Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

jana

Re: Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Post by jana »

Zelim da pozdravim Sasu na njegovom postu.Duboko me dojmio njegov osvrt na misljenje Milana Mladenovica,po pitanju licne slobode.Aspekt njegovog misljenja je vise socijalan,no,Sasa lijepo primjecuje da se u slucaju ovisnosti sva borba svodi zapravo na samu licnost,odnosno da covjek sam sebi ogranici tu slobodu .
Bravo,Sasa ,i hvala za svako svjedocenje ovdje.
Uzgred ,da kazem,da je i moje dijete konacno zatrazilo pomoc lijecnika,pa se nadam da ce sada biti nekog pomaka na bolje.Voli Vas puno Jana.
svetlana

Post by svetlana »

Hvala, draga Zvrky.
Modesty

Post by Modesty »

NARKOMANIJA IZLJEČIVA BOLEST....ne zaliječiva,IZLJEČIVA....racidvirajuća u toku liječenja ali ipak IZLJEČIVA

ALELUJA!

Sve o tome možete pročitati ako na googlU, ukucate WHO(svjetska zdravstvena org) i tražite podnaslov NARKOMANIJA.
saša-ex

Post by saša-ex »

Da, definitivno izleciva.
Ali sama od sebe ne prolazi, ne leci je ni vreme, ne postoji ni cudotvorna tableta...Sve je na tebi, tvojoj odluci, ali velikim delom i na adekvatnoj pomoci.
Posle 18 godina u svetu droge, sto sa jedne, sto sa druge strane, iskristalisali su mi se neki stavovi.
- Ne postoji lecenje na silu, batine i zatvaranja mogu pomoci samo na kratko
- Metadon je lek predaje, a metadonsko odrzavanje jedan od najperfidnijih nacina da se neko zarobi, a da zivi u zabludi kako je sve u redu
- Vecina lekara koja se bavi lecenjem narkomanije u Srbiji su sarlatani i neznalice, kojima je glavni motiv licno bogacenje
- Alkohol ne treba taknuti bar prve dve godine apstinencije, pod kojom podrazumevam i tablete i travu i sve ostalo...
- Samo takva apstinencija je put u pravo izlecenje
- Terapijska zajednica je definitivno lecenje koje daje najbolje rezultate
- Samo izbacivanje droga iz tvog zivota nije dovoljno, moras promeniti sebe i svoj nacin zivota
- Podrska porodice i najblize okoline je vrlo bitna ali je najveci posao na tebi
Ovo su samo neke stvari koje su mi pale na pamet, sigurno cu da dopunim ovaj spisak, interesuje me sta vi mislite o tome...
SAMO CEO ŽIVOT...
bojanol

Post by bojanol »

Sale, ja mislim da ti danas imash slobodan dan, ili si na odmoru. :-D
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Sale, apsolutno i bezuslovno se slazem sa tobom i VERUJEM TI ZAISTA, hvala ti sto si sa nama!
Ljubi Bakuta
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
rajouno

Post by rajouno »

Sale evo i ja da potvrdim i da javno priznam,da sva moja cistoca uz brljanje sa sedativima nije dobar put izljecenja!Ja navike,i nacin zivota sam totalno promijenila ...ali desi se momenat kad mi je svega preko glave,i kliknem i dovoljno je da popijem 2-3,a ne vise..i da odlijepim odmah,i narednih dana naravno kukam i proklinjem sebe...MORA DEFINITIVNO DA SE NAPRAVI REZ,eto...ja cu pokusati da to bude apsolutna cistoca.pozz sale :wink:
PER ASPERA AD ASTRA...
saša-ex

Post by saša-ex »

Hm, Bojanole, delimicno si i u pravu...Odmor mi se zavrsio pre par dana, al sam danas nesto po gajbi, pa rekoh da nesto napisem...Pozdrav tebi, pozdrav i baki...Naravno i Irenici...
SAMO CEO ŽIVOT...
Modesty

Post by Modesty »

saša-ex wrote:Da, definitivno izleciva.
Ali sama od sebe ne prolazi, ne leci je ni vreme, ne postoji ni cudotvorna tableta...Sve je na tebi, tvojoj odluci, ali velikim delom i na adekvatnoj pomoci.
Posle 18 godina u svetu droge, sto sa jedne, sto sa druge strane, iskristalisali su mi se neki stavovi.
- Metadon je lek predaje, a metadonsko odrzavanje jedan od najperfidnijih nacina da se neko zarobi, a da zivi u zabludi kako je sve u redu
- Vecina lekara koja se bavi lecenjem narkomanije u Srbiji su sarlatani i neznalice, kojima je glavni motiv licno bogacenje
- Alkohol ne treba taknuti bar prve dve godine apstinencije, pod kojom podrazumevam i tablete i travu i sve ostalo...
- Samo izbacivanje droga iz tvog zivota nije dovoljno, moras promeniti sebe i svoj nacin zivota
- Podrska porodice i najblize okoline je vrlo bitna ali je najveci posao na tebi
Ovo su samo neke stvari koje su mi pale na pamet, sigurno cu da dopunim ovaj spisak, interesuje me sta vi mislite o tome...

ALELUJA
hopeless

Post by hopeless »

saša-ex wrote:Da, definitivno izleciva.

Evo, posto si postao na moju temu, i ja odvojih par sati :) da procitam ovu tvoju optimisticnu...i da znas da si me ostavio bez teksta, a bilo je i suza :(.Mnogo sam naucila iz ovih tekstova i blage veze nemam zasto vec odavno nisam pronasla ovakav forum. Svojoj sestri jako zelim pomoci, ustvari mi je i najveca zelja, samo sto, i nakon ovoliko vremena, ne mogu da shvatim svoju ulogu u tom svemu, a koja bi bila efikasna.
Znam samo da cu i dalje davati sve od sebe i vjerujem da ima nade ( iako mi je nick hopeless :) )
thnx
Post Reply