Metadonska terapija
Moderator: sanela
-
Re: Metadonska terapija
eh sagitarius sto ja ovo ne procitah pre mesec dana pa ne bi doziveo mega krizu. sad ne bi imao oziljak na glavi od lupanja glavom od zid u ludari na koju me zatvorise tada jer goru krizu u zivotu nisam doziveo.Vazno je da si ti to napisao pa se nece desiti drugima sto je jos vaznije.
Sto su te vratili na 8 mg ja sam poceo sa 12 sad sam na 8 mg i dobro se osjecam a uskoro bi trebao preci na 6 mg.?
Drzi se i kako su vene ima li promena na bolje?
pozz
Sto su te vratili na 8 mg ja sam poceo sa 12 sad sam na 8 mg i dobro se osjecam a uskoro bi trebao preci na 6 mg.?
Drzi se i kako su vene ima li promena na bolje?
pozz
- Sagitarius
Vene polagano idu na bolje,ali treba još vremena.Vratio sam se na 8,jer kaže dr. da i manje doze isto navlače ali nema potpunog terapijskog efekta.Evo 4. dan sam na 8 i osjećam da mi malo ubija i depresiju,dok ne proradi ovaj Zoloft.Jebiga,trpam se lijekovima jer mi je sjebana situacija,hvala na interesu za mene.
Ja sam isto prvi put kad sam se išao skidat Subom,poslije jutarnjeg šuta(oko 10h,odlučih pričekat do 8 navečer.na nesreću u kući sam imao bočicu kapsula tramala od 50,sunem ja cijelu bocu,naravno krizu sam malo ublaže.U 8 stavim ja 2 suba pod jezik,eeeeej kad je krenulo za 5min,totalni raspad sistema.Sjećam se da sam tu noć od muke radio sklekove,pola noći proveo na školjci,istovremeno se tresao,povraćao,srao vodu i pišao.Ma užas živi.Srećom diler u kojeg sam uzimao bio tada na koksu,pa u 5 ujutro sjednem na motor i odem po dvije pole.Sam Bog zna kako sam uspio odvoziti,ruke su mi se tresle,jedva volan držao,i danas kad se toga sjetim naježim se.Tek me druga pola (2h nakon prve)uspila malo smirit.
Ja sam isto prvi put kad sam se išao skidat Subom,poslije jutarnjeg šuta(oko 10h,odlučih pričekat do 8 navečer.na nesreću u kući sam imao bočicu kapsula tramala od 50,sunem ja cijelu bocu,naravno krizu sam malo ublaže.U 8 stavim ja 2 suba pod jezik,eeeeej kad je krenulo za 5min,totalni raspad sistema.Sjećam se da sam tu noć od muke radio sklekove,pola noći proveo na školjci,istovremeno se tresao,povraćao,srao vodu i pišao.Ma užas živi.Srećom diler u kojeg sam uzimao bio tada na koksu,pa u 5 ujutro sjednem na motor i odem po dvije pole.Sam Bog zna kako sam uspio odvoziti,ruke su mi se tresle,jedva volan držao,i danas kad se toga sjetim naježim se.Tek me druga pola (2h nakon prve)uspila malo smirit.
Ne znam ,drago mi je da bilo sta uspije u borbi da se vise ne uzme,jel tako.Ja sam na Metadonu od prije 4 god.bio sam na 95 sad sam na 30,nisat ne brzam kad kazu tad smanjim,i nisam imo zelju da uzmem heroin.Moji testovi se mogu vidjeti svi unazad i ja sam ponosamn na to a hvala Metadonu.

Svakog cuva neka sila, a ja imam JABUKU!!!
u periodu sam detoksikacije metadonom i moja startna doza je bila dva puta po 20 kapi dnevno.prosla je nedelja pa sam po doktorovom nalogu morao da smanjim na 2 puta po 15.terapija ce trajati oko 5 nedelja dok ne dodjem na nulu.interesuje me dali cu proci bezbolno kao sto moj lekar kaze i da krizu necu ni osetiti.jos jedna stvar me interesuje posto vidim da ima dosta prica kako je zikra od meta nedaj boze...voleo bih ako bi mi neko mogao preciznije objasniti kako nastupa zikra koji su joj simptomi i tako dalje.stvarno bih vam bio zahvalan na datim odgovorima.pozdrav
Brate mili, koji te to dundjer spusta 5 nedelja?Koliko ja znam, optimalno vreme je 2 do 3 nedelje navise, ako se nastavi duze stvara se zavisnost. Porazgovaraj s njim da to bude krace. A sta ces posle?
SAMO CEO ŽIVOT...
ma i ti si Sale široke ruke,čuj 2-3 nedelje...pa zar toliko...pa onaj ko se ozbiljno skida,skine se sa pla boce mate,pije ga prvi par dana krize....što maje i kraće,prije počinješ sa važnijim i težim i dugotrajnijim poslom.saša-ex wrote:Brate mili, koji te to dundjer spusta 5 nedelja?Koliko ja znam, optimalno vreme je 2 do 3 nedelje navise, ako se nastavi duze stvara se zavisnost. Porazgovaraj s njim da to bude krace. A sta ces posle?
Pozz Sale

- Sagitarius
i onda se treći dan ode roknit...Modesty wrote:,pije ga prvi par dana krize....
Nazalost...znam ljude koji uzimaju dop uz metadon(sinteticki heroin)...Mislim da nije resenje.Ko sam ja da pricam kad nisam prosla kroz to..Samo sto znam od drugih
A glavno-Sto po prestanku metadonske terapije?!Ukoliko imate to u vidu..?!
Kazu da se ne osjeti kriza...Svako dobro!
A glavno-Sto po prestanku metadonske terapije?!Ukoliko imate to u vidu..?!
Kazu da se ne osjeti kriza...Svako dobro!
prijatelju,"ti" ako se hoćeš rokati,rokaćeš se i posle 6 godina kao i ja što sam....blage to veze nemaSagitarius wrote:i onda se treći dan ode roknit...Modesty wrote:,pije ga prvi par dana krize....
- Sagitarius
Ma osjeti se kriza od metadona,subutexa,dopa...Svrha supstitucija i nije prvenstveno da ublaže krizu(ima i toga,u bolnici,kratkotrajno,pod nadzorom),nego da se ovisnika,bolesnika,tebe,mene,svejedno,makne od svakodnevne agonije (traženje-kupovanje-pucanje,pa opet);i omogući se da se posveti drugim stvarima u svom životu,i krene lagano putem potpune apstinencije.
Supstitucija nije za svakoga,treba isprobat i druge načine,naročito dok je osoba mlađa,i sa kraćim stažom(npr. 18-19godišnjacima nitko normalan ne daje metadon),ali za nekoga je jedini spas.
Kriza postoji i od metadona,i od subutexa,duže traje,ali je intenzitet blaži(pravilnim smanjivanjem doze se značajno umanjuje kriza,što sa dopom skoro pa i ne može,jer nitko se nije skinuo uzimajući gram,pa pola,pa četvrtinu,to su bajke).
Zato,ako se nekome daje supstitucija,ne treba mu je oduzet naglo i na silu,nego se pomalo spušta,i osobu se privikava na to.Tu igra dobar dr. ili psihijatar,i osobna doba volja,jer ako netko nije načistu sam sa sobom šta želi,nema te tablete.ni programa koji će mu pomoć.
Supstitucija nije za svakoga,treba isprobat i druge načine,naročito dok je osoba mlađa,i sa kraćim stažom(npr. 18-19godišnjacima nitko normalan ne daje metadon),ali za nekoga je jedini spas.
Kriza postoji i od metadona,i od subutexa,duže traje,ali je intenzitet blaži(pravilnim smanjivanjem doze se značajno umanjuje kriza,što sa dopom skoro pa i ne može,jer nitko se nije skinuo uzimajući gram,pa pola,pa četvrtinu,to su bajke).
Zato,ako se nekome daje supstitucija,ne treba mu je oduzet naglo i na silu,nego se pomalo spušta,i osobu se privikava na to.Tu igra dobar dr. ili psihijatar,i osobna doba volja,jer ako netko nije načistu sam sa sobom šta želi,nema te tablete.ni programa koji će mu pomoć.