Nasa nada...

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Dzula

Nasa nada...

Post by Dzula »

Pozdrav svima ! Hvala vam na vasim koment,por,pozdravima.. to mi bas znaci.. :) Nego da vam ispricam malo.. Moj dragi ima 36 g i bio je ovisnik o heroinu punih 11 g. Prosao je dosad jedan bolnic.detox,dvije tri met.terap.i nekoliko kucnih skidanja na suho.. Uvijek bi se ponovo vracao na staro.. evo odmah me neka tuga obuzme kad pomislim koliko je to god ovisnosti,koliko mu je lijepe mladosti otislo na to sranje... Kad smo se mi upoznali on je iza sebe vec imao svu tu proslost.. i vec dosta padanja.. Ja sam s njim ovih zadnjih devet mj i o tom razdoblju cu vam putem pricati.. potrebno mi je da kako ono vi ovdje kazete olaksam dusu,ispricam.. a kad napisem ovako lakse mi je.. jos sad kad znam da vi citate,razumijete.. :) Kad razmisljam o tom vremenu sad,i kad sve saberem i oduzmem mogu reci da je bilo vise lijepoga nego ruznoga.. zvuci pjenasto ali zaista je bilo tako.. A svađe..da vam kazem nesto o svađama.. Hm jednom smo se posvađali oko nekih bezze gluposti..he Uznervozio se povisio glas pa poceo da vice,uznervozila se ja opalila mu samarcinu.. on je to nako muski otrpio podnio u tisini.. onda smo se pogledali,zagrlili i izvinjavali jedno dr. pet min poslije smo pricali ko da nista nije bilo.. Jos jednom smo se posvađali,cisto taj problem ovisnosti,i moje gledanje kako se lagano ubija,pada.. vikali smo jedno dvije min jedno na dr.onda otisli u razlicite sobe da se ispusemo.. poslije nekih pola sata smo vec sjedili i pili kahvicu mirno razgovarajuci o svemu.. Eto to je sve od nasih svađa kroz cijelo nase vrijeme zajedno.. Nismo se svađali,imali smo dobru komunikaciju,i od tada smo uvijek mirno i otvoreno pricali,i rijesavali stvari.. Ali to se izmedju dvoje ljudi moze postici,imati,kad obije str zele isto,kad je trud obostran.. Nas je to zaboljelo i mi smo iz te dvije zucne svađice izvukli pouku.. napravili smo i dogovor da odmah kad nam nesto zasmeta,ili nam se ne svidja to isti tren kazemo i popricamo o tome.. raspravimo.. To nas je dodatno zblizilo i ustedilo nam puno zivaca i tapkanja u mraku tipa sta sad misli,sta sam krivo napravio/la i poslije nikad nismo proveli dan u mucnoj tisini,zbunjenosti,pitanjima.. Mozda ovo moje sto pisem nekom pomogne.. A mozda nekom zvuci blesavo,dosadno,peglativno.. sorry ako je tako.. Puno mi je pricao o svom zivotu,svojoj ovisnosti,borbama i padovima,reakcijama,strucnim stvarima vezanim za sve to.. tako da sam iz prve ruke preko njegovih prica i nesto naucila,shvatila dosta.. ali i sama trazim,nadopunjujem nejasno.. kazem vam tako sam i upala na ove str,forum..he Voljela bih vas pitati neke stvari.. mislim da bi mi vi znali fino razjasniti.. ali to cu putem raditi.. ako se slazete.. Nastavak moj slijedi dr put.. :)
YugoStar

Re: Nasa nada...

Post by YugoStar »

Pazi ovo,pa on ima isto godina kao ja i isto staza,otprilike.
Drug,nemoras uvjek otvarati temu iz pocetka,nego kliknes vec na svoju staru i nastavis pisati.
Kliknes na Odgovori i ides dalje.
Sve najbolje!
paramparcad

Post by paramparcad »

opalila si mu shamarcinu?hmmm...
crnka-25

Post by crnka-25 »

Super je to sto je sad poslije svega nasao ljubav i pokusavas da ga razumijes....to nama i treba nakon sto prodemo pakao da se skinemo sa heroina...ali da ga osamaris????
Nije mi to nikako uredu.... :thumbsdown:
mvp

Post by mvp »

da gotivnije bi bilo neko psudje serpa,lonac, varjaca...a i mnogo efektnije!!
nasiljem protiv narkomanije.
trice i kucine
YugoStar

Post by YugoStar »

E crnka-25,napokon si izasla iz ilegale.Super!
Samo jos napisi i ti malo o sebi...da te upoznamo i to.
Nikad dosta (nazalost) drustva i lijepih zena!
Pozdrav i sve najbolje!
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Brate,nije mi jasni šta fali tom šamaru toliko.
Pa dešava se jbt....

Ja sam se sa mojima tukla do iznemoglosti-ko izda pizda :-D
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
crnka-25

Post by crnka-25 »

Ja sam fizicki zlostavljana od strane oca, o tome cu pisati uskoro, dok smognem snage da otvorim dusu... A znam da sad nakon sto sam prestala sa drogama ne bi mogla podnijeti da me neko osamari, jer nemamo mi poslije svega nerava bas lako da se nosimo sa svakodnevnim zivotnim problemima.
mvp

Post by mvp »

ma ne fali nista, ali slabo je to,moze i bolje, mada samar ima mozda najbolje terapisko dejstvo!pepe moram ti reci da si ti moj idol. Tek kada sam tebe "upoznao" mogu reci da sam postao kompletna licnost.pozz
trice i kucine
paramparcad

Post by paramparcad »

mvp wrote:ma ne fali nista, ali slabo je to,moze i bolje, mada samar ima mozda najbolje terapisko dejstvo!pepe moram ti reci da si ti moj idol. Tek kada sam tebe "upoznao" mogu reci da sam postao kompletna licnost.pozz
ti to ozbiljno druze?
Post Reply