Iglomanija

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

nowa

Re: Iglomanija

Post by nowa »

Meni je otici kod zubara kao u prodavnicu.Zubi gdje mi je ostao samo korijen je bilo najlakse izvaditi.Popraviti neke jos lakse.Samo trazim viska anesteziju.SVE ZA LIJEP OSMIJEH!!!!!!! :smt106 :smt106 :smt106
Mirna i spokojna........?????????????????????
YugoStar

Post by YugoStar »

I meni su zubi,hvala Bogu,jedina kolateralna steta.
Slicno skroz kao u paramparchad,uvjek nakon prestanka pocinje ispadanje plombi,pa komadici zuba i truljenje...
Upravo radim na tome i ako me jezivo strah zubara.

Sto se uzimanja H. tice,ja sam pretezno puderisao nos,jer nakon par dana rokanja i ono malo tankih vena nestane.Prirodno su mi vene kao u kakve slabasne curice,pa sam imao srecu da se bas ne navucem na iglu,mada je bilo krvi do koljena.
Znalo se desiti da napunim gan i sjebem isti,pa se ubedacim i to.(naravno jedino sto sam imao).To je posebni bed,gore od aut-a.
Foliju sam pusio par puta,nesto mi bezveze bilo.
sunrise

Post by sunrise »

kako sam se ja namucila proslo ljeto...jebote...bila sam trudna jedno 4 mjeseca i sredjujem si zube. prvo sam isla na dva popravka kod jedne zubarice koja je navodno super riba no mene je odrala,po maloj plombi mi je uzela vise od 100e
i tu se ja naljuitim i odem kod jednog starijeg cika zubara koji i mojoj mami radi zube i lik je navodno zicer,i njezna i ne boli a moja mama najgori paranojac na sijetu.kad je njoj ok meni ce biti zicer
odo ja kod njega i ostala dva vadjenja,jedan do drugog. anestezija se u trudnoci smije davati i ne smeta bebicama. meni su oduvijek bile potrebne duple doze i nekoliko spricanja anestezije jer me nisu sljakale ako su laganije. i kao,dao on meni inekciju i pocne. ja njemu govorim da se meni ne cini da mi ta psrica djeluje jer mi nista nije utrnulo.on kao,pa sta,proslo je toliko vremena, ja znam, ti ne znas, i pocne on. ej, bollllllllll do mozga, ko da mi je kljesta u mozka nabio i dere mi komadice kostiju i cupa, grebe po meni., ja se pocela derati,mama jadna, u ordinaciji se uspanicila jer zna da se ja nikad ne derem,ne vicem bez razloga.
ja mu drzim ruku a on cupa. ja ga molimi govorim da boli. on meni pa mora da boli, sta si mislila.
i kao,mogu ja to odamh u trenu a moze i da traje sat vremena
i nastavi da me dere,ja vicem, opet mu drzim ruku a on klijestima kao klima zub da ga lakse iscupa a PEDER MI SVE RADI NA ZIVO. JA ZNAM STA JE INEKCIJA I NIJE ME INACE STRAH ZUBARA ALI KAKO ME ON NAMUCIO,PA POPRD ME NIJE BOLIO, NISAM NI VIKALA KAD SAM PORADAJALA BEBU A TAMO SAM URLALA I JOS MI ON GOVORI KAO DA NE BUDEM PICKA I DA SE SKULIRAM.
UZAS, BILA SAM GOLA VODA, ON MI NA KRAJU NIJE CIJELI ZUB IZVADIO,OSATO JE KRNJOTAK ( NISAM SMJELA NA RENGEN ZBOG TRUDNOCE) ALI ME TAKO NAMUCIO DA SAM STVARNO BILA KAO NAKON TRIATLOGA.
PA JEBOTE VADIO MI DVA ZUBA NA ZIVO JEDAN DO DRUGOG
I NA KRAJU JA PICKA STO MU GOVORIM DA MI DA INEKCIJU I KASNIJE,STO SAM SE DERALA
(PA MORA DA BOLI,

ja sam smrkala, nije mi nikad bilo privlacno vidjeti iskasapljene ruke i tijelo od drugih...i previse mi je moje drago i strah od buducnosti sta cu reci,zasto sam si to radila,kako se objasniti djeci,akkao vjencanic nositi a ruke pune oziljka. moj nos je prosao svasta i imala sam dovoljno droge za njega, da ga nahranim. a i makla sam se iz rodnog grada i gira di su svi na gunu i time imala svoj izbor a to je bio,ipak nos.
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

paramparcad wrote:nemoze gore od ovoga i sa jedne i sa druge strane su mi popucale petice i sestice, do kraja su se raspale u gornjoj vilici.da mi je znati za sta ce ih uhvatiti zubar kada ih bude vadio...bedak!

Poznato mi je to .. Tako su i meni popucali zubi najstrashniije .. Moze se to ne brini , ali je zajbano i jbg jako boli.. Ja sam bash pre neke 2 nedelje wadila koren 5icu gore lewo .. Uzas jedan - dupla anestezija i naredna tri dana boli.. Ali shta cesh (i ja mrzim i jaaaaaaaaako se plashim zubara-isprzila sam ruke cigarama imam nekoliko rupa-nije bolelo,i josh gomilu swari..ali zubar,poprawljanje zuba i sl-ne mogu i ne umem da istrpim ..)
Sad sam nashla nekog priwatnika koji ce mi swe odraditi (i poprawke) pod anestezijom, tako da cu da pokusham malo da se aktiwiram na tom polju, sho i tebi sawetujem..
Jbg znash i sam shta swe moze da krene od ebenog zuba ..
Ne mogu da zamiislim taj rad beze anestezije..alii ajde de - shta je to za mushkarchinu kao shto si ti :p

Pozdraw i srecno ..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Tužna

Post by Tužna »

Priscila wrote: Povuć na nos mi je bilo bacanje dopa! :roll:
Jooj đe me nađe...strašno ali stvarno beše tako...Image
Big Mama

Post by Big Mama »

ja sam i subotex kuhala..... :tonqe: baš sam bila iglomanka :oops:
U tebi su 3 čovjeka
Jedan koji misliš da jesi
Jedan koji bi želio biti
I jedan koji si zaista
TOG JEDINO NE POZNAJEŠ
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Big Mama wrote:ja sam i subotex kuhala..... :tonqe: baš sam bila iglomanka :oops:

U jbt .. Ko bi reekao za tebe :cry:
Sreca pa je to sad samo dawna proshlost ..
Pozdraw za tebe i chuwaj se ..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
mvp

Post by mvp »

slusaj te ovako..NE BIH TO SRANJE METALNO STRPAO U VENU DA MI PUSKOM PRETE....
trice i kucine
Big Mama

Post by Big Mama »

PsyTechGirl wrote:
Big Mama wrote:ja sam i subotex kuhala..... :tonqe: baš sam bila iglomanka :oops:

U jbt .. Ko bi reekao za tebe :cry:
Sreca pa je to sad samo dawna proshlost ..
Pozdraw za tebe i chuwaj se ..

šta je bilo- bilo je...al bilo je!
U tebi su 3 čovjeka
Jedan koji misliš da jesi
Jedan koji bi želio biti
I jedan koji si zaista
TOG JEDINO NE POZNAJEŠ
goldy

Post by goldy »

.
Last edited by goldy on Thu Jul 02, 2009 11:22 am, edited 1 time in total.
Post Reply