili bar 10 puta.
Mislim,glupo mi je sad da se nešto tebi pravdam,ti si samo jedan od mnogih "križara" u borbi protiv svakoga tko ne misli isto kao i oni,i usuđujem se primjetiti,s podosta bahatim nastupom.
Jedin što ja želim predočiti na ovom forumu,je,da je glupo pljuvat po ljudima koji su na terapiji,"drogiraju se o trošku države",jer mi znamo kakve su naše borbe i problemi.
Da postoji magična tableta za riješit se ovisnosti,ne bi ni bilo tolio halabuke oko toga,ali svaki način liječenja je dobar,ako ga provodiš kako treba.
Supstitucija je dobra,ako će ti smirit rovca,i dat ti vremena da se posvetiš sebi,blokatori su dobri ako baš ne možeš da izdržiš,komune su dobre,ako imaš muda odradit program do kraja i promijenit kompletno način života,inače,ako ostaneš kraće,samo su za nijansu bolje rješenje,od recimo zatvora,ili samo-izolacije u nekoj vukojebini.
Ja sam je odradio do kraja,muški,ali sam ipak tada bio premlad,da neke stvari primim,i to mi se obilo o glavu.Govorim o stvarima,koje tamo počneš primat tek nakon 2-2.5godine,godinu dana treba samo da shvatiš gdje si,i zašto si tu.Naravno,ovo je okvirno,glupo je to stavljat u nekakve šablone.
I najvažnija stvar-nikad ne reci:"nikad više",jer to je najgora zamka u koju možeš upast.
Heroin svi volimo,više od ičeg na svijetu,možemo mi tarlahat do nemila da nije tako,ali je.Priznat sam sebi da je to tako,je jedan veliki korak naprijed.
Pozdrav,i sve najbolje.
:smt014
Last edited by vudd on Wed Oct 08, 2008 12:25 pm, edited 1 time in total.
.
Last edited by vudd on Sat Jan 17, 2009 12:11 pm, edited 1 time in total.
- Sagitarius
Istina je to što govoriš,to za ljubav prema heroinu je malo "umjetnički izraženo"(baš sam ja veliki umjetnik
).
Mislio sam na strahopoštovanje,koje bi svi koji smo u tom sranju,trebali da imamo prema tom prokletom prahu.
Uzme ti sve,uzme i tebe,i kako poslije svega proživljenog i viđenog u tom svijetu,nakon nekoliko godina apstinencije,razvit nekakav bahat odnos prema tome(u smislu:"Tko,ja?;Ma nema šanse,više nikad...").Čim tako razmišljaš,podcjenjuješ heroin,i on polako počinje opet da plete mrežu,a da nisi ni svjestan.
Ovo su stvari koje sam ja proživio,ne dao Bog nikome,past nakon 8 godina.Probaj samo zamislit koji val emocija,savjesti i pada samopouzdanja me tada obuzeo,a bio sam tako siguran u sebe.
Naravno,nakon toga savjest me pekla do ludila,te sam se sumanuto navukao,nije više bilo "medenog mjeseca" s horsom,fleševa,kljucanja,samo prokleta potreba da mozak utone u zaborav,da ništa ne osjećam,i onda sam tonio,tonio,tonio...
Pa su počeli neuspjeli pokušaji liječenja(detoxi,2 puta nakratko u komunu,promjene sredine),pa svaki put sve gore i gore,pa dilanje,robija...Nakon svega,osatli smo samo ja i ona,jedno jutro se probudili,pobacali pribor,izbrisali brojeve,i krenuli na Subutex.To je bilo prije godinu dana.Tada nisam imao ni nade,ni samopouzdanja,da ću išta uspjeti,ali,hvala Bogu,bar sam dovde dogurao,idemo dalje...

Mislio sam na strahopoštovanje,koje bi svi koji smo u tom sranju,trebali da imamo prema tom prokletom prahu.
Uzme ti sve,uzme i tebe,i kako poslije svega proživljenog i viđenog u tom svijetu,nakon nekoliko godina apstinencije,razvit nekakav bahat odnos prema tome(u smislu:"Tko,ja?;Ma nema šanse,više nikad...").Čim tako razmišljaš,podcjenjuješ heroin,i on polako počinje opet da plete mrežu,a da nisi ni svjestan.
Ovo su stvari koje sam ja proživio,ne dao Bog nikome,past nakon 8 godina.Probaj samo zamislit koji val emocija,savjesti i pada samopouzdanja me tada obuzeo,a bio sam tako siguran u sebe.
Naravno,nakon toga savjest me pekla do ludila,te sam se sumanuto navukao,nije više bilo "medenog mjeseca" s horsom,fleševa,kljucanja,samo prokleta potreba da mozak utone u zaborav,da ništa ne osjećam,i onda sam tonio,tonio,tonio...
Pa su počeli neuspjeli pokušaji liječenja(detoxi,2 puta nakratko u komunu,promjene sredine),pa svaki put sve gore i gore,pa dilanje,robija...Nakon svega,osatli smo samo ja i ona,jedno jutro se probudili,pobacali pribor,izbrisali brojeve,i krenuli na Subutex.To je bilo prije godinu dana.Tada nisam imao ni nade,ni samopouzdanja,da ću išta uspjeti,ali,hvala Bogu,bar sam dovde dogurao,idemo dalje...
Ja cesto kazem: mrzim H ali ga isto toliko i volim...
A da imam strah od njega, to stoji...
Ma sve mi je to nekako pomesano...iako sam nesto vise od tri godine cista skroz...
A da imam strah od njega, to stoji...
Ma sve mi je to nekako pomesano...iako sam nesto vise od tri godine cista skroz...
.
Last edited by vudd on Sat Jan 17, 2009 12:12 pm, edited 1 time in total.
Super ako je tako....