Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.
................. naravno pepeljugice.... hn.... Yugo i ja...... smo stari dobri, drugovi koji se neobično lijepo poštuju i privlače.... nema tu šta da se skriva zar ne ..... pozdrav pepe..... piši.......
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
.................. super.... MA NIJE MI RANO SEKUNDE DRUŽE DRAGI, IONAKO SE BUDIM RANO....... jedva čekam da se ispričamo...... i danas sam se smorila, ma više od vrućine majke mi.... imaš broj pa zovi ili prijepodne ili poslije.... ali ja ne mogu isčekati posljepodne.... tako da se .... nadam se vidimo na jutarnjoj........ napisat ću ti na pp. ponovno broj mobilnog ..... ljubi Jaca
djesi Yugo brate pa nesto mi te nema vidi da ides negdje na put pa pa reko samo da ti pozelim sretan put pa javi se ponekad fon mi je opet u funkcij pa se javi ok.svima jedan ogromni pozdrav i sve naj naj.vozdrica
Vozdra BORBA,poslao sam ti PP,kao sto ces i vidjeti,a pozdrav i ostaloj ekipi...
Elem,da skratim ovo sapunjanje,koje i mene pocinje smarati...
Da se proslava izlaska,gore pomenutog lika,zavrsila na cascavanju to vece,nebi ni bilo strasno(toliko),ali naravno nije.U zoru,na polasku,dobije Yugo i za "popravke" po par grama bjele i zute supstance,taman da se "majmun" ponovo javi.
I tako odlucim da odem,po prvi put kod DR.Sa sobom sam vec rascistio da se mora traziti pomoc,prijaviti na Metadon,ponukan nekim ljudima koji su vec bili na lijecenju metadonom i imali samo rijeci hvale za taj vid skidanja.
To jutro,kriza je bila na samom pocetku.Ispricam Dr.problem i covjek me lijepo saslusa,obeca pomoc i ako je vec pun,primice me.Nakon pregleda,testa,generalija...pocne covjek pisati recepte,a ja onako usput ga pitam cemu toliko istih za jedan lijek(metadon,mislim ja!).Doktor,moj spasioc, me cudno pogleda i upita o kakvom to ja metadonu pricam.Obli me hladan znoj,koji je curio dok mi je objasnjavao da se metadon ne dobija tek tako,prvi put sam na lijecenju,te da se prvo mora probati sa lijekovima,blablabla.....Razocaran u spasioca kriza je galopirala,te brzinom svjetlosti otrcah do apoteke i pokupih neke lijekove.
Meni ti medikamenti nisu nista pomagali.Ljut,sa osjecajem prevare,okrenem broj i presjecem patnju.
Nakon nekoliko dana,u jos gorem stanju odem kod istog doktora,ljut sto mi nije nista pomogao i sto mi je dao hrpu lijekova,meni beskorisnih.Objasnim mu da ja nemam vremena za takvo lijecenje i da nemogu izdrzati,a imam i privatni biznis i tako to...
Nakon mog govora,pita me kako ja zamisljam to?! Pa doktore,meni treba samo 5-6 dana metadona,da pokrijem krizu....Pogleda me nekako cudno,s nekim cudnim osmjehom.Osmjehom sazaljenja....
OK Yugo,potrosi to sto jos imas(svjestan da necu baciti),tako da zadnje uzimanje bude 10 tak sati najmanje prije metadona i onda dodji.
Rekoh da dolazim ujutro.Dogovor je pao.Sretan se vratih kuci.
.............. Ćaosss......... trudim se biti, tj, moram biti izdržljiva i strpljiva...... znam da će sve ovo proći..... kako veliš.... ostani takva..... vesela.... kao što i jesam, drug moj dragi........ a jutarnja kafica mi je stobom bila, čisto ispunjenje, jedne totalno prazne osobe u tom momentu..... ali nedam se ja........ izgurala je Jaca i gore...... ljubi drugarica..........
I tako pocinje moje lijecenje metadonom na nekoliko dana,a razvuce se na nekoliko godina.U pocetku bi sve OK,pilo se 7 ml (ni danas neznam koliko je to u mg,ili tableta,kod nas),pa lagano spustalo.E kad se spustilo na nekih 3,5 ml,nakon 2 godine,pocinje i podebljavanje horsom i opet krize i cupanja.
I tako gore-dole.Pa opet period spustanja,ali sam vec imao plan povratka kuci,a dole se nije moglo nakacen na metadon.
I nekako u to vrijeme 2002,poce se pricati o Subutexu kao spasonosnom lijeku.Meni DR. nagovjesti da bi on probao s tim i da ce me pokusati skinuti sa metadona,ali se moram spustiti do 0,5-0,7ml (precizni njemac).To mi je bio dodatni motiv i nakon nekoliko mjesci ispunih uslove.
Vec sam duze pio uslovljenu kolicinu i cekao da mi doktor dobije lijek-cudo.A kad dobije,onda 48 sati bez metadona i pocinjemo...
Tako je i bilo,mada sam imao malu frku zbog ta 48 sata,ali za divno cudo,nista nisam osjetio.
Ostalo je jos mjesec do povratka kuci.Sub.je svoje odradio,postpeno se smanjivalo i islo je sve u dobrom smjeru.Zadnjih par dana sam pio 1/4 tablete od 2 mg i bio sretan sto se nakon 11 godina vracam sa trulog zapada,a i lijecenje je islo kao po loju.
Na rastanku dobijem 2 tablete ili za 8 dana.Doktorov prvi pacijent Yugo skinut je sa metadona...
Nakon price jedne djevojke iz Mostara s kojom sam se sprijateljio kod zajednickog nam doktora,a koja je par godina prije otisla kuci i takodje pila metadon i preknula ga piti na maloj dozi,a pricala mi je o polugodisnjoj psiho krizi,ja sam mislio da sam sretnik kakvog nema.
Jes' al u prici!
.............. dragi Yugo, kroz svašta si ti jbt.. prošao.... puno toga u tvom izuzetno bogatom životu........... ali ja ti se zaista divim....... imaš podršku od drugarice..... ljubi Jaca................
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Cao Jaco,Cao Pepe..
Osim nekih lijepih stvari imao sam ja i dosta zajebancija i frka zbog raznih stvari,onih zivotnih.
Nista u zivotu nebih promjenio,ukljucujuci i neke bezveze stvari koje sam mogao zaobici,samo bih se odrekao dana kada sam probao Heroin,dobro i jedne cure zbog koje su mi drugovi obecali prati garderobu,samo da je odskartiram!
Last edited by pepeljuga84 on Mon Aug 11, 2008 9:34 pm, edited 1 time in total.
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.