Čitajući ovaj forum, uočila sam, da se nitko nije pravilno odvikao od droge,
ukoliko nije proveo barem par godina u nekoj terapijskoj zajednici..
Saša, da li misliš da sam u pravu..?
Pitam, jer mi je važno, jer me osoba pored mene želi uvjeriti u suprotno..
Narkomanija je IZLEČIVA bolest
Moderator: sanela
- Zona Sumraka
Re: Narkomanija je IZLEČIVA bolest
Loreta ima nas koji smo se skinuli dugorocno i bez komune...ono sto igra presudnu ulogu je da li je ta osoba pored tebe uopste sposobna da se skine solo...
Ma na sto muka sam..
Moja ljubav puno pije, ne uzima nikakve tablete, veli da je čist od dopa..
Njegova priča je gotovo identična priči Vlade_M, da je to za ne vjerovati..
S jedne strane on ima uvjete za odličan, kvalitetan život, a s druge strane prolazi pakao..
I da nisam zaljubljena u njega, pomislila bih kako se radi o iznimnoj osobi..
Ja znam da je samo pitanje vremene kad će ponovno početi, ako već nije, pa skupljam sve moguće i nemoguće informacije..
I čitam ovaj forum, eto..
Moja ljubav puno pije, ne uzima nikakve tablete, veli da je čist od dopa..
Njegova priča je gotovo identična priči Vlade_M, da je to za ne vjerovati..
S jedne strane on ima uvjete za odličan, kvalitetan život, a s druge strane prolazi pakao..
I da nisam zaljubljena u njega, pomislila bih kako se radi o iznimnoj osobi..
Ja znam da je samo pitanje vremene kad će ponovno početi, ako već nije, pa skupljam sve moguće i nemoguće informacije..

I čitam ovaj forum, eto..
loreta
-tko od svih nas nije iznimna osoba (ne mislim na samo ovaj forum), svi smo mi jedinke posebne,osobne. iz tebe govori zaljubljenost pa si furas,kao i stotine drugih da bi mu bas ti mogla pomoci da prestane i iskoristi svoje kako kazes odlicne uvjete za zivot. ja bi ti od srca rekla, zivi svoj zivot i nadji si nekog tko ce te usreciti i pruziti iznimne i lijepe trenutke zivota a ovog pusti nek muci sovju brigu
-tko od svih nas nije iznimna osoba (ne mislim na samo ovaj forum), svi smo mi jedinke posebne,osobne. iz tebe govori zaljubljenost pa si furas,kao i stotine drugih da bi mu bas ti mogla pomoci da prestane i iskoristi svoje kako kazes odlicne uvjete za zivot. ja bi ti od srca rekla, zivi svoj zivot i nadji si nekog tko ce te usreciti i pruziti iznimne i lijepe trenutke zivota a ovog pusti nek muci sovju brigu
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
- overseas girl
SUNRISE... je totalno u pravu.... znate sta/ treba tome svemu prici i sa druge strane... ipak je svest sa podsvescu kompleksna stvar... jako se cudim kako se niko nije zapitao sta bi to jos mogao da pronadje u sebi - a da bude str8 - a da ga vozi... ne mislim pritom na neku akciju i te fore, nego ono nesto slicno sto sam ja sa sobom ucinila - a nije bilo lako, da vam kazem.... ipak je to 20 godina staza i to onako... zesce. Da, kako to da ne nadju u sebi neku foru substitucije - unutrasnje, a psihoaktivne... jer svima nama okidaci trebaju... samo sto su junkies osudjeni na to da im treba nesto jako... ako me razumete, to bi bilo sjajno da pokusate. Ja sam cudom prilika eto, nasla nacin da slusam svoju podsvest - i znate sta sam otkrila - da ona uglavnom hoce ono sto je ok - tu je sve - nagon za zivotom... i sve dobro - ne misli nam uopste lose - samo je treba pustiti da ispliva...
kiss - from the sunny side of the street
kiss - from the sunny side of the street
Elem, vratih se na ovaj topic Narkomanija je IZLEČIVA bolest...Naslov je istinit! Ej, i mi smo sami sebi naturili zlo u zivote, nisamo se izdrogirani rodili. ali Narkomanija je IZLEČIVA bolest
Simptomi?! Mitovi?!
Simptomi?! Mitovi?!
Last edited by heroinapg on Sat Nov 15, 2008 2:02 am, edited 1 time in total.
- Zajednicka skidanja, tipa momak i devojka, su nemoguca misija.saša-ex wrote:Da, definitivno izleciva.
Ali sama od sebe ne prolazi, ne leci je ni vreme, ne postoji ni cudotvorna tableta...Sve je na tebi, tvojoj odluci, ali velikim delom i na adekvatnoj pomoci.
Posle 18 godina u svetu droge, sto sa jedne, sto sa druge strane, iskristalisali su mi se neki stavovi.
- Ne postoji lecenje na silu, batine i zatvaranja mogu pomoci samo na kratko
- Metadon je lek predaje, a metadonsko odrzavanje jedan od najperfidnijih nacina da se neko zarobi, a da zivi u zabludi kako je sve u redu
- Vecina lekara koja se bavi lecenjem narkomanije u Srbiji su sarlatani i neznalice, kojima je glavni motiv licno bogacenje
- Alkohol ne treba taknuti bar prve dve godine apstinencije, pod kojom podrazumevam i tablete i travu i sve ostalo...
- Samo takva apstinencija je put u pravo izlecenje
- Terapijska zajednica je definitivno lecenje koje daje najbolje rezultate
- Samo izbacivanje droga iz tvog zivota nije dovoljno, moras promeniti sebe i svoj nacin zivota
- Podrska porodice i najblize okoline je vrlo bitna ali je najveci posao na tebi
Ovo su samo neke stvari koje su mi pale na pamet, sigurno cu da dopunim ovaj spisak, interesuje me sta vi mislite o tome...
- Promena sredine je ok ali problem je u narkomanu a ne u "losem drustvu"
- Stavove i predrasude tvoje okoline, mozes promeniti samo svojim zivotom a ne praznim pricama. Ljudi slusaju nase price jako dugo.
- Naravno da se danas ne mogu druziti sa narkomanima, njohova jedina tema za razgovor je gudra, ja ih imam hiljadu.
- Griza savesti i kajanje zbog onog sto smo uradili su zdravi ali u vrlo malim kolicinama, proslost je zavrsena, danas nas cekaju nove borbe.
- Ne znam nikog ko se IZLECIO sam.
- Roditelji, ne trazite krivicu u sebi, nema je tamo. Stvarno nije bitno ko je kriv.
SAMO CEO ŽIVOT...
Sanela, neka si nas obrisala....Ali ova Zona je meni i dalje sumnjiva... 

SAMO CEO ŽIVOT...
- Zona Sumraka
buahahahah...e sanela, a el' mozes kako i ovog dosadnjakovica da obrises?
Skoro sam cuo neku pricu u kojoj se objasnjava da kod narkomana tokom drogiranja dolazi do nepopravljivih oštećenja, da ostajemo invalidi do kraja života i još neke gluposti...Pa se želim po stoti put ponoviti. Posle prestanka drogiranja dobijamo priliku za jedan potpuno novi život, samo je na nama i našem trudu kako ćemo to izvesti. Pre nekoliko dana sam upisao treću godinu fakulteta (upisao sam ga pre dve godina), od 1.11. prelazim u novu firmu, ispričao sam im sve o mojoj prošlosti i nisu imali nikakav problem sa tim, živim najnormalnije i ne osećam nikakve psihičke posledice... Sve ovo vam pišem, dragi moji narkomani i nenarkomani, da bi shvatili da je jedan normalan život potpuno moguć i ostvarljiv.
SAMO CEO ŽIVOT...