brak/veza sa bivšim ovisnikom???

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

User avatar
azraaa
Posts: 407
Joined: Sun Apr 08, 2007 8:40 pm

Re: brak sa bivšim ovisnikom???

Post by azraaa »

netko wrote:...pogotovo bivsi ovisnici kojima je tupljenja nekih priča na vrh glave a nama suovsnicima glavno je kako im treba davati svaki dan do znanja sto se sve moze desiti, na kraju ni to ne vrijedi. jednostavno ne mozes vjerovati kolko god htjela progoni te onaj mali crv sumnje, jedino da je non stop uz tebe, da ga stalno provjeravas a na kraju kad skontas kakav je to zivot, kakva je to veza..
samo cu dodati da i kad se prestane drogirati nije sve gotovo....ja sam samo to cekala i docekala...a sad imamo i dalje problema...i nas dijeli oko 200km. tako je tesko uspostaviti vise puta izgubljeno povjerenje.svaka mala nesuglasica ili praznina u desavanjima budi sumnje i svadju. meni je tesko i dalje. cak imam osjecaj da mi je sad teze mozda zato sto sam vec pukla od toga. a sve ga vise i vise volim. tesko je to. mozda je jedino rjesenje biti s njim, zivjeti skupa, mozda bi to pomoglo...mozda ne znam.
PDT_Love_07
justme
Posts: 119
Joined: Sat Apr 12, 2008 10:56 am

Re: brak/veza sa bivšim ovisnikom???

Post by justme »

a ja vam mogu reci da sam kroz sve to nevjerovatno otupila,oglupila....ali definitivno se moramo pomiriti sa tim da nista nije lako,prihvatiti stvari onakve kakve jesu,ili traziti nekog ko nikad nista nije imao sa tim:).sad mislim da mi je bilo super lako dok je bio cist ( a tad sam isto nesto zanovijetala:)...nesto teze kad je napravio recidiv,a najteze ovo skidanje,pa navlacenje,pa skidanje,pa navlacenje pa..........sam ja trazeci pomoc za njega...odlucila traziti i naci pomoc za sebe.
rekla ti je mod...cuces razna misljenja....moj ti je jedini savjet ( koji ja nisam poslusala,tj poslusala sam ali nisam znala da primijenim ) sta god da odlucis...cuvaj sebe.njemu ne vjeruj nista,pusti ga da dokaze ( mislim da ne lazu oni nama da bi slagali nas,ni mi sami ne mozemo stopostotno tvrditi da cemo uspjeti u svim nasim namjerama,ciljevima...) ...sta god da odlucis...cuvaj sebe,jer trebace ti ogromne kolicine strpljenja i konjski zivci .mislim ( drugi znaju vise od mene) da tvoj decko nije cist,vec da se odrzava...
tvoji su opravdano zabrinuti , s jedne strane, s druge ni oni ne zive tvoj zivot..a s trece vjerujem da ce ti biti podrska bezobzira na to kakvu odluku ti doneses...
lidija
Posts: 8
Joined: Mon Jul 14, 2008 6:06 pm

Re: brak/veza sa bivšim ovisnikom???

Post by lidija »

asno me zanima zasto sasa -ex misli da joj je decko jos u problemu- s obzirom da je bivsi ovisnik...kad znamo da vise nije u problemu..
User avatar
saša-ex
Posts: 1907
Joined: Sat May 06, 2006 9:55 am
Location: Beograd

Re: brak/veza sa bivšim ovisnikom???

Post by saša-ex »

Tvoj decko je na suboteksu, i to na odrzavanju. Suboteks nije lek koji leci narkomaniju, nego je zamena...Prosto receno-decko se i dalje drogira,jedina razlika je sto to sada radi na recept, dakle dosta kulturnije.
SAMO CEO ŽIVOT...
lidija
Posts: 8
Joined: Mon Jul 14, 2008 6:06 pm

Re: brak/veza sa bivšim ovisnikom???

Post by lidija »

ej saša hvala ti što si se javio...cuj zanima me sada jedna stvar..ta terapija ce se vjerojatno smanjivati s vremenom..kako se onda covijek osijeca da li je to neka nova bojazan za mene i njega ..da li ce on imati krize neke vrste...treba mi da znam i da znam na sto treba pripaziti...zanima me isto i kako se ti osijecas....kako se osijecaju ljudi koji su to prosli , iza kojeg su godine apstinencije...molim te saša htjela bih da mi na ovo odgovoris...hvala ti! sori ako te gnjavim
User avatar
mirjanavk
Posts: 16
Joined: Wed Jul 30, 2008 2:21 pm

Re: brak/veza sa bivšim ovisnikom???

Post by mirjanavk »

dancea wrote:moja mama je plakala kao malo dijete kad je čula da sam se nakon 6 godina vratila njemu. plakala je kao da je netko umro. bila je spremna na.. bolje da vam ne pričam..
on je nakon našeg prekida bio na heroinu godinu dana, u zatvoru 6 mjeseci, 3 godine je već čist, već godinu dana je na subotexu. ja , na drugu stranu , nisam nikad bila ovisna o ničemu osim cigaretama
iskreno, izbjegavala sam ga godinama i mislila sam da je bolje tako, ali nakon jednog slučajnog susreta , sve se vratilo, moram priznat da je zvučao i izgledao bolje nego prije 6 godina i malo po malo smo se zbližili i odlučili da pokušamo opet.
e sad nakon mog prvog suočavanja sa svim tim i šoka koji je prošao nakon par dana, stvari su krenule normalno i mogu reći da stvarno uživam kad smo skupa, ali sa dozom straha.
sa tom istom dozom straha počeli smo planirati zajednički život ove zime i brak,
jučer sam rekla mami da smo se pomirili i tad su stvari krenule nizbrdo.
molim vas jeli netko imao ovakvu situaiju i jeli rješenje ove situacije to da moram birat između njega i nje?
molim vas neka mi netko kaže da je moguće imat normalan život nakon heroina.
please treba mi potpora
DANCEA JA SAM U BRAKU SA BIVŠIM OVISNIKOM I ON JE NA SUBU VEĆ2 GOD , NIJE KAKO , ZAISTA, ALI S PUNO PRIČE RAZUMJEVANJA I BRIGE JEDNO ZA DRUGIM MOŽE SE NORMALNO ŽIVJETI, KO KAŽE DA MORAŠ BIRATI?! ONA TI JE MAMA ON TI JE BUDUĆI MUŽ! NEKA ONA BIRA , AK NE SHVAĆA DA VI DOLAZITE U KOMPLETU ONDA .... NEKA IZABERE S VAMA IL BEZ VAS... POZZZ
razocaran
Posts: 1
Joined: Mon Aug 25, 2008 12:48 pm

Re: brak/veza sa bivšim ovisnikom???

Post by razocaran »

Da li moze neko da mi pomogne?
Moja devojka pije Flunisan i Flormidal za koje sam slucajno saznaoi to sa pivom..... Sta da radim i kako da se upoznam sa situacijom posto ona negira da to pije, vec navodno "pije andol"...... Sva je uspavana i bez koncentracije... Sumnjam da se navukla na tablete ali ja nisam imao takva iskustva tako da Vas molim za pomoc jer ne znam sta da radim....
Kada god pokrenem tu temu ili je izbegava ili je uhvati panika i histerija....
Molim vas pomozite mi nekim savetom
Post Reply