DETOX-SARAJEVO
Moderator: sanela
DETOX-SARAJEVO
E dragi moji ako ikoga interesuje ,bilo šta u pitanju detoxa,u sarajevu,neka pita ali brzinski,još sam samo 2 dana tu,odo ja na ćevape.pozzzzzzz
Na sekundu zamislim da letim,otvorim oci SVEGA se sjetim!!!
Re: DETOX-SARAJEVO
Jel ides u komunu?
Ljubim te i drz se, bicu uz tebe UVEK, samo guraj!
Ljubim te i drz se, bicu uz tebe UVEK, samo guraj!

Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Možda da nam napišeš svoje utiske sa Detoxa, kao i proceduru koja je potrebna da se odradi prije nego što neko uđe na detox? Koliko dugo si ti bila na Detoxu?
Pozdrav i sretno u nastavku liječenja!

Pozdrav i sretno u nastavku liječenja!

Pa o proceduri prije ulaska ne znam baš puno.znam da se ganja 1-2 mjeseca otprilike,moraš imat ovjerenu zdravstvenu knjižicu,hiv i hepatitis markere!ovo za knjižicu je jako bitno,to sam skontala po ekipi koja su dolazila iz drugih kantona,a stvarno primaju sve!!!!kao što rekoh o proceduri prije ulaska znam jako malo,jer sam primljena kao hitan slučaj i zahvaljujući NAJBOLJOJ DOKTORICI NA SVITU,DR.SENIJA SELMAN!!!!ali mogu rec da je meni gore bilo kao na godišnjem odmoru,doduše za razliku od nekih moji motivi su bili i puno drugačiji i jači.nisu me smetale rešetke na prozorima ni video nadzor.HALOOO LJUDI MI SMO IPAK NARKOMANI!!!jako bitno:niko gore vam neće dozvolit da se drogirate metom,apačima,tramalima,ali isto tako gore nema krize.znači oni ti po onome šta i koliko si uzimaO/la odrede potrebnu terapiju,i onda ti prate stanje ako si loš(ali fakat loš/a,a ne da glumataš,prokuže oni to odma,ipak ljudi znaju šta rade)povaćaju ti terapiju!imaju neka sitna zaduženja,čisto da ti prodje dan,edukativne radionice-na kojima se dosta nauči,ma koliko mislili da smo upoznati sa našom problematikom;radionice za modeliranje,crtanje,razgovore sa psiholozimaitd.od 16 do 23(tad je spavanje-što nam isto znaju produžit,ako ne radimo probleme)je gledanj tv-a,ili slušanje muzike zavisi od nas kako se dogovorimo.ne znam šta bi još dodala osim da sam te ljude zavolila do neba,jako sam bila teška na početku,ali oni su tu fakat da pomognu,i ja sam im beskrajno ZAHVALNA!!!!!!!ah da dodam ima CIGARA!OGOVOR NA TVOJE PITANJE:ja sam i prefurala ostala sam 29 dana,a najduže je 28,ali može bit i kraće,zavisi od dogovora sa doktorima,od toga koliko si navučen bio itd.mislim da ne treba napominjat da u svakom trenu možeš da napustiš,to nije zatvor!!!!ja sam jedina koja je htjela produžit ostanak,jer sam tamo imala sve šta mi je trebalo,još jednom ponavljam da sam im beskrajno zahvalna!!!!!!!!!APELUJEM NA SVE CURE DA SE SKIDAJU,ja bi lično preporučila detox,kao početak,a kasnije kako odlučite!!!!!!!!imaju 9+1krevet(za overe),znači kapacitet je 9 osoba,ja sam bila jedina cura,i svi muški su me držali ko malo vode na dlanu.ZNAČI CURE,ŽENE,BAKE,SVE NAVUČENE sve koje imate želju da se skinete ja vam preporučujem detox!!!!!!!!!puno sreće
Na sekundu zamislim da letim,otvorim oci SVEGA se sjetim!!!
- oci boje meda
kako, tj gde?samoarajevo?mislim ja sam se hvala bogu skinula, mislim na fiziku,orba tek sad pocinje, ali me zanima bas....ima se kome preporucit
pitas se sta je cilj?
tvoja spremnost da krenes.
sta znaci smiriti potrese
u dubinama sebe?
znaci:ugasiti glas.
M.Antic Hodajuci na rukama
tvoja spremnost da krenes.
sta znaci smiriti potrese
u dubinama sebe?
znaci:ugasiti glas.
M.Antic Hodajuci na rukama