LJUDI DROGA JE NAJVECE ZLO NA SVIJETU.
NIKAD NISAM BILA CURA OD TIH STVARI.
AL ETO DESILO SE!!!
BILA SAM VEOMA MLADA I NEISKUSNA I VEĆ RANIJE POVRJEĐENA, DOK U NJEGA NIJE DOŠAO JEDAN MOMAK KOJI MI JE POMOGAO DA PREVAZIĐEM LJUBAVNU KRIZU; ALI NEBITNO...OD TADA POČINJE MOJE UPOZNAVANJE SA DROGOM!!!
TO JE TREBALA BITI JEDNA VELIKA I SKLADNA ROMANSA BAR SAM SE JA TOME NADALA, ALI UMJESTO SKLADA I MOJE ZAMIŠLJENE ROMANSE MOJ JE ŽIVOT POSTAO (NAŽALOST) JEDNA VELIKA PATNJA.NA POČETKU NAŠE VEZE SVE JE BILO OK ALI UBRZO SE SVE PROMIJENILO KADA SAM OTKRILA DA JE ON OVISNIK PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI!JOŠ JEDNO BOLNO RAZOČARENJE I TO BOLNIJE OD PREDHODNOG!!! OD TOG TRENUTKA I MOJ SE ŽIVOT PRILAGODIO NJEMU I NJEGOVIM POROCIMA.
MADA SAM U SAMOM POČETKU ŽELJELA VIŠE OD SVEGA I DAVALA SVE OD SEBE DA NAPRAVIM "NJEMU" PA TEK ONDA SEBI JEDNU MOJU TAKO REĆI ZAMIŠLJENU ROMANSU,TO SAM OD SRCA ŽELJELA. ALI U SVEMU TOME JA NISAM USPJELA DA MU BAR NA TREN ODAGNEM MISLI OD NJEGOVIH (A SADA NAŽALOST I MOJIH) LAŽNIH ILUZIJA.TAKO DA SAM I JA UZ NJEGA ZAJEDNO TONULA IZ DANA U DAN A I GODINAMA.HEROIN NAM JE RAZORIO SVE ONO NAJMILIJE MENI A I NJEMU.MOŽDA ĆE OVO ŠTO VAM BUDEM SADA NAPISALA ZVUČATI ČUDNO ALI VJERUJTE DA ČE SVE BITI ISKRENO I ISTINITO."ON NIKADA NIJE NI U JEDNOM TRENUTKU NUDIO A NITI POKAZIVAO ŽELJU DA MI PONUDI NIŠTA OD GUDRE".JA I SAMO SAM JA HTJELA DA BUDEM DIO NJEGOVOG TAKOZVANOG HEPI ILUZIONOG SVIJETA, KAKO BIH SE I JA PRILAGODILA ODNOSNO UKLOPILA U SVIJET ZA KOJI SAM TEK SADA VIDJELA DA NIGDJE NE VODI OSIM U SIGURNU SMRT. JA VAM PIŠEM SADA OVO A U SRCU I U MOJOJ DUŠI BOL JE NETRPLJIVA.JER SADA NITI IMAM SVOJU LJUBAV PORED SEBE NITI IMAM SVOJ MLADI I NEISKUSNI ŽIVOT KOJI MI MNOGO NEDOSTAJE...MOJA LJUBAV JE TRENUTNO RASTAVLJENA OD MENE I SADA SE NALAZI U K.P.Z. ZENICA.I JOŠ JOŠ JEDNA VELIKA BOL ZAR NE???JA SADA ODRŽAJEM APSTINENCIJU OD HEROINA POMOĆU METADONSKE TERAPIJE I DOBRIH PRIJATELJA KOJI MI RADO POMAŽU. JA SE NADAM I IMAM VEOMA JAKU ŽELJU A I VOLJU DA KAO PRVO OVO ZAPOČETO MOJE LJEČENJE PRIVEDEM JEDNOM ISKRENOM I POSLJEDNJEM KRAJU KA KONAČNOM IZLJEČENJU OD PSIHO AKTIVNIH S ODNOSNO HEROINA ITD...P.S. JOŠ UVIJEK ČU TE ČEKATI...ALMIĆ...
LJUBAV I DROGA NEIDU ZAJEDNO...
Moderator: sanela
Re: LJUBAV I DROGA NEIDU ZAJEDNO...
Ne znam sta bi ti rekao.
Ja sam izgubio voljenu osobu radi heroina.
Nemoj sebi upropastavat zivot! Mani to smece, jer ako ti nestanes sigurno ce neko patiti kao i ja sto sam patio! A vjeruj da to nije ni malo lako!!!
Sve najbolje!
Ja sam izgubio voljenu osobu radi heroina.
Nemoj sebi upropastavat zivot! Mani to smece, jer ako ti nestanes sigurno ce neko patiti kao i ja sto sam patio! A vjeruj da to nije ni malo lako!!!
Sve najbolje!

......
Last edited by STOP on Sat Nov 15, 2008 9:48 am, edited 1 time in total.
Na sekundu zamislim da letim,otvorim oci SVEGA se sjetim!!!
- PROČITAJ ME
.......ćao.... naravno LJUBAV I DROGA NE IDU ZAJEDNO........ to sam ja iskusila na svojoj koži a, sada još uvjek napaćenoj duši............ moj bivši i ja smo par puta razgovarali o tome da prestanemo ali bezuspješno..... jer se on nije potrudio da potraži pomoć i da meni pomogne... jer on nije toliko zaglavio kao ja... jer je puno, puno stariji i iskusniji od mene i znao se kontrolisati.... a ja samo daj, daj, daj.... ma bog me ne bi zaustavio...... u tim trenutcima uživancije nije mi padalo na pamet da stanem.... ali kada sam vidjela da odoh u kurac krasni... pardon al moradoh se tako izraziti... otrčala sam glavom bez obzira da potražim pomoć....... a vjeruj mi čim si se ovdje prijavila sigurno želiš sebi dobro.... tako i treba.... samo jake volje i vremena.... ja to sebi ponavljam čim ujutro oči otvorim.......a to će ti i ostale kolege i koleginice reći...................... a svi smo mi nekoga izgubili ... nekog koga smo jako voljeli i evo nas preživjeli........ znači samo vremena i vremena........ i meni je i dan danas teško reći... napisati to vremena ali u ovoj prokletoj bolesti samo dobra terapija, podrška dragih osoba, volja može pomoći........ uz tebe sam..... samo nastavi pisati bit će ti puno lakše vjeruj ovoj napaćenoj duši.............. želim da uspiješ... naravno ako imaš jaku volju..... sve je do tebe.... niko ti ne može do kraja pomoći no ti sama sebi.... toga si svjesna... nadam se....... samo piši i piši..... olakšanje je veliko... to ti govorim iz svog iskutstva...... mnogo pozdrava i sreće.... od Jace...... 

Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
- oci boje meda
sta reci?apsolutno se slazem sa tobom, a price su nam skoro pa iste...jedino sto moj nije u kp, vec u komuni, a ja konacno kod roditelja, dobrovoljni kucni pritvor...mada nervira....nije cudno kada kazes da te nije navukao on, mislim da niko tu nikog ne navuce...i ja sam htela samo da probam, sta on to povremeno uzima...da, povremeno..dugo, godinama, je uspevao da sebi nadje jedan dan u mesecu, uradi se i to je to...e, a kada sam dosla ja i moja zelja da ija probam...sve se promenilo...cim se u vezu umesa treci...ona i on, i on i ja....naravno, pocinje svakodnevno gudriranje, laganje svih ostalih, na kraju i jedno drugog lazemo....naravno, roditelji vec odavno znaju, ali ne mozes pomoci nekom ko to nece...posle par godina i bezuspesnih pokusaja skidanja zajedno, sama znas kako to ide, konacno ovo leto, odlucili smo se rastati dok se ne sredimo...on odlazi u komunu,u medjugorje, a ja kod roditelja....sad sam na blokovima, koliko sam uspela da doznam, posto su kontakti u komuni zabranjeni, za pocetnike, on je ok.fizicki...psiha, to je vec drugo,mene jebe pa rastura...al jbg...sami smo krivi....izvini ja se raspisala na tvojoj ispovesti, kao da je moja, ali ono sto hocu da kazem je da nisi sama, ima nas jos gomila u istim sranjima, problemima, gomila nas razdvojenih...ali eto ja verujem da ce se sve srediti, i da cemo na kraju zavrsiti samo On i Ja.....poz
pitas se sta je cilj?
tvoja spremnost da krenes.
sta znaci smiriti potrese
u dubinama sebe?
znaci:ugasiti glas.
M.Antic Hodajuci na rukama
tvoja spremnost da krenes.
sta znaci smiriti potrese
u dubinama sebe?
znaci:ugasiti glas.
M.Antic Hodajuci na rukama
Vjerovatno. . .ili možda imam takav dan-ne,vracam se na vjerovatno 

M....i,o cemu ti to ba pricas?amela wrote:LJUDI DROGA JE NAJVECE ZLO NA SVIJETU.
NIKAD NISAM BILA CURA OD TIH STVARI.
AL ETO DESILO SE!!!
BILA SAM VEOMA MLADA I NEISKUSNA I VEĆ RANIJE POVRJEĐENA, DOK U NJEGA NIJE DOŠAO JEDAN MOMAK KOJI MI JE POMOGAO DA PREVAZIĐEM LJUBAVNU KRIZU; ALI NEBITNO...OD TADA POČINJE MOJE UPOZNAVANJE SA DROGOM!!!
TO JE TREBALA BITI JEDNA VELIKA I SKLADNA ROMANSA BAR SAM SE JA TOME NADALA, ALI UMJESTO SKLADA I MOJE ZAMIŠLJENE ROMANSE MOJ JE ŽIVOT POSTAO (NAŽALOST) JEDNA VELIKA PATNJA.NA POČETKU NAŠE VEZE SVE JE BILO OK ALI UBRZO SE SVE PROMIJENILO KADA SAM OTKRILA DA JE ON OVISNIK PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI!JOŠ JEDNO BOLNO RAZOČARENJE I TO BOLNIJE OD PREDHODNOG!!! OD TOG TRENUTKA I MOJ SE ŽIVOT PRILAGODIO NJEMU I NJEGOVIM POROCIMA.
MADA SAM U SAMOM POČETKU ŽELJELA VIŠE OD SVEGA I DAVALA SVE OD SEBE DA NAPRAVIM "NJEMU" PA TEK ONDA SEBI JEDNU MOJU TAKO REĆI ZAMIŠLJENU ROMANSU,TO SAM OD SRCA ŽELJELA. ALI U SVEMU TOME JA NISAM USPJELA DA MU BAR NA TREN ODAGNEM MISLI OD NJEGOVIH (A SADA NAŽALOST I MOJIH) LAŽNIH ILUZIJA.TAKO DA SAM I JA UZ NJEGA ZAJEDNO TONULA IZ DANA U DAN A I GODINAMA.HEROIN NAM JE RAZORIO SVE ONO NAJMILIJE MENI A I NJEMU.MOŽDA ĆE OVO ŠTO VAM BUDEM SADA NAPISALA ZVUČATI ČUDNO ALI VJERUJTE DA ČE SVE BITI ISKRENO I ISTINITO."ON NIKADA NIJE NI U JEDNOM TRENUTKU NUDIO A NITI POKAZIVAO ŽELJU DA MI PONUDI NIŠTA OD GUDRE".JA I SAMO SAM JA HTJELA DA BUDEM DIO NJEGOVOG TAKOZVANOG HEPI ILUZIONOG SVIJETA, KAKO BIH SE I JA PRILAGODILA ODNOSNO UKLOPILA U SVIJET ZA KOJI SAM TEK SADA VIDJELA DA NIGDJE NE VODI OSIM U SIGURNU SMRT. JA VAM PIŠEM SADA OVO A U SRCU I U MOJOJ DUŠI BOL JE NETRPLJIVA.JER SADA NITI IMAM SVOJU LJUBAV PORED SEBE NITI IMAM SVOJ MLADI I NEISKUSNI ŽIVOT KOJI MI MNOGO NEDOSTAJE...MOJA LJUBAV JE TRENUTNO RASTAVLJENA OD MENE I SADA SE NALAZI U K.P.Z. ZENICA.I JOŠ JOŠ JEDNA VELIKA BOL ZAR NE???JA SADA ODRŽAJEM APSTINENCIJU OD HEROINA POMOĆU METADONSKE TERAPIJE I DOBRIH PRIJATELJA KOJI MI RADO POMAŽU. JA SE NADAM I IMAM VEOMA JAKU ŽELJU A I VOLJU DA KAO PRVO OVO ZAPOČETO MOJE LJEČENJE PRIVEDEM JEDNOM ISKRENOM I POSLJEDNJEM KRAJU KA KONAČNOM IZLJEČENJU OD PSIHO AKTIVNIH S ODNOSNO HEROINA ITD...P.S. JOŠ UVIJEK ČU TE ČEKATI...ALMIĆ...
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.