droga i život s njom
Moderator: sanela
Re: droga i život s njom
ne bi rekla da je bas tako 

Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
- nenormalan-a-lud
nemoj coveku da ubijas veru,mozda je stvarno tako....mozda.....
bilo nas je 4oro brace i svi su trazili svoju zlatnu pticu srece,jedan je poginuo u ratu,jedan je umro od sushice,jednog su ubili na tvrdjavi....ja svoju vishe ne trazim
Mesha Selimovic
Mesha Selimovic
sta time mislis?
i koliko si ti upucen u too da tako tvrdis
i koliko si ti upucen u too da tako tvrdis
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Bila sam na pocetku leta u NAJLIPSEM GRADU NA SVITU, na dva AA sastanka.
Digli su me skroz, kako sastanci, tako i ljudi.....divni....prijatni...
Prvi put sam prisustvovala sastanku AA na kome se pusi za vreme sastanka....ziveo najlipsi grad na Svitu!!!
Dok sam se pela na sastanak, pored stepenista sa leve strane videh VRATA na kojima pise "NA" SASTANCI
Tada pomislih.......kako bi bilo lepo da moj brat (od ujaka).....krene na te sastanke, tako mu je blizu, a on na metadonu MUCI SE KO PAS,
tako ga volim, a ne znam kako da mu pomognem, skroz je u ljusturi, u snu, u bunilu......sam u sobi!
Mozda i ti Sagi oprobas to,
barem to druzenje sa ljudima, narkomanima u oporavku,
jako vadi iz bedaka, dobijas razlog da isfuras napolje, cak jedva cekas,
jer tamo te ceka gomila ljudi koja te NAJBOLJE razume.
Aj, ljubi baba
Digli su me skroz, kako sastanci, tako i ljudi.....divni....prijatni...
Prvi put sam prisustvovala sastanku AA na kome se pusi za vreme sastanka....ziveo najlipsi grad na Svitu!!!
Dok sam se pela na sastanak, pored stepenista sa leve strane videh VRATA na kojima pise "NA" SASTANCI
Tada pomislih.......kako bi bilo lepo da moj brat (od ujaka).....krene na te sastanke, tako mu je blizu, a on na metadonu MUCI SE KO PAS,
tako ga volim, a ne znam kako da mu pomognem, skroz je u ljusturi, u snu, u bunilu......sam u sobi!
Mozda i ti Sagi oprobas to,
barem to druzenje sa ljudima, narkomanima u oporavku,
jako vadi iz bedaka, dobijas razlog da isfuras napolje, cak jedva cekas,
jer tamo te ceka gomila ljudi koja te NAJBOLJE razume.
Aj, ljubi baba

Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
- Sagitarius
-----------
Last edited by Sagitarius on Thu Oct 23, 2008 2:58 pm, edited 1 time in total.
Zajedno smo i lepši i jači...

- Sagitarius
-------------
Last edited by Sagitarius on Thu Oct 23, 2008 2:56 pm, edited 1 time in total.
-
Sagitarius wrote:Da se odmaknem od nekih besmislenih prepucavanja,evo pokušat ću otvorit novu temu o stvarima o kojima razmišljam.
Droga,heroin prije svega.
Svima nam se on prokleto sviđa.
Kako onda živjeti s takvim mozgom,jer naš mozak je skoro pa nepovratno promijenjen uzimanjem opijata,koji stimuliraju izlučivanje određenih enzima i hormona(endorfin,dopamin,serotonin...) u toliko velikim količinama,da vjerujem da 10tak "straight" ljudi ne primi toliko tih podražaja za cijeli život koliko jedan prosječan narkoman u 4-5 mjeseci.
Kako onda živjeti dalje.
Čitajući po forumu,a i iz osobnog iskustva i iskustva osoba koje poznajem dolazim do nekoliko zaključaka.
Prvi i najvažniji je da svakom narkomanu,kada se ostavi svoje omiljene "supstance" treba nešto da bar imitira taj "high" koji daju droge.
Apstinencija sama po sebi,zbog zadovoljavanja nekih društvenih normi(pa,pobogu ne smiješ se drogirati,to je zlo-kažu oni koji nisu nikad probali) i nema nekog smisla,jer kad-tad naš dragi brain zaželi opet onaj nenadjebiv osjećaj i vraćamo se našoj omiljenoj drogi.
Postoji nekoliko rješenja:
1.dugotrajno uzimanje blokatora,koji osim što blokiraju heroinu prilaz opijatskim receptorima,to isto čine i biološkim opijatima(endorfinima) koje tijelo svake osobe luči,naročito u npr. orgazmu,velikoj boli,kod nekih i banalnom jedenju čokolade,kod zaljubljenosti,i svega što nam čini ugodu,čak i pri običnom češkanju po potiljku.
Blokatori sami po sebi u vezi heroina "odrađuju" posao kako treba,ali zatomljavaju i druge osjećaje ugode,pa takve osobe dobijaju i antidepresive,da bi bar drugi "mehanizmi" ugode kompenzirali blokiranost opijatskih receptora.Znači,kemijom protiv kemije.
2.dugotrajno uzimanje supstituta heroina(metadon,subutex,ima ih još ali se ne koriste baš naveliko),koji ublažavaju "glad" naših neurona,simulirajući djelovanje heroina.Ipak i oni vode u ovisnost,čak i težu u nekim aspektima od heroina.Takve osobe su vezane za svoju ambulantu,te npr. za odlazak na godišnji treba nabavit papira kao za "green card",ne bi li se "na ruke" dobila terapija za duže vrijeme.
A i supstituti sami po sebi nakon nekog vremena ne "pokrivaju" baš dobro(raste tolerancija),pa se opet javlja "glad"(jebote,kao da o vampirima pišem)
3.Odlazak u neku od vjerskih komuna na duže godina,"nalaženje Boga",tj. postizanje tog "high"-a kroz vjeru u svemoguće biće koje nas neizmjerno voli.Za tako radikalan zaokret,obično treba zasrat do temelja,sve što se zasrat može.Ovaj pristup je jedan od najuspješnijih,ali "ne prima" se na svakoga.
4.Prtepustit se heroinu i njegovim čarima do (brze) smrti,pomirivši se sa situacijom da je heroin nešto što je ljepše i jače od svega.
5.Tzv. "otriježnjenje",u jednom momentu života se dođe do zasićenosti drogama,te se "high" traži kroz neki uspjeh u normama koje postavlja naša,zapadna civilizacija.Što bi reko Mark Renton,"izaberi život,dobar posao,TV,auto,djecu,obitelj..."
6. Pomirit se sam sa svojom potrebom postizanja "high"-a,ustvari nači neki kompromis s drogom.Nastojat se uklopit u društvene vrijednosti da bi se moglo ležernije drogirat,bez sumanutog navlačenja i samo-uništavanja.Jako težak pristup problemu,s neizvjesnim ishodom,može se usporedit s hodanjem "po rubu".Obično dođe nakon godina i godina drogiranja i neuspješnih pokušaja "liječenja".
Liječenje stavljam pod navodnike jer za pravo izliječenje nama bi trebalo transplatirat mozak nekog "straight"-era;a to je već znanstvena fantastika.
Eto,ja sebe najviše vidim u ovoj zadnjoj "soluciji"
pozdrav
BRATE POJMA TI NEMAS O BLOKATRORIMA; POSTO I SUBUTEX I SUBOXONE UVRSTAVAS TOTALNO POGRESNO SA NEKIM NASIM BLOKATORIMA SA EX-YU PROSTORA: NIKAKVE PROBLEME NEMAS SA SEXOM ILI SA SVRABOM TO JE NE$BULOZA KAO I CESKANJE KOJE TI KAO NEOSECAS; NEMOGU TO DA RAZUMEM BAS POSTO SI NEKI LABORANT MED: TREBAO BI STVARNO MALO IZMENITI STAV O BUPRENORPHINU. pozdrav goran iz nemacke na suboxonu trenutno!!!
-
jeste,nemas pojma...
- Sagitarius
--------------
Last edited by Sagitarius on Thu Oct 23, 2008 2:56 pm, edited 1 time in total.