Dečko mi je na terapiji subutexom, pije 2 tablete dnevno i zanimaju me vaša iskustva što se tiče venoznog uzimanja subutexa i uzimanja subutexa i heroina zajedno jer me strah da on cijelo vrijeme ove terapije nešto mulja iako mu ja dajem subutex, ali nikako da počne dobivati na težini i ponekad se čudno ponaša. Da li mogu ikako znati da on uzima više od dvije tablete?
Molim vas da mi se javi netko tko ima više iskustva što se tiče samog subutexa.
KEMIJANJE SA SUBUTEXOM
Moderator: sanela
- Sagitarius
Re: KEMIJANJE SA SUBUTEXOM
1.IV uzimanje subutexa je moguće,ali s gledišta postizanja nekog "flasha" ili sl.,potpuno besmisleno,i jako štetno za vene.Probao sam par puta,bezveze.zrinkam wrote:Dečko mi je na terapiji subutexom, pije 2 tablete dnevno i zanimaju me vaša iskustva što se tiče venoznog uzimanja subutexa i uzimanja subutexa i heroina zajedno jer me strah da on cijelo vrijeme ove terapije nešto mulja iako mu ja dajem subutex, ali nikako da počne dobivati na težini i ponekad se čudno ponaša. Da li mogu ikako znati da on uzima više od dvije tablete?
Molim vas da mi se javi netko tko ima više iskustva što se tiče samog subutexa.
2.Preko subutexa se može uzimat heroin,samo što treba više nego inače,ovisno od osobe do osobe,meni osobno treba bar pola grama dobre robe,da išta osjetim.A da li netko uzima heroin preko subutexa,se jednostavno provjeri testom na mokraću.Naime,test na heroin će biti negativan,ako osoba uzima samo subutex.Heroin se kod povremenog konzumiranja zadržava u mokraći 3-4 dana(tj. metaboliti heroina)
3.Uzimanjem većih doza subutexa od propisanih,ne postiže se bolje "drogiranje",već samo dulje djelovanje,zbog specifičnog djelovanja subutexa.
4. Ja sam na subutexu oko godinu dana(najviše sam bio na 16mg,sada sam na 6mg).Udebljao sam se 15tak kila,naravno,uz redovitu i obilnu prehranu.Samo prvih mjesec dana sam imao problema s apetitom,a to je kod svih više-manje tako.
Nadam se da sam bio od pomoći,
pozdrav.
Last edited by Sagitarius on Sun Oct 19, 2008 1:02 pm, edited 1 time in total.
-
tvoj decko se cepa sa strane.to to je klasika na odrzavanju.pacijent bi nekako,ako moze i"jare" i "pare"...ako me razumes sta sam hteo kasti.poturi mu neki test na heroin ili sta ja znam,vec.pozdrav
Ma idemo redovito na kontrole i testovi su do sada bili negativni osim na subutex, ali mi je cudno što ne dobiva na težini, sada uzima 4 mg. Rekao je da je par puta uzeo venozno subutex jer mu je došlo pa mislim da je prije to u pitanju(jer našla sam mu doma neki dan žlicu i šprice). Ne znam da li bi bilo bolje da se skine što prije sa subutexa i pređe na reviu jer onda sam bar sigurna da neće više kemijati sa subutexom, a i heroin onda ne može uzimati, ili da još jedno vrijeme bude na subutexu jer ga uzima tek oko mjesec dana? On očito još nije u potpunosti odlučio ostaviti se svega toga jer stalno nešto kemija. Kako da ga uvjerim da mora u potpunosti promijeniti način života?
Hvala puno na savjetima!
Hvala puno na savjetima!
Ti nikako. To mora on sam skontati.zrinkam wrote:Kako da ga uvjerim da mora u potpunosti promijeniti način života?
Potpis.
- Sagitarius
Polako,polako.jer ga uzima tek oko mjesec dana
I mjesec dana je nešto.Njemu je sad psiha u groznom stanju.Do prije mjesec dana je uzimao "najjaču" kemikaliju na svijetu,koja "riješava" sve probleme,zamisli sebe u njegovoj koži.Eto,bar se dopom ne puca.
Prelaskom na Reviu neće riješit ništa,samo će mu psiha jače željet heroin,pročitaj malo po forumu,šta su Subutex,Revia,Subuxone.
Eto,možda bi taj Subuxone mogao bit dobar za njega,to je Subutex s dodatkom malo blokatora(naltrexona,mislim,ili nečeg sličnog).
On se,valjda,ni ne može uzimat IV,jer izazove krizu,a "radi" isto kao Subutex.
Ni jedno liječenje ne traje mjesec dana,a nijedno ni ne ide "po špagu",osim komune,tko ima volju za to,a to je korak na koji se mnogi ne odluče,ili odu tamo kad završe na ulici,bez ikoga i ičega.
Obično,kad odeš u komunu bez prave motivacije,brzo i odeš iz komune,te ti postane jako odbojan taj način liječenja.
Treba njemu još vremena,podrške,razgovora,tek je počeo...
Nije to kao upala pluća,popiješ lijekove i čekaš da ozdraviš.Lijekovi su samo jedan dio liječenja.
Ako mu već želiš pomoći(ne znam u kakvom ste odnosu),budi što više s njim,odvedi ga na kavu,u kino,šetnju...
Slično kao i Subutex,i Revia se može "probit" heroinom,samo treba još više,pa se lako i overdozira.a i heroin onda ne može uzimati
Mi imamo jako dobar odnos i ja se užasno puno trudim da mu pomognem i da mu budem potpora, al nekad se čini da to ništa nije dovoljno..Pročitala sam sve živo o blokatorima i stvarno mi se čini da je subutex za njega trenutno bolji izbor od revie jer ipak mu zadovolji želju za heroinom, al me strah da se neće uspjeti stabilizirati na subutexu
Stalno razgovaramo o tome i vidim da se želi oporaviti jer mu je dosta svega i vratiti sportu, al mislim da ne vjeruje u svoj oporavak jer mu je ovo već 3 ili 4 put da pokušava. Al ja stvarno želim da ovo bude zadnji put jer on stvarno zaslužuje sve najbolje u životu!

polako ja sam posle x puta skonto da necu vise da se gudram i apstiniram bez ijedne tablete skoro godinu dana,a sport moze da mu pomogne mnogo,i meni je pomogao i pomaze i dalje
- overseas girl
Zrinka, samo jedno pitanje. Jel vas dvoje zivite zajedno?
pozz
pozz
-
u pravu si za sport.ja svaki dan se istresem ujutro na dzaku,zezam se sa vijacom pa popodne i malo radim sklekove.da toga nema,ne bih ni jeo mnogo,samim tim bi i fizicki atrofirao.drogom protiv...sportom protiv droga...i malo cugom...pa uvece posolis vujom...samo umereno.sargman wrote:polako ja sam posle x puta skonto da necu vise da se gudram i apstiniram bez ijedne tablete skoro godinu dana,a sport moze da mu pomogne mnogo,i meni je pomogao i pomaze i dalje