Koliko dugo smo str8

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Zona Sumraka

Re: Koliko dugo smo str8

Post by Zona Sumraka »

kako ste se uklopili u normalu?To mi bas ne polazi za rukom.Mislim na komunikaciju sa svijetom koji nije u tome i prihvatanjem sebe kao strejt???????
pa recimo da nije lako...sa vremenom se adaptiras na okolinu...kako kaze mladenovic..."kako da sacuvam sebe od promene, samo putem promene"...a za pocetak, dovoljna ti je promjena da ti se komunikacija ne vrti samo oko gudre...

a sto se prihvatanja sebe kao strejt tice, to je vec malo tezi proces...bar je meni bio...moras ponovo da izgradis sopstvenu licnost, a meni se moja nije ni malo svidjala nakon skidanja...osjecas se tup, prazan, smoren...
u svemu tome je najbitnije da istrajes, jer sto vise vrijeme prolazi imas i vise motivacije da ostanes strejt...
nowa

Post by nowa »

Hvala zona na komentaru.Znaci tek sad dolazi najtezi dio?????????A ja mislila da sam najgore pregurala.Ne znam....Tesko se borim sa psihom sama a u mom gradu nema neke strucne pomoci za bivse.Samo metadon.
Mirna i spokojna........?????????????????????
zvrky

Post by zvrky »

kako ste se uklopili u normalu?To mi bas ne polazi za rukom.Mislim na komunikaciju sa svijetom koji nije u tome i prihvatanjem sebe kao strejt???????
Minut po minut,sat po sat,dan po dan...sto ce reci proces je jako spor i cini mi se dugotrajan ali ishod je pozitivan ako izdrzis i ne vratis se na nulu. I meni se cinilo da se nikada necu uklopiti i da ce mi vecito biti frka od ljudi i da to nikada necu prevazici i da ce me vecito gledati kao nekoga ko tu ne pripada...medjutim izgurala sam taj problem prvenstveno sama sa sobom a onda i sa drugima,potom uplovila u zivot...utopila se u masu smrtnika koji setaju ulicama moga grada...i svi su isti...svi setaju u krug...pocni da uzivas i jako jako malim stvarima ( koje cine zivot ) ...setanje po gradu,izlazak na najobicnije pice,odlazak na neko kupanje,posao koji radis pokusaj u njemu da nadjes nesto sto ce te uciniti za nijansu zadovoljnijom osobom i bice ti lakse da ga obavljas,ako nemas posao potrudi se da ga nadjes...bilo sta za pocetak...uzivaj u lepom vremenu,jutu koje te budi,veceri koje su super za setnje...slusaj druge ljude sta ti pricaju pokusaj u tim pricama da nadjes bilo sta sto ce te zainteresovati i ukljuci se u diskusiju...eto za pocetak toliko,nije jednostavno ali pokusaj,potrudi se ...jer to radis za sebe i svoj zivot.
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
nowa

Post by nowa »

Lijepo si to sve nabrojala zvrki i hvala jer kad citam odmah se i osjecam bolje :nod: :nod: :nod: Teba covjek imati neku obavezu u zivotu,ovako fakat imam previse vremena za razmisljanje a misli su cudo,uvijek odlutam gdje ne treba.....Ali moj grad ne nudi bas puno opcija za zaposlenje jer me svi znaju kao ovisnika.Malo ko zna da sam bivsa,mada primjecuju jer se vidi i na meni,ali niko nije bas odusevljen da me zaposli kao takvu.Predrasude jbg,ali posao bilo kakav bi me cupao iz crnjaka.
Modesty

Post by Modesty »

Sve su ti lijepo napisale.....imaj vjeru i nije najgore pred tobom,ne gledaj to tako....najbitnije je sada da prihvatiš situaciju kakva je,da se ne forsiraš,da imaš strpljenja sa sobom i polako će sve doći na svoje....sada si izašla iz mraka i život je pred tobom.
zvrky

Post by zvrky »

Ali moj grad ne nudi bas puno opcija za zaposlenje jer me svi znaju kao ovisnika.Malo ko zna da sam bivsa,mada primjecuju jer se vidi i na meni,ali niko nije bas odusevljen da me zaposli kao takvu.Predrasude jbg,ali posao bilo kakav bi me cupao iz crnjaka.
Pokazi im da nisu upravu,pokazi da si resila da normalno zivis,pokazi im da mogu da imaju poverenja u tebe i pomocice ti budi sigurna. Ako te oni zaposle a ti ih pokrades ili nesto tome slicno...vise te niko nikada nece zaposliti u tom kraju ili tom gradu,ne znam odakle si ali kapiram da je manji grad cim kazes da te svi znaju...Grizi gde god stignes sta god ti se ponudi prihvati bar na neko vreme (naravno prostituciju ne moras da prihvatis i tome sl. :-D ) Vidi se to kad neko zeli da popravi sebe i svoj zivot.
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
nowa

Post by nowa »

A kako se to vidi????Jel ti pise na celu?Nemoj me pogresno shvatiti ali nas svijet i primitivizam.......Jednom narkoman-uvijek narkoman.Mi se uvijek moramo duplo vise dokazivati.
sanela

Post by sanela »

nowa wrote:A kako se to vidi????Jel ti pise na celu?Nemoj me pogresno shvatiti ali nas svijet i primitivizam.......Jednom narkoman-uvijek narkoman.Mi se uvijek moramo duplo vise dokazivati.
Izvini, ali meni se ovo čini kao šuplja priča i opravdanje da se ne bi poduzelo ništa, nego da te neko povuče za rukav i da ti posao ili ti kaže wow kako ti dobro napreduješ, svaka ti čast... Draga, zasuči rukave i kreni u potragu za poslom. Negdje će upaliti. Po djelima se vidi ko i koliko napreduje.
Sagitarius

Post by Sagitarius »

sanela wrote: Po djelima se vidi ko i koliko napreduje.
I po avatarima :D
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

hahhahah sta se ti javljas ba...
Post Reply