Josse ja sam sama predlozila, zabila se 5 dana u kucu, skinula se i pocela piti.
Pila sam po pola ujutro
inace, dovoljno je da prodje 48 sati od uzimanja bloka, posle toga pajdo radi, veruj mi
I sami blokatori su najobicnija staka, i pored najbolje volje da se ne gudram, nisam izdrzala ni mesec dana. Mogu da posluze dok se ne krene na ozbiljno lecenje, i to je sve.
kad su krenule da me razbijaju psihicke krize, sa kojima nisam znala sta cu, nikakav blokator vise nije mogao da pomogne!!!
ZATO, AJMO SVI NA LECENJE
ALE ALEEEEEEEEEEE :smt041
:smt041 :smt041 :smt041 :smt041
zabrinuta sestra 2 narkomana
- joesspappa
Re: zabrinuta sestra 2 narkomana
Ma, meni je jasno kako blokator radi i koliko radi. Vise od godinu dana sam imao implant u sebi. Nego, mislim da nije umesno, upucivati ljude, kojima je pomoc potrebna, na neke nacine lecenja ili podstapanja, za koje smo i sami sigurni da nece raditi. A niko od nas nema diplomu doktora. To je poenta. Te stoga dajte primer kako je kod vas odredjena stvar radila ili nije. A nemojte savetovati ljude sta da piju i kako. To ostavite *ebenim strucnjacima, koji specijaliziraju za velike pare. Mora da se zna, bar kod njih, ko kosi, a ko vodu nosi...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
Ma ok, samo svi mi znamo da blok nije trajno resenje, mislim da to valja naglasiti!
Ti sebi daješ za pravo da ponidaštavaš mišljenje eminantnih i svjetskih stručnjaka...ccccc a zatim kažeš da te savjete mogu davati samo stručnjaci...uh,komplikovano za shvatit.a tek koliko je kontradiktorno.joesspappa wrote:Ma, meni je jasno kako blokator radi i koliko radi. Vise od godinu dana sam imao implant u sebi. Nego, mislim da nije umesno, upucivati ljude, kojima je pomoc potrebna, na neke nacine lecenja ili podstapanja, za koje smo i sami sigurni da nece raditi. A niko od nas nema diplomu doktora. To je poenta. Te stoga dajte primer kako je kod vas odredjena stvar radila ili nije. A nemojte savetovati ljude sta da piju i kako. To ostavite *ebenim strucnjacima, koji specijaliziraju za velike pare. Mora da se zna, bar kod njih, ko kosi, a ko vodu nosi...
ja nisam iznosila svoje mišljenje laičko za razliku od tebe nego sam lijepo navela mišljenje doktora.
!Cudni neki strucnjaci... Ako blokator, odnosno dejstvo istog prestaje 36-48 sati posle zadnjeg uzimanja, kakva je svrha uzimanja svaki drugi ili treci dan. Cuo sam ja da on deluje 72 sata, ali nesto ne verujem u to. I jos jednu stvar bih primetio, ako smem, a smem, nije poenta uzeti 5 komada odjednom za 5 dana, vec piti svaki dan u isto vreme bar po pola. "
Ma dobro bre, jebes i blokove i dane, poenta je da ih sto pre navede de se lece.
Blokovi sluze da umire roditelje ili da daju laznu sigurnost okolini
Nemojte se prepirati,
Kisssssssssssssssssssssss :smt058 :smt058
Nemojte se prepirati,
Kisssssssssssssssssssssss :smt058 :smt058
znaš kako ja gledam na blokatore,upravo kao na štake,kad npr slomiš noge ili nogu,moraš hodati sa štakama....štake ti neće zacijeliti prelom ali če ti dosta pomoći da činiš prve korake dok kost nezaraste.....zato služe blokatori,ne liječe ali su korisni dok se malo nestabiliziraš a oni koji ne žele da se izliječe ,njima ni dragi Bog ne može pomoći.
- joesspappa
Ja, kao prvo niti velicam EMINENTNE strucnjake, niti ih dizem u nebesa. A kao drugo ne NIPODOSTAVAM. Samo smatram da ovde treba da se upute ljudi, a ne da se kaze, e ti idi na tu terapiju a ti na tu. Kaze se idi kod tog i tog doktora, meni je pomoglo to i to, nije to i to. Iznosenje mojeg misljenja je moje pravo. Ne mislim da ce iznosenje mog misljenja iciju veru i svest promeniti. Te ga stoga ne namecem. I ogradjujem se da gresim. Ali isto tako dopustam da na osnovu mog iskustva, neko izvuce pouku. Ili ne...Modesty wrote:Ti sebi daješ za pravo da ponidaštavaš mišljenje eminantnih i svjetskih stručnjaka...ccccc a zatim kažeš da te savjete mogu davati samo stručnjaci...uh,komplikovano za shvatit.a tek koliko je kontradiktorno.
ja nisam iznosila svoje mišljenje laičko za razliku od tebe nego sam lijepo navela mišljenje doktora.
Sto se mene tice, rasprava je zavrsena...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
Ako je 1 narkoman u porodici oluja,2 su kao tajfun.
Draga moja zabrinuta nikakva sila i batine tu ne pomažu, oni moraju sami da donesu odluku, a ti ćeš im naravno samo pomoći u tome!![]()
Ilustracija: Moj najbolji drug iz detinjstva i njegov rodjeni najstariji brat su obojica zaglavili na heroinu. Prvo stariji, pa brzo potom i mladji. Posle nekog broja godina roditelji posalju starijeg u komunu. Mladji se jos uvek koprcao. Medjutim, i on zaglavi dibidus, pa posalju i njega. Stariji je ostao 2 godine pa shvatio da nije spreman i vratio se na jos godinu i po. Mladji je ostao 2 godine. Videla sam ih sad kad sam bila do BL, obojica su odlicno, zive samostalno, rade, stariji se ozenio, mladji ima devojku. Sve u svemu, pravi ljudi, kakve samo pozeleti mozes!
zabrinutapg...Kako si mi, sugradjanko? Sta se desava..Jesu krenuli naprijed?!Svako dobro!
EON, drago mi je sto citam ovu ilustraciju..Poznajem brata i sestru-oboje...KOnstantno..Tj. izgube se na neko vrijeme iz grada i ponovo se vrate..u grad..i heroinu
Voljela bih da im se moze kako prenijeti..To je ubitacno
Smiriti roditelje, koji su se i od nas razboljeli, postujem..Ostaje pitanje..odjekuje odgovor kao eho..Sta posle blokatora?!
EON, drago mi je sto citam ovu ilustraciju..Poznajem brata i sestru-oboje...KOnstantno..Tj. izgube se na neko vrijeme iz grada i ponovo se vrate..u grad..i heroinu

Voljela bih da im se moze kako prenijeti..To je ubitacno
Eh...ti blokatori..Najvaznije u svemu. sorry EON-na hard feelings...Da ne treba ljude "podtspati"..Elem, Mod. bolje se navici na blokatore.Moj druagr, koji vec 8 godina ne uzima..Rijetkost u mojoj sredini..Je gledao na to tako..Ali, ja sam, napr. imala toliko negativno iskustvo da mi se na samoj pomisli na blokatore muci. BUKVALNO! Nesto sam u bedaku u poslednje vrijeme, uzela sam bila tablu preostalih-samo u ruke-i izbacila peglu..Naime, Doktorica, davno kad mi ih je prepisivala dala mi je neki opijat(ne sjecam se sta-potisnula sam) nije radila test..Uzela sam i imala umrijet...Ma dobro bre, jebes i blokove i dane, poenta je da ih sto pre navede de se lece.
kad su krenule da me razbijaju psihicke krize, sa kojima nisam znala sta cu, nikakav blokator vise nije mogao da pomogne!!!
Nego, mislim da nije umesno, upucivati ljude, kojima je pomoc potrebna, na neke nacine lecenja ili podstapanja, za koje smo i sami sigurni da nece raditi.
samo svi mi znamo da blok nije trajno resenje, mislim da to valja naglasiti
Smiriti roditelje, koji su se i od nas razboljeli, postujem..Ostaje pitanje..odjekuje odgovor kao eho..Sta posle blokatora?!
- Sagitarius
Inače,najveći problem je šta poslije blokatora,supstitucija,komuna...Složit si život u cjelinu,nakon što je temeljito rasut na sve strane,e to je pravi problem!heroinapg wrote:Sta posle blokatora?!