Jedno pitanje

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
moonlight9187

Jedno pitanje

Post by moonlight9187 »

Najpre da se izvinim moderatorima i redovnim posetiocima na forumu što sam ovde otvorila temu i možda stvorila zbrku. Jako mi je žao, nije mi to bila namera, nova sam ovde, tako da, ako sam otvorila temu na pogrešnom mestu, molim moderatore da je premeste ili spoje sa nekom istom, uz još jedno veliko izvinjenje.

Ja se ne razumem preterano u droge, mada znam one najosnovnije stvari. Plašim se da se ne navučem, živim u maloj sredini gde nema previše opasnosti, ali se, kao i svaka osoba ovde, pazim od nepoznatih supstanci i nepoznatih ljudi. Registrovala sam se na ovaj forum zato što želim što više da saznam o ovoj temi, da bih mogla da prepoznam opasnu situaciju i izbegnem je.
Moj dečko se bavi dizanjem tegova, dosta ulaže u sebe, međutim, uhvatim ga nekoliko puta kako se raspituje o nekim lekovima i praškovima, i mada mi on kaže da to nije štetno, ja ipak sumnjam. Na primer, efedrin. Vidim da to pije, kaže da to topi masne naslage, tražila sam na internetu i donekle je u pravu, ali ja znam da je to štetno i negde sam pročitala da se može stvoriti nezavišnost. Osim toga, šprica se nekim steroidima, ali ja stvarno ne znam kakvi su to steroidi i da li su steroidi uopšte. Znam da je ranije duvao travu, ponekad to radi i sad, ali ne izgleda kao da se navuka, ipak, i to je moguće. I sve to njegovo bockanje nekim "sterodidima" i lekovi koje pije me jako brinu. Plašim se da se ne navuče. Iskreno, mislim da ja ne bih mogla da upadnem u taj krug, ali ipak postoji izvesna sumnja i u vezi toga, pomalo se plašim i za sebe, ali me on jako brine. Recite mi, molim vas, postoji li mogućnost da se on drogira, a da to od mene krije, da ja to ne vidim, kakav je to lek efedrin i šta bih mogla da uradim da mu pomognem?

Verovatno ćete pomisliti da sam pomalo glupa ili da paničim bez razloga, ali brinem već neko vreme. Ne znam koga da pitam iz okoline, a sa njim ne znam kako da počnem razgovor na tu temu. Inače, napominjem, da izgleda i funkcioniše sasvim normalno, nema nikakve napade, apsolutno ništa, ponaša se najnormalnije moguće. Nikada ne biste rekli da pije, a kamoli da se drogira, ali, eto, ja pomalo sumnjam zbog tih lekova što pije.
adam*

Re: Jedno pitanje

Post by adam* »

Sve je to jako stetno.....ali najveci problem za tebe je agresija koja se javlja kasnije.

Najbolje ti je da pricas sa njim.
cucla cucla cuclica
feniks-2.put

Post by feniks-2.put »

To sto tvoj momak uzima putem igle, a vezano za body building, ako koristi pred takmicenje - najverovatnije jeste doping ( drugacijeg delovanja od zavisnosti o kojima je na ovom forumu rec). Svoje zdravlje ce u svakom slucaju dovesti u pitanje, ukoliko bude testiran nakon uzimanja,pred takmicenje, bice diskvalifikovan. Postoje preparati koji se uzimaju kao dodaci ishrani pred i posle treninga, tipa za bolju izdrzljivost, ocuvanje misicne mase, eliminaciju mlecne kiseline iz misica, itd...koji ni priblizno nisu stetni po zdravlje, a dozvoljeni su i pozeljni u tom sportu. Probaj razgovarati sa njim o mogucnosti da koristi takav tip dodataka uz treninge.
moonlight9187

Post by moonlight9187 »

Što se agresivnosti tiče, s tim nemam problema, jer on nije takav, a i nikada nisam došla u tu stuaciju da moram da se branim od njega. Jednostavno, malo sam se uspaničila, pošto se stvarno ne razumem u te stvari koje on koristi. A tu je još i ta činjenica da povremeno duva, pa zato. Mada on kaže da to jednom mesečno radi, ali ne znam... Malo sam se uplašila.
hellfire

Post by hellfire »

Efedrin ti je shtetan poprilichno, njega inache uzimaju atletichari i ostali sportisti jer im brze upumpava krv u srce i samim tim im daje snagu i efikasnost u sportu kojim se bave...u principu efedrin ti je doping sredstvo. Njega inache koriste za meshanje sa speedom jer imaju slichno dejstvo, za koje ne moram da napominjem da je jako shtetno za jetru, bubrege i srce. Kreatin takodje ako uzima, isto da zabatali jer izaziva opadanje kose i bubrege sjebava.O raznim steroidima da ne prichamo, od njih se javlja povecana agresivnost i slichno.A kada prestane sa uzimanjam istih izduva se kao balon. Porazgovaraj sa dechkom da zabatali sve to...ako je pametan...ima milion preparata na biljnoj bazi koje moze uzimati, ne treba mu da se puca shtetnom hemijom...
POZ.
u raju je lepo, al u paklu je ekipa...
moonlight9187

Post by moonlight9187 »

Sad nešto razmišljam: uzima i efedrin i kreatin i metan...
Timba

Post by Timba »

moonlight9187 wrote:Sad nešto razmišljam: uzima i efedrin i kreatin i metan...
Sve je to za bodybuilding...
To su anabolici...
Nije droga ali je mnogo stetno :wink:

Sto ce mu to...od metana ce dobit 20 kila a izgubit ce 30 kad prestane trenirat!!
Post Reply