Moj problem

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

iron

Moj problem

Post by iron »

Naime, situacija je ovakva.....ono sto ste mi prije par mjeseci tu trubili da za moju ovisnost zna samo lijecnik i ja je prosto receno sranje kao sto sam i mislio. Kada sam govorio da odredeni poslodavac ima uvid u vas karton kod lijecnika smijali ste se....samo da vam kazem za vasu info, jako priznati doktor na ovome forumu, naravno psihijatar i sam mi je rekao da ne mogu vjerovati doktorima opce prakse i da pogotovo u mojem slucaju moj poslodavac ima uvid u moj lijecnicki karton.....eto, toliko o tme.
I da.....trenutno sam suspendiran sa posla bas radi odvikavanja sa heroina pomocu subutexa i ne znam sta ce biti dalje samnom.
No, nema veze..zivot ide dalje, a ima i poslova.
Moj problem je ovakav....dnevno pijem 8 mg subutexa...odmah ujutro popijem sve ili eventualno popijem ujutro tri i popodne jos jedan. U terapiji mi jos pise da bih navecer trebao piti Catapresan, ali jos nikada ga nisam uzeo vec mi je doktor opce prakse prepisao Cerson prije spavanja.
Problem je sto svaki dan popodne jedva gledam koliko sam umoran, a ujutro se jedva dignem iz kreveta koliko se osjecam iscrpljeno i umorno.
Na terapiji sam nekih 6 - 7 mj. Dali bi bilo bolje da izbacim taj Cerson i odem po Catapresan kako mi je psihijatar rekao ili..?
Najgori mi je taj popodnevni umor i ne znam kako da ga se rijesim....uzasno mi je i sada jedva gledam. Mozda je to od tih tableta za spavanje ili ne znam...
Bilo kakav savjet je dobrodosao.
Molim one koji ce komentirati subutex i tu pljuvati po meni i njemu neka zaobidu ovaj post jer nemam snage jos i za takve gluposti uz sva sranja koja mi se trenutno desavaju u zivotu.

Lijepi pozdav!
pepeljuga84

Re: Moj problem

Post by pepeljuga84 »

I meni se desilo da moj psihijatar odaje lekarsku tajnu.
Moju..
Pozdrav :smt006
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

pa zar ne postoji neki jbni zakon o narusavanju tajnosti izmedju pacijenta i ljekara?...mislim ovo je van svake pameti...
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Postoji...
Ali ja u tom trenutku nisam razmišljala o sudu...
Trebalo je ali nisam...
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Falco

Post by Falco »

isto se meni dogodilo,..idem ja kod psihijatra od starog,....a kod istog ide i moj ujak i ona žena ,...koja nema ni e od etike,....lepo pita ujka,..kako sam ja,..i dali sam clean,.....odjednom svi znali,...niko od familije se više nije usudio doči u posetu,...jbg,....

...a ima i zakona,...ima,..a ko bi tada išao na sud,....ja ne,....

hei,...iron,..žao mi je za posao,.....i želim ti da bude sve ok,...........
tryin" to be the best of me,...
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Ja sam skoro godinu dana na 10mg Subutexa.
Sam po sebi mi ne izaziva umor,jedino što sam si stvorio naviku da sve odmah pijem(cuclam) ujutro,jer kada bih ga popio predvečer,teže bih zaspao.Za to su tu bili apaurini,a poslije njih bi se budio umoran,pospan po cijeli dan.Sada popijem apaurin možda jednom u 10 dana,iako i ne spavam nešto dugo,budan sam već oko 6h ujutro,a to je više vezano za manjak fizičke aktivnosti(na bolovanju sam).
Kada sam govorio da odredeni poslodavac ima uvid u vas karton kod lijecnika smijali ste se....
Vjerovatno radiš u nekoj državnoj ustanovi tipa sud,policija,Fina,zdravstvo...U takvim ustanovama su jako stroga pravila i kontrole.Poznato mi je da npr. u "Croatia airlines"-u testiraju nenajavljeno svako malo zaposlenike na drogu,i ako si pozitivan,letiš s posla.
Mislim da ako možeš platit dobrog odvjetnika,onda ih imaš pravo sudski gonit.I firmu i liječnika.Ako je firma privatna,veće su šanse na uspjeh,jer ako je državna,onda je "kadija te tuži,kadija ti sudi".
Glupo je ako si ti na terapiji,i imaš potvrdu da si čist od dopa sa Zavoda da te suspendiraju.Nisi valjda pilot ili nešto slično ? :D
jako priznati doktor na ovome forumu, naravno psihijatar
Je'l iz Vinogradske?

Dobro si rekao,život ide dalje,ako imaš para i volje,naganjaj se na sudu s njima,trebao bi dobit odštetu i povratak na posao,iako uz sudstvo kako imamo,sve je moguće.
Eno,onaj kirurg iz Rijeke dobio 9 god. za primanje mita,a lola zapalio za Sarajevo,i otamo pokazuje srednji prst.
iron

Post by iron »

Nema nikakvih privatnosti...to je najveci problem.
Svi mailovi se provjeravaju, sve poruke se cuvaju, policija slusa razgovore i telefone kako se sjete (znam iz iskustva posto mi je cijela obitelj u policiji).....i tako...nema privatnosti.
Kada sam to prije par mjeseci govorio na forumima ljudi su mi se smijali i govorili mi da sam lud...
Inace, moj poslodavac me nikada nije slao na nikakva testiranja na droge (da me i slao ne znam sta bi nasao posto se ne drogiram jer ozbiljno shvacam svoju terapiju).....ali ipak je imao uvid u moj karton jer radim za drzavu (ne, ne radim i ja u hebenoj policiji kao ostatak obitelji) i sada sam suspendiran...sva sreca sto mi strina sutkinja pa ce poslodavac imati malo problema (makar je drzavna firma u pitanju).
Najzalosnije je to da kada sam se rokao nisam imao nikakva sranja....a sada kada sam se maknio daleko od svega imam probleme....zalosno.
Nego sto se tice moga umora...to je problem i dali netko zna kako da ga se rijesim? Kofein ne pomaze u niti jednom obliku..... Dali je mozda razlog Cerson sto pijem za spavanje? Mozda da pocnem piti Catapresan umjesto Cersona kao sto mi je psihijatar rekao (kojemu inace svaka cast i uistinu je divna osoba....i da, radi u Vinogradskoj)?
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Nego sto se tice moga umora...to je problem i dali netko zna kako da ga se rijesim? Kofein ne pomaze u niti jednom obliku..... Dali je mozda razlog Cerson sto pijem za spavanje? Mozda da pocnem piti Catapresan umjesto Cersona kao sto mi je psihijatar rekao (kojemu inace svaka cast i uistinu je divna osoba....i da, radi u Vinogradskoj)?
Kofein naglo diže tlak,ali ga nakon 1-2h naglo i spusti.
A da probaš bez tableta za spavanje?Ja stvarno subutex ne mogu povezat s tim,ali,opet,svi smo drukčiji.
Ima onaj Sanval,on je baš za spavanje,jedan od najblažih.
Meni na Zavodu preporučuju Katapresan za skidanje sa Subutexa.
Inače,po meni,u Vinogradskoj su najbolji doktori u Hrvatskoj.Sakoman&co.
dete svemira

Post by dete svemira »

Nisam nikad pila lekove koje mnogi ovde piju,tako da ne mogu ni da komentarisem bilo sta,ali bi zelela da ti posaljem veliki pozdrav.
Misli koje misliš
su život koji živiš.
Falco

Post by Falco »

alo,..iron,...oko umora : moj stari uzima antipsihotike i on je isto tako svaki dan nenormalno umoran,...ali antipsihotiki nisu isto kao i Cerson,..koji ti je benzodiazepinski hipnotik,...nešto kao xanax i apaurin,...sa tom razlikom da je još više povoljan za nesanicu,...djeluje kao hipnotik i sedativ(i možda si zato umoran).a fora je da ima cerson i dugi half life( to ti je ono kada počne da djelovanje lijeka da ponestaje)oko 30 sati,.....

a onaj drugi lijek:Catapresan,..to ti je lijek za sniženje visokog krvnog pritiska i nema veze sa Cerson-om,....

eto,...ako mislis ,.da ti ne treba pilula za smirenje i spavanje,..onda ne uzimaj više tog cerson-a(jer se među ostalog,..i na taj lijek možeš navuči,..a psihička kriza ti nije laka,...),...ali ispred svega ja bi se prvo savjetovao sa psihiatrom,..obavezno,.....jer ja ti ne kažem šta da radiš,....to je samo moje mišljenje,..

pozz,..i sve dobro,...
tryin" to be the best of me,...
Post Reply