PRAVILNA DOZA SUBUTEXA

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
zrinkam

PRAVILNA DOZA SUBUTEXA

Post by zrinkam »

Što ako osoba sa 4 mg i dalje povremeno osjeća želju za heroinom? Da li to znači da je 2 subutexa dnevno ne pokrivaju dovoljno i da bi se doza trebala povećati na 6 mg? Ili da može na dan kad osjeti želju za drogom jednostavno uzeti sub ili dva suba više jer sve je bolje od heroina?
Sagitarius

Re: PRAVILNA DOZA SUBUTEXA

Post by Sagitarius »

Povremenu želju za heroinom ćeš osjećat još godinama.Ako baš rovac ne da mira,uzet koji sub više može malo smirit situaciju.
Pravilna početna doza subutexa(prema mojoj doktorici,po naputku WHO) je između 8-16mg.Ako ni to ne pokriva(a to su extremi,navučeni na ogromne količine),onda se prvo ide s metadonom.
Ja kad sam počeo sa subom(bio sam na 1-1.5g dopa IV),prepisano mi je 4mg,jer tad još nisu išli po ovom novom pravilu,i nije mi bilo baš ugodno,pa sam se "doštukavao" diazepamima.Tad je bilo pitanje dana,da me prebace na metadon,što sam htio izbjeći,jer ne volim metadon.Onda su mi digli na 12,pa na 16mg.Nakon 2 mjeseca na 16mg počeo sam sa spuštanjem,u prosjeku 2-3mg tjedno.Sad sam na 6mg.Dvoumim se,da li da dalje razvlačim do nule,jer dosad je spuštanje išlo bezbolno,a sad,kako doza ide dolje,osjećam manjak,tj. svaki put kad spustim treba mi dan-dva da se stabiliziram,ili kad doguram na 2-3mg odem na nekakav detox.(apaurini,tramali,katapresan,ili bolnica).
zrinkam

Post by zrinkam »

Izbjegavaj tramale jer se na njih vrlo lako navući iako ti se čini da nećeš..Najbolje ti je ako još nisi siguran u sebe biti još jedno vrijeme na 6 mg jer bolje i to nego da ponovo uzmeš heroin. Ako baš želiš smanjiti na 2 suba, kad proradi kliker, uvijek možeš uzeti još jedan sub..Ali kad dođeš do 2 suba budi jedno vrijeme tako, a onda ili odi u komunu na mjesec dana da se skineš do kraja fizičkim radom ili u bolnicu jer bit ćeš sigurniji nego da se doma sam skidaš..U svakom slučaju ne uzimaj tramale, radije apaurin ili seroquel ili normabel!
sanela

Post by sanela »

zrinkam wrote:Što ako osoba sa 4 mg i dalje povremeno osjeća želju za heroinom? Da li to znači da je 2 subutexa dnevno ne pokrivaju dovoljno i da bi se doza trebala povećati na 6 mg? Ili da može na dan kad osjeti želju za drogom jednostavno uzeti sub ili dva suba više jer sve je bolje od heroina?
Mislim da je ovo pitanje za ljekara, a ne za forum, pa ću ovu diskusiju zaključati.
Locked