brak/veza sa bivšim ovisnikom???

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

dancea
Posts: 3
Joined: Mon Jun 30, 2008 3:37 pm

brak/veza sa bivšim ovisnikom???

Post by dancea »

moja mama je plakala kao malo dijete kad je čula da sam se nakon 6 godina vratila njemu. plakala je kao da je netko umro. bila je spremna na.. bolje da vam ne pričam..
on je nakon našeg prekida bio na heroinu godinu dana, u zatvoru 6 mjeseci, 3 godine je već čist, već godinu dana je na subotexu. ja , na drugu stranu , nisam nikad bila ovisna o ničemu osim cigaretama
iskreno, izbjegavala sam ga godinama i mislila sam da je bolje tako, ali nakon jednog slučajnog susreta , sve se vratilo, moram priznat da je zvučao i izgledao bolje nego prije 6 godina i malo po malo smo se zbližili i odlučili da pokušamo opet.
e sad nakon mog prvog suočavanja sa svim tim i šoka koji je prošao nakon par dana, stvari su krenule normalno i mogu reći da stvarno uživam kad smo skupa, ali sa dozom straha.
sa tom istom dozom straha počeli smo planirati zajednički život ove zime i brak,
jučer sam rekla mami da smo se pomirili i tad su stvari krenule nizbrdo.
molim vas jeli netko imao ovakvu situaiju i jeli rješenje ove situacije to da moram birat između njega i nje?
molim vas neka mi netko kaže da je moguće imat normalan život nakon heroina.
please treba mi potpora
Last edited by dancea on Sun Jul 06, 2008 6:50 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Modesty
Posts: 2479
Joined: Mon Nov 26, 2007 9:34 am
Location: BiH

Re: brak sa bivšim ovisnikom???

Post by Modesty »

Draga dancea...svog momka samo ti poznaješ i samo ti znaš koliko mu možeš vjerovat....tuđa iskustva ti mogu pomoći ali isto tako i odmoći....slušaj svoje instikte,svoj razum pa tek onda srce...a roditelje i prijatelje zanemari ili stavi na zadnje mjesto po pitanju tih odluka.Punoljetna si i to je tvoj život za koje ćeš sama snosti posledice i dobre i loše.
User avatar
oMcHo D
Posts: 56
Joined: Fri Apr 04, 2008 2:04 pm

Re: brak sa bivšim ovisnikom???

Post by oMcHo D »

Šta se kaze kod tebe unutra,oko srca,jel ti lijepo sa njim?! A i da nije i da ste u braku ,piše pravilo ( I U DOBRU,I U ZLU!!!), SRETNO I SVE NAJLJEPŠE!!!
Svakog cuva neka sila, a ja imam JABUKU!!!
User avatar
saša-ex
Posts: 1907
Joined: Sat May 06, 2006 9:55 am
Location: Beograd

Re: brak sa bivšim ovisnikom???

Post by saša-ex »

Naravno da je moguce imato normalan zivot posle heroina, izmedju mnogih primera je i moj, u braku sam godinu dana. Samo, ne drogiram se 8 godina a tvoj decko je jos uvek u problemu, imaj to u vidu i budi oprezna...
SAMO CEO ŽIVOT...
justme
Posts: 119
Joined: Sat Apr 12, 2008 10:56 am

Re: brak sa bivšim ovisnikom???

Post by justme »

a draga...sta god da odlucis budi oprezna...sad moje iskustvo je i nije i jeste slicno...zapravo su sve price ovisnicke i suovisnicke slicnije no sto i sami sebi zelimo priznati ....pazi kod mene se nije desio brak jer je decko napravio recidiv,pa smo pomjerili listu prioriteta...sad moram da ulazem trud da imam samo svoj sopstveni zivot ( kad su mi to ovdje govorili,nije vrijedilo ) ,a moji roditelji koji su bili zestoko protiv sad su uz mene,cak su i prema njemu blagonakloni...hocu ti reci...pazi , budi oprezna i pametna....roditelji grijese, ali su im potrebe( dobro) djeteta uvijek na prvom mjestu,ovisniku su njegove potrebe uvijek na prvom mjestu i mislim da trebaju oni dosta dug period da nauce sta je ljubav i kako imati porodicu na pravi nacin,a da sve to nije podsvjesno oblikovanje svijeta oko sebe u okruzenje kakvo njima odgovara.budi oprezna molim te...moja prijateljica je godinu dana zivjela sa deckom koji se jos uvijek lijeci ( na subotexu je takodje ) i na kraju je odustala jer vise nije mogla da podnese da zivi njegove probleme i krize ,bez podrske svojih roditelja ,prijatelja.blabla...jer ju je pocelo da boli to sto uz sve sto ona daje i cega se odrekla zbog njega on ne vraca na pravi nacin.
poenta...moramo biti spremne na to sta nas ceka u braku sa ovisnikom,sve se moze, ali pocetna ljubav nije garancija za dobar zivot,ljubav se ili gradi obostrano ili propada.zaista mislim da ovisnicima treba izvjestan period da bi bili spremni za porodicu..no oni sami ovdje ce ti najbolje reci....
dancea
Posts: 3
Joined: Mon Jun 30, 2008 3:37 pm

Re: brak sa bivšim ovisnikom???

Post by dancea »

situacija se zakomplicirala. Njegova tetka je zvala moju mamu da me makne od njega da je on još na heroinu, da me spasi i ostala zapomaganja, sad možete i zamislit kako to sve izgleda... stara mi je na rubu živčanog sloma nakon ovog pogotovo, nitko u ciloj obitelji ne spava danima jer misle da me treba spašavat. jedina dobra strana je da sam 200 km dalje od njega i njih pa bar imam mir sa jedne strane kad isključim telefon, ali sama sebe sad pitam jesam li možda nešto pogriješila, ili prebrzo prešla preko toga. sad sama sebe ubijam pitanjima a on da zna za ovo bi poludio ...
User avatar
Modesty
Posts: 2479
Joined: Mon Nov 26, 2007 9:34 am
Location: BiH

Re: brak sa bivšim ovisnikom???

Post by Modesty »

dancea wrote:situacija se zakomplicirala. Njegova tetka je zvala moju mamu da me makne od njega da je on još na heroinu, da me spasi i ostala zapomaganja, sad možete i zamislit kako to sve izgleda... stara mi je na rubu živčanog sloma nakon ovog pogotovo, nitko u ciloj obitelji ne spava danima jer misle da me treba spašavat. jedina dobra strana je da sam 200 km dalje od njega i njih pa bar imam mir sa jedne strane kad isključim telefon, ali sama sebe sad pitam jesam li možda nešto pogriješila, ili prebrzo prešla preko toga. sad sama sebe ubijam pitanjima a on da zna za ovo bi poludio ...
Draga moja...mogu mislit kakva je situacija kod njega kad ti njegovi javljaju a nemguće da te vole više od njega,razumiješ šta ti hoću reći.
Koliko sam razumjela on je na subotexu,znači i da nije na dopu,on još nije čist!
Ja sam bivša ovisnica,tj sadašnji apstinent ,imala sam(imam i sad) sina malenog prekrasnog,muža kojeg sam voljela i koji nije koristio ništa ali nije vrijedilo(na kraju smo se i razveli iako je učini sve moguće za mene)...ovisniku su prva ljubav i potreba droga,zato narkomanija i je tako teška bolest.
Dobro ti razmisli,DOBRO...mogla si bez njega 6 godina,udaljeni ste 200km..imaš sreću i uslov da vodiš normalan život.
ne mislim ja da uz ovisnika ne treba ostat ali sa njim se ostaje samo kad on pokaže,tj. isključivo konkretnim djelim dokaže svoju snagu i želju da promjeni svoj život a takvih je na žalost jako malo.
User avatar
netko
Posts: 187
Joined: Fri Nov 09, 2007 2:01 pm
Location: dvije obale

Re: brak sa bivšim ovisnikom???

Post by netko »

..........
Last edited by netko on Sat Jan 17, 2009 11:03 pm, edited 1 time in total.
....Ipak bit će bolje, naucila sam nesto iz proslosti one....
dancea
Posts: 3
Joined: Mon Jun 30, 2008 3:37 pm

Re: brak/veza sa bivšim ovisnikom???

Post by dancea »

hvala vam na odgovorima,

budući da je meni sve to na neki način novo, da vas pitam može li se skinut sam, kaže da je sam odlučio da prestane i da je uspio jer je "samo" šmrka i bio je na terapiji godinu ipo sa metadonima ( nisam baš sigurna da se tako zove) a sad namjerava prestat uzimat i subi. kaže da već skoro 3 godine su mu svi testovi čisti, a to tvrdi i njegova mama.
mislim meni je to sve kao kineski... nemam pojma o čemu priča jer nisam nikad prije imala s tim kontakta. ali prema onome što znam male su šanse da je baš on jedan od tisuću pa se uspio skinut od prve i bez problema već 3 godine ne uzima ništa.. da je on baš takav karakter nije očito jer da je onda se nebi nikad ni uvalio u to.

i strah me tog subutexa , šta kad prestane uzimat to, ima li onda krize? kako to izgleda i koliko traje.
i stalno je prisutan taj neki strah da će me slagat i da će opet nešto napravit, već je doveo i svoje i moje na korak do ludnice,

na momente se pitam što mi to sve treba, a onda opet znam da ako sad odem da ću se kajat ako ispadne da je on bio u pravu i da će ostat ok, znam da ću se cijeli život pitat što bi bilo da nisam otišla, a sa druge strane čini mi se da ovako uništavam svoju obitelj koju jako volim i ako su oni pravu onda sam uništila sama sebe.

znam da je to moja odluka , ne tražim odgovor na tu dilemu, već mi treba da mi netko kaže da li je to moguće, isto mi je lakše kad znam da je netko to prošao i kaže mi svoju priču. ili da me savjetuje na što da obratim pozornost.
User avatar
Modesty
Posts: 2479
Joined: Mon Nov 26, 2007 9:34 am
Location: BiH

Re: brak/veza sa bivšim ovisnikom???

Post by Modesty »

Uh...čućeš raznih priča,različitih što je nagore......ja ne vjerujem.
Post Reply