Ja sam celog svog zivota kontrolisala svaciji zivot, SEM SVOJ.
Najlakse mi je bilo da NAPADAM ljude oko sebe i govorim im kako su pogresni,
ali tako se moj zivot pretvorio u pakao zavisnika, jer NISAM NI VODILA SVOJ LICNI ZIVOT!
(Jesam, ukoliko sam imala dovoljno "onih" lekova i rakije)
TO VISE NE ZELIM, STVARNO!!!
Ako se koncentrisem na sebe, SADA KADA POLAGANO UCIM I KAKO to da izvedem,
dobijam snagu i volju
DA PRIHVATIM LJUDE TAKVE KAKVI SU!
Ako mogu da im pomognem to je za mene OK, a ako ne mogu ili ne umem,
ONDA POMAZEM SAMO SEBI, danas ne pijem, danas sam vedra, danas mi je lepo jutro,...
Danas, molim Boga da izdrzim i zahvalna sam,
ali ZAISTA zahvalna
svim clanovima foruma koji su me bodrili i bili uz mene prvih 8 meseci moje apstinencije sa svim usponima, padovima i recidivom!!!
I ubuduce cu:
1.Nastojati pronaći aktivnosti koje me mogu zaokupiti i učiniti srećnim, ili u najmanju ruku zadovoljnim.
2.Stvarati sveže i korisne navike koje će me držati u dobrom zdravstvenom stanju tako da ne budem, stalno i preterano, zabrinut zbog svog zdravlja.
3.Nastojati se ponašati prirodno i biti naklonjen drugim ljudima pa im to pokazati i dati im do znanja da mi je u njihovom društvu prijatno.
4.
Nastojati ne rasipati vreme i energiju pothranjujući ljutnju na druge, već biti svestan kako to može nauditi isključivo meni i nikom drugom.
5.Verovati kako su sva ljudska bića vrlo slična ... čovek treba pošteno proceniti i preispitati samog sebe ne razmišljajući preterano o drugima.
6.Baciti svoje karte na sto, bez obzira kako bile teške činjenice, pod uslovom da ne blefiram i da to učinim sto temeljnije.
7.Ne mrzeti nikoga shvatajući da pravog zadovoljstva nema u osvetoljubivosti.
8.Što je više moguće osloniti se na vlastiti um i zaista razmišljati - što znači: definisati svoj stav, ali i isto tako, biti u stanju promeniti ga.
9.Sanjariti tu i tamo - ali uglavnom zato da bi planirao, pa si predočio sledeću etapu sopstvenih aktivnosti.
10.Imati čvrstu veru u Boga, sebe samog i svoje bližnje kako me nikakve okolnosti ne bi mogle uzdrmati.
LJUBIM VAS I VOLIM
:smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006